Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By Pavac
#201661
Ljudi, ja nisam nešto puno putovao ali imam pitanje :D
Za jedno mesec dana idem na matursku ekskurziju sa školom, Juga-Italija
U jugi se necemo nesto puno zadrzavati, samo u Ljubljani valjda 1 dan i po još nekim severnim krajevima lipe nam domovine :lol:
U Italiji smo duze - Lido di jesolo, Trst i Venecija ( valjda nisam siguran )
oko 5-6 dana traje cela ekskurzija
planiram da nosim oko 150 eura
mislim da cemo tamo imati veceru, za ostalo ne znam
znaci ono, kakve su cene, iskustva, utisci ?
jedan moj drug igra kosarku u napulju ali njegove informacije kako on kaze nisu merodavne jer on tvrdi da je sever italije skuplji i drugaciji
ne planiram da se zasenjujem picama i pastama i da pare bacam na neko razgledanje, dobro mi je i da jedem u meku, popijem koje pivo i dobro se provedem :D

edit: 100-ti post :D
Korisnikov avatar
By Lucky
#201662
Dobar provod ne zavisi iskljucivo od love ali ima dosta uticaja, a sa 150 evra ces se krpiti za hranu a za ostalo, ukljucujuci pivo ili neki suvenir, ti nece mnogo ostati. Pogotovo je glupo otici na tako putovanje a ne razgledati okolo, ali potpuno razumljivo za tvoje godine.
By podgorica
#201664
Neces se bas najesti meka po Italiji.

Lido - ljetovaliste, mnogo hotela, s setalistem koje podsjeca na nase primorske gradove, zavisi kad ides tamo, ali vec u septembru je ponuda ocajna, uvece slabo sta da radi, imaju jedan super market dje je ogroman izbor i cijene pristojne, po lokalima su cijene takodje koliko toliko ok. Ipak ja sam probirljiv pa u Lidu nista nisam prakticno ni jeo, jer ima da se jede na 2-3 mjesta prakticno, a i ja npr ne volim pizzu i italijansku kuhinju, pa sam kroz italiju najvise volio da napravim sam sebi sendvic.
Venecija je skupa, tamo se neces krsteno najesti sem neke opcije pekara ovo ono, a i tu su sendvici po 5e i to da ti samo malo glad umire, pice su 10-15e, a imas neke pekare dje mozes uzet kao male kiflice da kazem, koje bi u srbiji bile 20 dinara, tamo su 120 dinara. Ali to je turisticko mjesto, krcato non stop i ne cude takve cijene.
Trst je ipak slicniji Lidu nego Veneciji, odnosno mozes za pristojne pare da jedes normalno.

Ipak za 5 dana 150e, ce ti biti sasvim ok.

Za pivo, u Lidu imate neke markete koji rade kasno, ali cim vidite nesto kupujte, jer je u kasnijim satima (posle 22h) skoro sve zatvoreno, sto je atipicno za ljetovalista kako smo mi navikli, ali taj grad posle 22h u septembru je poprilicno mrtav, tesko da za pola sata setnje uz obalu ces sresti 10 ljudi. U Veneciji pivo neces piti, to ce vam biti samo izlet, dok za Trst nisam siguran, a i velik je grad dosta pa i zavisi dje cete biti.
Ukoliko budete imali organiziovane diskoteke i tako to , racunaj u italiji ispod 5e ces tesko pice naci, kratka (tequila, vodka) su 3e.

Ipak za 5 dana 150e ce ti biti sasvim dovoljno, ionako cete se prvi dan do tamo a i zadnji dan u povratku, hraniti samo na autoputevima, a tamo je sve bukvalno besplatno, makar za nas Balkance :D

I da znas jos nesto, dorucak u italijanskim hotelima je parce sunke i jedan kroasan, eventualno vam pored tog kroasana daju i jedno ono malo pakovanje dzema. Za hranu ti je definitivno najbolja opcija kupis u marketu kiflu neku, imaju odlican izbor tih peciva praznih, kupis prsutu ili tako nesto i napravis sam, za koliko toliko pristojne pare ces jesti sasvim ok.
Korisnikov avatar
By milica
#201665
Recimo da ti za Mek i najjeftiniju varijantu treba 10-tak evra za obrok na severu.
U Veneciji se ne jede, cene su sulude.

Na jugu Italije bi bila sramota jesti u Meku, pored svih pancerota i fokačerija i rostičerija, recimo njihovih pekara... Italijanska hrana koju mi poznajemo sva dolazi sa juga, prva pica je iz Napulja, kafu su im doneli Arapi na jug, tako da je naručiti picu ili espreso u Trstu kao da jedeš ćevape i piješ tursku kafu u Ljubljani - može to da bude super, ali nije baš originalno.
To što ćeš da nađeš na severu od italijanske kuhinje sve imaš i kod nas...

Nemoj da se nerviraš, ni da gledaš skupe restorane, gledaj ahritekturu i devojčice iz celog sveta, a za hranu ćeš preživeti 5 dana...
Korisnikov avatar
By Karaburac
#201667
Milice, rekao bih da on ne ide na jug Italije, vec je mislio na Jugu, tipa Slovenija, Hrvatska :)

U principu su ti sve rekli, ako mene pitas ponesi nesto suhomesnato vakumirano od kuce, nemoj tamo da te deru za hranu. Skup je sever Italije dosta.
Korisnikov avatar
By BogdanB
#201668
Kada sam ja bio u Lidu, to je bila noc. Padala kisa, nista nismo ni videli a iz autobusa je izgledalo da I nema sta da se vidi.
Trst mi se mnogo svideo, bili smo uvece tu I bas gotivno izgleda kada je osvetljen.
Venecija, proklinjem dan kada sam usao u nju. Poplava je bila, do kolena. Tako da smo bosi isli tuda, pacovi plutaju pored nas. Tako da nisam video mnogo posto smo posle pobegli nazad na obalu da ne idemo po ledenoj vodi vise. Ali dosta ljudi, mislim na druge turiste su isli, bas je bilo puno. Ne znam gde su nabavili neke cizme kao od kese do butina. Njima bilo lagano.

Hrana. Jeo sam picu u Veroni I nikada vise. Ono ako je pica, ja sam licno porno glumac. Odvratna je bila, a restoran je bio pun ljudi, lepo je sve izgledalo spolja.

Mozda ponesi malo vise cisto da te ne boli glava I da ne razmisljaj da li ces imati.

Skroz sam zaboravio na ovu temu, za nedelju dana idem na MotoGP u Brno :D

Послато са GT-I9300 користећи Тапаток 2
Korisnikov avatar
By milica
#201672
Karaburac napisao:Milice, rekao bih da on ne ide na jug Italije, vec je mislio na Jugu, tipa Slovenija, Hrvatska :)

U principu su ti sve rekli, ako mene pitas ponesi nesto suhomesnato vakumirano od kuce, nemoj tamo da te deru za hranu. Skup je sever Italije dosta.
Pa na jugu Italije je pica margerita 5-6 evra u piceriji :D

Nije loša ideja da na sever Italije ponese od kuće.

Na potezu od Milana ka Trstu se jedu odlični specijaliteti od mesa, ali to košta. Pretpostavljam da se radi o austrougarskoj tradiciji... elem, tamo slobodno može da iskulira hranu...

Na severu Italije na potezu između Đenove i Bolonje je već drugo, tu su između i Parma (čitaj parmezan i pršuta :D ) i Ređo Emilija i Modena, tamo mora da se proba pasta.
Iz Ređo Emilije potiču lazanje, ali se one ne jedu u restoranu, to je jelo u koje se kod kuće stavljaju ostaci od juče.
Korisnikov avatar
By Poska
#201673
Ма спакујеш неку пршуту/чајну, ово вакумирано, и флашу водке. Ето ти и хране и пића и удри. ;)

Паре троши овако, немој ништа да враћаш.

На ову тему нисам обраћао пажњу, мораћу у наредним данима да испишем своја 2 летовања. :)
Korisnikov avatar
By milica
#201675
Trst je kulinarski skroz čudan grad, na moru, a glavni specijaliteti su im od mesa, i to ne obične šnicle, već neki jezici i mozgovi...
Korisnikov avatar
By BogdanB
#201676
@poska

Nemoj ti da mu pricas kako da trosi pare I dal da ih vraca, ti covece koji uzmes vodu od 10e :lol:

Послато са GT-I9300 користећи Тапаток 2
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 27
ABA fantasy

Zasto se u ovoj sezoni ne pojavi neki prejeftini[…]

Rukomet

Pobeda Danske nad Holandijom i valja i ne. Jer ima[…]

NBA

Profesor doktor Bjelica Poslato sa JSN-L21 pomoć[…]

Fudbal

Radonjić opet dao gol, Marsej ušao u seriju[…]