Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By rudonja
#158818
Nisam neki fanatik kada je tehnika u pitanju, ali mislim da je red da se posveti jedan post ekranoplanima! To su avioni-brodovi koji lete nad vodom koristeci tzv. ground effect (http://en.wikipedia.org/wiki/Ground_eff ... ynamics%29), sto znaci da lete na oko 3-5 metara visine, mahom po rekama, jezerima i mirnijm morskim vodama. Koriste se u turisticke svrhe, svrhe spasavanja, ali je postojala i namera da se koriste u vojne svrhe buduci da letelica ima jako slab radarski odraz toliko nisko. Oni koji malo vise prate tu tematiku znaju da je Izraelska vojska izvela maestralnu operaciju oslobadjanja talaca sa aerodroma u Ugandi leteci preko Crvenog mora na dvadesetak metara visine.

Bilo kako bilo, ekranoplani su plod sovjetske vojne industrije, a najpoznatiji medju njima je Cudoviste sa Kaspijskog mora koje je proizvedeno u unikatu koji se nazalost srusio greskom pilota pre oko 35-40 godina. To je letelica konstruisana u tajnosti na Kaspijskom moru i opazena je tokom spijunskih letova americke vojske prilikom kojih je uocena neka cudna letelica koja se krece ogromnom brzinom.

[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=V8Nu94khHoo[/BBvideo]

[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?feature=p ... D8ewD6YX-0[/BBvideo]
Jedan ekranoplan skuplja prasinu u Virpazaru u Crnoj Gori.

Slika

Slika
By gdin. Profa
#198959
Evo pesmice koju sam napravio i posvetio svim našim košarkašima, a koja je nastala u želji da bude podrška našim momcima na putu do Ria, a zatim i tamo.
Posvećena je svim srpskim košarkašima, kako onim koji se aktivno bave košarkom, tako i onima koji su odavno u penziji, ali i onima koji se nikada nisu oprobali u profesionalnoj košarci.Sportski pozdrav!
Korisnikov avatar
By Antoine
#198962
Već si okačio na temi Reprezentacija Srbije, nemoj da ponavljaš postove zbog samoreklame.
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
KK Partizan 2019/2020

Ja sam odusevljen miletom, iznova i iznova Posl[…]

Svaštara

Nase plavo more... https://uploads.tapatalk-cdn.[…]

Ne znam,ja sam nacelno zadovoljan sa Saletom.. E s[…]