Stare teme
By kosta76
Joomla10 napisao:Danas svratih do 70-og nesto do ortaka i sretoh jednog starijeg "ortaka" sa kim sam pratio sve tekme Partizana u svim kategorijama nekoliko godina.
Raspricasmo se posto se nismo videli dugo i dotakosmo se i prethodne dve godine, konkretno toga sta je VJ uradio za te dve godine.

Slozismo se da je Bogdan mnogo izgubio, ali kao sto sam i ranije pisao, svi govore da on nije ni 50% radio kod Vlade kao sto sada radi kod Duleta.
Onda mi je ispricao nesto sto ni sam ne mogu da poverujem, ali zaista se radi o osobi koja licno poznaje ajde da kazem 90% ljudi u klubu.
Ispricao mi je da je Vlada jedini za te dve godine koliko-toliko redovno primao plate i da je svim strancima IZ SVOG DZEPA davao novac kako bi ostali u timu. I dan danas mu neki jos duguju,jer njima Partizan duguje.

Pitao sam ga da li nam jos uvek isti ljudi preporucuju strance, on mi rece da se nista tu nije menjalo i da je Dule bukvalno sve igrace dovodio, tj preporucio Vladi...

Sve to i nekako prevarih, ali kada mi je rekao zbog koje cifre je Gordon otisao, zeludac mi se prevrnuo. Jako verujem tom coveku i sve sto mi je do sada rekao bila je istina, a kaze da smo mu dugovali 11k dolara... Pa vi vidite za koliko je on igrao kod nas.
Druže, ne kapiram kako mu je Dule sastavljao tim koji je ovaj trenirao, pogotovo zato što Dule nije povukao ništa iz tog tima. Tu je bilo i pozajmljenih igrača koji nisu ostali Duletu. On nema koristi od toga. Siguran sam da i Dule danas zavlači ruku u svoj džep jer sponzori opasno kasne, a mora da ima mir u ekipi.
Znaš onu rečenicu koju smo milion puta čuli od bivših igrača i stručnog štaba:" U Partizanu mogu plate da kasne ali svi na kraju budu isplaćeni"....On na kraju povrati pare ali ako je to uradio i VJ, on je sigurno video na primeru svog mentora kako se te situacije rešavaju...Mi dve godine nismo proizvodili asove, a Kićanović je to lepo objasnio u dokumentarnom filmu čiji je link u mom potpisu, i sigurno da je bunar malo presušio ali je sigurno da će i VJ dobiti pare kada izadjemo na zelene grane. Njega je Partizan promovisao, dao mu CV, neka se strpi. Da je napravio par igrača, i da smo imali zaradu na njima, imao bi danas već te pare koje je dao.
Što se tiče Gordona, on je ovde školovan, a to će naplatiti debelo u kasnijoj karijeri. Dule je rekao da njegov odlazak i povećanje minutaže Lovernju nije bilo slučajno. Ja isto mislim. Da su ga još želeli još, rešili bi to da je u pitanju 50k, a ne 11. Ako svima kasne 3 plate, a on jedini cima menadžera i pritiska za 1 ili 2 plate, a ujedno ga ovi ljudi školuju svo vreme, i treniraju sa njim dva sata posle završetka obaveznog treninga, malo je glupa situacija. Niko ne sme da se stavlja iznad ekipe. Jedan igrač može da uništi hemiju ekipe ali jedan igrač ne čini ekipu.
Kojim strancima Partizan može da duguje? Acie Law je otišao uz obeštećenje koje uplatio Olimpijakos. Pekoviću sigurno nije plaćao jer Vladina plata nije bila ni blizu Pekovog ugovora( pa ni Ejsijevg ugovora...50k ali Ejsiju ne dugujemo). Jedino ako su to Raduljica ili Mačvan, a oni nisu stranci?
Vlada je dobio ugovor sa Ukrajincima koji nikako nije mogao da dobije pre Partizana. Pitam te jer me zanimaju imena stranaca. Može i na pp
Korisnikov avatar
By Jomer
@ kole ide neka prica da se duguje Gistu, cak nekim igracima iz F4 sezone, na primer znam 100 % za Kamingsa, cak se zalizani nesto ljutio posto je bio njegov menadzer za ovo trziste ali je ubrzo posle ucutao jer je imao dve zlatne koke koje je naplatio Pekmena i Tepica, mada mislim da je on upravo najveci krivac za raspad Milenka, da je sve to gledao kroz novac, i da ga sto vise unovci a ne da gleda sta je za njega najbolje, a u tom trenutku je najbolje bilo za sve da je ostao u KKP, da postane lider i dovrsi svoju skolu
By strelac
@

Kole

Zao mi je sto Familija nije okacio pravilnik ELJa mislim da ti znas propozicije takmicenja i koji klubovi imaju A licencu ,koji B licencu ,kako se ostvaruje prohodnost za EL i ono najbitnije STA KLUB TREBA DA ISPUNJAVA DA BI IGRAO EL.
Kad je rec o Igokei i Radnickom NEVEROVATNO je da oni nisu bili upoznati sa svim tim.Oni nisu to citali na sajtu EL jer su smatrali da im je to nepotrebno.Kad su dosli u poziciju da se na POSTEN nacin kvalifikuju za igranje EL,nastaju problemi.Nije se znalo,to nepise u pravilniku ABA lige.
Nema sanse da Igokeja i Radnicki igraju evro ligu.
Jedina stvar sta je dobro u svemu ovome je sto se za F4 ABA lige nisu kvalifikovali Cibona,Cedevita,Olimpija.To su klubovi pored KKP koji imaju B licencu.
Ono sto moze da se desi,ali je verovatnoca mala to je da Igokea ili Radnicki ostvare pravo da igraju EL.Onda EL moze zato sto NEISPUNJAVAJU uslove za dobijanje B licence dodele igranje nekom drugom timu,koji cak nemora ni da bude ucesnik ABA lige.Onda bi napravili rsum.

Kako god okrenes ubedjen sam da EL sledece godine igraju KKP i KKCZ.F4 se igra za tofej,a vec se zna ko ce igrati EL.
Zalosno je sto igraci koji su to posteno ostvarili na terenu,nemogu da igraju.Ispali su zrtve svoji uprava.

Sto se tice pley offa i svega sto si napisao,slazem se u potpunosti.To se najbolje vidi i sad u polufinalu EL.Tesko da ce neki slabiji tim 3 puta da dobije bolji.Verovatnoca je minimalna i,tako da bolji prolazi.
Korisnikov avatar
By Joomla10
@ Kole
Naravno, apsolutno se slazem sa tobom kada je rec o "proizvodnji" igraca. Recimo meni osta vecita enigma zasto Klobucar, a ne BB? Dobro, to je proslo, nema nazad, ali sigurno da nas je to dosta kostalo. Mozda bi vec sada imali igraca koji ima sigurnih 15+ poena po tekmi, a mozda bi bio u kanalu kao Djekic.

Sto se tice igraca koje je Dule preporucio, tj doveo, tu sam prevashodno mislio na strance. Jer isti ljudi nam rade skauting vec 10 godina. Ako se ne varam u pitanju je Duletov prijatelj iz Italije koji nam je preporucio skoro sve strance. Doduse sada pomalo i sumnjam u sve to, jer mislim da je uloga tog coveka samo da nam prenese svoje utiske o nekom igracu koga nam je Misko vec uvalio.

Sto se dugova tice i toga da je Vlada nekome davao novac, realna je ta prica da je to video od Duleta. Strancima je iz svog dzepa davao novac, ali ono sto mu je dosta ljudi u klubu zamerilo jesto to npr da Gist nije odradio 5 jutarnjih treninga za celu sezonu. Siljio je patku na mladje igrace, a kazu da strancima A nije smeo da kaze, jednostavno nije imao autoritet kao Dule.
Korisnikov avatar
By BogdanB
Grobari Beograd napisao:Jel zna neko gde mogu da nadjem pesmu "ceo zivot veran tebi"-grupa jna,trazim je po netu al mi nesto neide!?
Nisu okacili sve pesme na jutjubu
Korisnikov avatar
By familija
strelac napisao:@

Kole

Zao mi je sto Familija nije okacio pravilnik ELJa mislim da ti znas propozicije takmicenja i koji klubovi imaju A licencu ,koji B licencu ,kako se ostvaruje prohodnost za EL i ono najbitnije STA KLUB TREBA DA ISPUNJAVA DA BI IGRAO EL.
Kad je rec o Igokei i Radnickom NEVEROVATNO je da oni nisu bili upoznati sa svim tim.Oni nisu to citali na sajtu EL jer su smatrali da im je to nepotrebno.Kad su dosli u poziciju da se na POSTEN nacin kvalifikuju za igranje EL,nastaju problemi.Nije se znalo,to nepise u pravilniku ABA lige.
Nema sanse da Igokeja i Radnicki igraju evro ligu.
Jedina stvar sta je dobro u svemu ovome je sto se za F4 ABA lige nisu kvalifikovali Cibona,Cedevita,Olimpija.To su klubovi pored KKP koji imaju B licencu.
Ono sto moze da se desi,ali je verovatnoca mala to je da Igokea ili Radnicki ostvare pravo da igraju EL.Onda EL moze zato sto NEISPUNJAVAJU uslove za dobijanje B licence dodele igranje nekom drugom timu,koji cak nemora ni da bude ucesnik ABA lige.Onda bi napravili rsum.

Kako god okrenes ubedjen sam da EL sledece godine igraju KKP i KKCZ.F4 se igra za tofej,a vec se zna ko ce igrati EL.
Zalosno je sto igraci koji su to posteno ostvarili na terenu,nemogu da igraju.Ispali su zrtve svoji uprava.

Sto se tice pley offa i svega sto si napisao,slazem se u potpunosti.To se najbolje vidi i sad u polufinalu EL.Tesko da ce neki slabiji tim 3 puta da dobije bolji.Verovatnoca je minimalna i,tako da bolji prolazi.
Sve si ovde konkretno rekao...Igokea i Radnicki su ZNALI te uslove, ali nisu razmisljali da oni mogu doci do pozicije da igraju Evrloligu...E kada su dosli blizu toga, onda im kriva ABA, Evroliga....itd, itd...pa ako neko ima da se buni za sve ove godine to je Partizan, koji je ko zna koliko puta ostecen od te ABA i Evrolige....
@Kole je to objasnio za plej-of, dakle od sledece godine ce se uvesti plej-of pa ce mo da vidimo na delu sve ekipe...
Ovo boldovano je trenutno i najveca nedoumica sto se tice plasmana u EVroligu...

B and C Licences
Article 8. B Licences
Each year ECA will grant B Licences to the clubs whose teams
have won their National Championship in the previous season
according to the place that their country occupies in the
Euroleague Country Ranking elaborated by ECA (Appendix I).
Additionally, ECA may grant licences to the clubs ranked in the
second or third place of their National Championship according
to the place that their country occupies in the Euroleague
Country Ranking.
Article 9. Criteria for Allocating B Licences
ECA will grant a minimum of eight B Licences with the right to
have direct access to the competition and one B Licence through
Qualifying Rounds, to the clubs that comply with the following
criteria:
9.1. The B Licences will be allocated to the highest placed clubs in
the Euroleague Country Ranking who have not previously been
granted an A Licence. When a position is occupied by an A
Licence Club, the right will fall upon the club placed in the
following position of the Euroleague Country Ranking, and so on
until allocating the seven places.
A maximum of eight places for the Qualifying Rounds will be
allocated following the same Euroleague Country Ranking and
criteria, although ECA reserves the right to grant wild cards. In
all cases, the clubs that will participate in the Qualifying Rounds
will comply with all the criteria established in this Article 9.
9.2. Use of an arena with a minimum capacity for 5,000 seated
spectators that is less than a four-hour commercial flight from
Frankfurt (on the understanding that this city is considered as
being in the geographical centre of the European Union territory
for the purposes of these Licensing Rules) and has all necessary
technical elements duly approved for the game of basketball, as
well as all other requirements demanded in the corresponding
regulations.
189.3. Availability of at least two 4 star hotels within the city area
where the arena is located.
9.4. International airport at a maximum distance of 100km by road
from the arena, with enough daily flights to allow the teams to
have access to the city under the right conditions, without
significant disruption to their schedule.
9.5. The club must be in a sound financial position, will not have
been formally declared bankrupt or insolvent by a competent
body in its home country and will not have entered into
liquidation or dissolution. Notwithstanding the above, before
rejecting the participation of this club in the event that it has
been formally declared insolvent, ECA may request additional
information from the club, including that its financial position be
evaluated by an auditing firm in order to establish if it is possible
for the club to follow an alternative write-off plan or a debt
recovery plan to overcome the insolvency situation within a
reasonable deadline. In this case, ECA may accept a provisional
registration of the club.

Dakle evo uslova za B licencu, koju Radnicki i Igokea nikako ne ispunjavaju....Ako Partizan i ZVezda udju u finale ABA lige, bice sve jasno - Idu u Evroligu.. Problem nastaje ako jedan klub ne udje, ili ako oba kluba ispadnu!! Sta onda?!
Onda Evroliga uzima na razmatranje tu licencu Radnickog i Igokee i po postojecim uslovima im ne dozvoljava da igraju Evroligu - ovo je neko moje misljenje izvuceno iz svih ovih pravila Evrolige i sporazuma koji su pre nekih mesec dana postigli ABA i Evroliga..
Evroliga je u tom sporazumu napismenom (ne mogu sada nigde da ga nadjem) jasno napisala da klub u tekucoj sezoni mora pokazati svu organizacionu sposobnost, da bi sledece godine nastupao u Evroligi...Dakle to prosto u prevodu znaci moras igrati u hali u kojoj si igrao...Naravno klub moze prijaviti drugi grad i drugu halu za igranje dogodine i onda Evroliga odlucuje da li ce da prihvati novonastalu situaciju.... Ponavljam, iskljucivo je moje misljenje da ona to nece dozvoliti ni Radnickom ni Igokei...Razloga je puno...Po meni jedan od najvecih je sto oni zele timove koji su se vec dokazali kroz Eurokup i kroz Evroligu da mogu da se nose sa tim takmicenjem i izazovom, jer im ekipa kao Zagreb ne treba ni kao ono malo crno ispod nokta...Pri ovom ne mislim da nesto vredjam Radnicki i Igokeu, ali jednostavno to su klubovi koji ozbiljno postoje tek nekih 3-4 godine,(mislim na ABA uslove) i moje misljenje je da ce oni sledece sezone igrati Eurocup...
E sad u sporazumu pise da tu licencu koju oduzmu ABA ligi, Evroliga moze da dodeli bilo kome, a prednost ce imati tim iz ABA lige ali ne pise po plasmanu, vec bilo koji tim....Sto bi u prevodu znacilo da to moze biti i OLimpija ili Cedevita, a naravno i neki bogarti Turski ili Ruski klub (Himki, Galata...)

Sto se tice licenci, one su po ovom rasporedu:

A KATEGORIJA

1. Real (SPANIJA)
2. Barselona (SPANIJA)
3. Kaha Laboral (SPANIJA)
4. CSKA (RUSIJA)
5. Sijena (ITALIJA)
6. Milano (ITALIJA)
7. Panatinaikos (GRCKA)
8. Olimpijakos (GRCKA)
9. Makabi (IZRAEL)
10. Efes (TURSKA)
11. Fenerbahce (TURSKA)
12. Zalgiris (LITVANIJA)
13. Prokom (POLJSKA)
14. Unikaha (SPANIJA)

15. pobeddnik Eurokupa (Lokomotiva Kuban - RUSIJA)

B KATEGORIJA

1. SPANIJA - prvak
2. RUSIJA - prvak
3. ITALIJA - prvak
4. TURSKA - prvak
5. LITVANIJA - prvak
6. GRCKA - prvak

7. FRANCUSKA - prvak
8. NEMACKA - prvak
9. ABA - prvak
10. POLJSKA - prvak
11. ABA - drugoplasirani
12. SPANIJA - drugoplasirani
13. RUSIJA - drugoplasirani
14. ITALIJA - drugoplasirani
15. TURSKA - drugoplasirani
16. LITVANIJA - drugoplasirani
17. GRCKA - drugoplasirani
18. FRANCUSKA - drugoplasirani
19. NEMACKA - drugoplasirani
20. ABA - treceplasirani
21. BELGIJA - prvak
22. CESKA - prvak
23. UKRAJINA - prvak
24. IZRAEL - prvak
25. BUGARSKA - prvak
26. HOLANDIJA - prvak
27. LETONIJA - prvak
28. POLJSKA - drugoplasirani

Crvenom su obelezena mesta koja mogu zauzeti klubovi sa A licencom...Trenutno A licenci ima 14 i jedna C licenca pobednik eurokupa Lokomotiva...
U pravilu pise da B licenci ima najmanje 8 a moze ih biti i vise...
Sto se tice A licenci naslucuje se da bi Prokom mogao da je izgubi, a recimo Unikaha je takodje na ivic da je izgubi (ako bude plasirana u donju polovinu Spanse lige, tj ispod 9 mesta)...
http://www.euroleague.net/euroleaguenew ... 2013/spain

Te licence mogu otici nekom drugom, a moguce je i da bude vise B licenci....Ili neka vajld karta, kao prosle godina za Albu...

Sve u svemu, zakljucak je da se SVE ZNA I NISTA SE NE ZNA....
Korisnikov avatar
By No4
@ Strelac.Nije bitno da li ispunjava Radnicki ili Igokea uslove za licencu.Par ljudi su u novinama pisali i u raznim emisijama pricali da ce do juna ili jula svko ko osvoji B licencu za EL ili kvalifikacije imati vremena da pripremi sve uslove.To znaci da klubovi ne moraju da igraju u Kragujevcu ili u Laktasima svoje utakmice, mogu da prijave drugi grad..Ako se Partizan i Zvezda plasiraju u EL onda moze samo Igokea da ide u kvalifikacije i ona moze da uzme neki grad koji ispunjava uslove za B licencu kao sto su Ljubljana ili Zagreb i mislim Podgorica ako poveca kapacitet dvorane za 300 mesta.Za Sarajevo ne znam.Mislim da se u i u Boriku moze igradi sa nekim manjim izmenama.
By kosta76
No4 napisao:@ Strelac.Nije bitno da li ispunjava Radnicki ili Igokea uslove za licencu.Par ljudi su u novinama pisali i u raznim emisijama pricali da ce do juna ili jula svko ko osvoji B licencu za EL ili kvalifikacije imati vremena da pripremi sve uslove.To znaci da klubovi ne moraju da igraju u Kragujevcu ili u Laktasima svoje utakmice, mogu da prijave drugi grad..Ako se Partizan i Zvezda plasiraju u EL onda moze samo Igokea da ide u kvalifikacije i ona moze da uzme neki grad koji ispunjava uslove za B licencu kao sto su Ljubljana ili Zagreb i mislim Podgorica ako poveca kapacitet dvorane za 300 mesta.Za Sarajevo ne znam.Mislim da se u i u Boriku moze igradi sa nekim manjim izmenama.
Ma, mogu brate i u Beogradu da igraju. Ko bi zabranio ekipi iz Republike Srpske da igra u Beogradu?
Fora je sto njima odgovara to sto je prica o uslovima pustena u ovom trenutku. To je treneru Igokee kec na jedanaest da motivise ekipu za mec sa Partizanom. Sa druge strane nasi igraci ce biti pod pritiskom.
EDIT:
Ovo je ta sezona kada svi osecaju sansu. Sto kaze Familija, iduce sezone ce sse igrati plej of serija, pa verujem da ce mnogo manje pricati.
By strelac
Pa u tom ei jeste caka.Nemogu da menjaju grad.

Oni su prijavili grad za takmicarsku sezonu 2012/2013 sadasnja mesta igranja<laktase i Kragujevac.Tek od sledece sezone mogu da prijave druge gradove.Tu i jeste priblem,jer EL nedozoljava da se u toku takmicarske sezone menjaju gradovi.

Sta mogu da urade to je od sezone 2013/2014 prijave igranje u gradu koji ispunjava uslove.Za ovu sezonu nema menjanja,tj za ovu takmicarsku godinu .
Poslednja izmena od strelac u Ned Apr 21, 2013 1:47 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
  • 1
  • 841
  • 842
  • 843
  • 844
  • 845
  • 1422
KK Partizan 2026/27.

Ево га и Пајола званично. Онако..Ња потез.. Посла[…]

Недељковић повредио колено и неће бити на европско[…]