- Ned Feb 15, 2015 11:43 pm
Edit:Aco ima najvise zasluga sto je on u Ciboni jer za njega se znalo dok je Aco nama bio selektor pa je bio upoznat s tim..
Pink Panther napisao:Popica smo i mi ganjali jer su njegovi roditelji iz Citluka..Sad meni nije jasno zasto je on igrao za kadetsku reprezentaciju Austrije?Jer sigurno je mogao i za Hrvatsku igrat posto se znalo da ce u Cibonu ici..Nacuo sam isto da mali samo ima drzavljanstvo Austrije(a mogo je dobiti na vrijeme hrvatsko drzavljanstvo) i sad recimo da zaigra za Hrvatsku vodio bi se kao stranac jer je presao 16 godina..Jomer napisao:PP ovo za MAzalina je juce nekoliko puta ponovio Srdjan sa SK, da ce verovatno nazad u CIbonu, i neko tvoje misljenje o Mavri i Marineliju, Srdjan ubija kad prenosi njih dvojicu proglasava ih ekstra talentima, ja sam cak mislio da su mladju ali kad sam video da su na primer Vasino godiste nesto i nisam siguran za njih, isto je juce tokom prenosa pricao o nekom klincu iz Cibone 2000 iz Austrije cudo od deteta?nitko od spomenutih nije extra talent.
mavru sam oduvijek cijenio,uvijek je bio u drugom planu iza šarića i hezonje u kk zagreb. ali on nema predispozicije za biti elitni igrač. reprezentativac svakako, dobra europska karijera,ali ima problem eksplozivnosti. svi laici za njega govore da je stvar snage i da je slab ( izgleda jako tanašno ),ali dečko ima izrazito dobre rezultate na svim mjerenjima.ima i privatnog trenera sa kojim dodatno radi već neko vrijeme luku svilara. njegov djelomični problem je bio prijenos igre na viši nivo,nije bila stvar povjerenja u njega, već nije fizički ispratio sve,uz problema sa samopouzdanjem vjerojatno jer nije dugo igrao. karakterizira ga odličan šut,stvarno je fenomenalan šuter i to iz driblinga. dobro razumije igru, najveći napredak ostvario je kod rješavanja PnR. obrana solidna, nemože ostvariti idealan pritisak na loptu radi već spomenutog nedostatka eksplozivnosti. iz sličnog razloga nije dominantan u prodoru, već dubinu osvaruje isključivo kroz blokove jbg. ono što pouzdano tvrdim da ima extra glavu. uza sve,prvoklasan lik. kao dobar obrambeni i vrhunski šuter, predviđam mjesto startera reprezentacije. ta dva elementa su dovoljna za tu rolu, za više kreacije tu su šiši,bender,mazalin,tomić...
marinelli nije pretjerano različit igrač. njega poznam samo sa utakmica ipak, dosta manje od mavre. dosta igra dvojku u olimpiji. ipak je primarno scorer, jako dobar šuter, ima bolje tijelo od mavre,ali taman koliko je bolji atletski slabije razumije igru od domija. mislim da će imati dosta slične karijere, marinelli ima čak viši upgrade, te da će se sljedećih desetak godia vrtiti po reprezentaciji.
popić je 1998. to je komad planine, ja neznam kako da to opišem.slična priča kao jusuf nurkić,uz jedan veliki ALI. popić nema onakve noge, doduše onakve noge ima stvarno rijetko tko ( mislim da juka ima najbolje noge na svijetu na poziciji pet ) . teretan je popić , uza sve to tu su tehnički nedostatci. ali otvorila mu se šansa, trenira sa seniorima, ima seniorsko tijelo, u prvenstvu hrvatske će biti drugi centar. zubac nema pravo nastupa u kupu na final fouru u borovu i prvenstvu jer je odigrao jednu utakmicu za goricu u prvoj ligi prije nego li je i on povučen u seniore. u neka druga vremena, popić bi bio nacionalni i klupski projekt na pozciji centra, sada je četvrti po potencijalu na svojoj poziciji u juniorskom pogonusigurno će on biti igrač, sad kakav pitanje je.problem mu je što su zubac i žižić jednostavno talentiraniji i neće biti lagano dobiti šansu. ono što mogu potvrditi da je životinja, tog ne boli ništa. ozlijedi se pa igra dalje ,da mu kažeš lupaj glavom u zid-taj će lupat ako mu kažeš da mora. inače otkrio ga neki lik,čak mislim svećenik, u austriji sasvim slučajno ima godinu dana i doveo u cibonu.
Edit:Aco ima najvise zasluga sto je on u Ciboni jer za njega se znalo dok je Aco nama bio selektor pa je bio upoznat s tim..