Teme vezane uz sve reprezentacije
By podgorica
Jomer napisao:izvukli smo laganu grupu, tako da mogu komotno da nam uzmu domacinstvo, a pare lepo da preusmere u neki nacionalni kosarkaski centar
Haha Jomer , slazem se skroz :)
By Divos
@ podgorica

Италији и нема разлог да прете, јер се КС Италије приклонио ФИБА-и. Наравно, Армани јесте склопио уговор са УЛЕБ-овом ЕЛ, има тзв А лиценцу, али КС Италије, као уосталом и готово сви кошаркашки савези, је стао уз ФИБА-у.
Стратегија ФИБА у овом сукобу са УЛЕБ-ом је очигледна. Пустиће (неко време) УЛЕБ-ову Евро-лигу, и "лигу богатих", да битише, али ће настојати свако такмичење мимо ЕЛ клоје би био у надлежности УЛЕБ-а обесмислити. Посебно јер ће тај УЛЕБ ЕК, ако уопште опстане, бити овисан од профита.
А како је већ 10 националних лига ((Турска, Грчка, Немачка, Италија и Француска, и ове су нац.лиге доста јаче од АБА, те Пољска, Литванија, Израел, Чешка, Белгија) склопило уговор са ФИБА, практично све што вреди осим АЦБ и ВТБ (а и они ће временом), у том УЛЕБ ЕК профита неће бити. Можда и опстане пар сезона, али дуже, нема шансе.
Видећемо каква је и будућност УЛЕБ ЕЛ, она тренутно јесте атрактивна, али она је замишљена и као пандан НБА, а то неће ићи, и видећемо како ће наредних година ићи. Видећемо и колико ће Фибина ЕЛ постати озбиљан пројект.
By Divos
Такође, ову ситуацију уопште не треба подценити, она је итекако озбиљна, и ваља бити јако опрезан. И прошле године је постојала опасност, некако смо се извукли. Прошле године је ФИБА посегла за топузом, због истог "греха" који има и КСС, је елиминисала Русију са ЕП У-16. А ако је могла да једну Русију (еј, Русију) казни, како ће тек бити ако и против Србије узме топуз.

Ту се чак не мора завршити на одузимању домаћинства, већ је могућа и елиминиција Србије из квалификација. А ако би то урадила, била би у праву. Наравно, надајмо се да то није опција, али овде је искључиво кривица до нас. Можемо се вадити, правдати како нас ето мрзе, како на слабима оштре ку*ац, веровати у ово што нам медији просипају причу, посебно око свега око овог УЛЕБ, укључујући ту и спиновање, правдати подвлађивање овом Ђордију, али то једноставно није тако.

Јер овде је наш савез а и преко ове АБА имао неколико понуда да се укључе у ФИБА купове, и све су одбили. Ту је чак по мени била велика прилика (а мислим да још увек постоји) да Србија тражи пролазност у ФИБА купове преко своје националне лиге, и то 2 у ФИБА ЕЛ (1+1 у квал.) што је, а имајући у виду рејтинг Звезде и Партизана и шта значе у Европи, итекако реално, те још 2 клуба у ФИБА ЕК. Донело би то и много доброг српској кошарци. Прилика је то и да се поново афирмише и добије на важности национална лига. Али јок, наши улазе кроз АБА ђутуре и глатко одбијају сваку понуду.
Такође, европски спорт и европска кошарка су утемељени на националним лигама. То је тако. Неке регионналне лиге (попут рецимо балтичке), баш као и европски купови могу бити надградња, али темељ морају бити националне лиге. Занемаривањем своје лиге, и стављање је у подређен положај према некој регионалној смо одступили од тог принципа.
Наравно, није то разлог зашто смо на удару ФИБА, али није ни то неважно. Најважније су примедбе за пословање, и клубова и АБА лиге, власничку структуру, упорна муљања, и сама форма АБА, начин попуне, и уопште постојање "затворених" лига нису по укусу Фибе.
Истина, ФИБА је била у дефанзиви задњих година, фокус јој је био шампионати националних селекција, зато и пасивност, али сада су проценили да се однос снага мења, и постају активни, зато и било коју назнаку претње не треба подценити, а видели смо како је прошла руска У-16 селекција.

Зато опрез, добро извагати, и видети шта је најбоље чинити.
Korisnikov avatar
By Peja
Sta mislite jel realno da Guduric nasledi od BB titulu Rising stara, kapiram da su favoriti Saric i vrv Abrines ili tako neko.

Ali Gudura je prilicno pokazao.

Jel moze neko da nadje tu listu na EL sajtu, ja nikako
Korisnikov avatar
By Zex88
Ta nagrada je izgubila svaki smisao dodeljivanjem istim ljudima..

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
Korisnikov avatar
By Heisenberg
Mislim da Dario Saric verovatno uzima rising stara, Gudura je bio sjajan ove sezone posebno jer prvi put igra Evroligu, ali ipak mislim da ce on sledece sezone biti legitiman kandidat za tu nagradu.
Sto se mene tice ja bih vodio Gudurica u kvalifikacije i nadam se Rio, igrac sa takvim karakterom treba svakom timu, on i Bogdan imaju potencijal da zajedno budu nocna mora svakom protivniku, njih dvojica dodju kao melem na dusu posle onih "defanzivno orijentisanih" bekova koje smo imali svih ovih godina.
Korisnikov avatar
By Peja
A recite mi jos kako ce raspored klubova u kojim igraju nasi igraci i selektor uticati na okupljanje repreyentacije.

Konkretno, kad se zavrsavaju nacionalna prvenstva i da li cemo pripreme krenuti u okrnjenom sastavu.
Korisnikov avatar
By djokonda
Divos napisao:Такође, ову ситуацију уопште не треба подценити, она је итекако озбиљна, и ваља бити јако опрезан. И прошле године је постојала опасност, некако смо се извукли. Прошле године је ФИБА посегла за топузом, због истог "греха" који има и КСС, је елиминисала Русију са ЕП У-16. А ако је могла да једну Русију (еј, Русију) казни, како ће тек бити ако и против Србије узме топуз.

Ту се чак не мора завршити на одузимању домаћинства, већ је могућа и елиминиција Србије из квалификација. А ако би то урадила, била би у праву. Наравно, надајмо се да то није опција, али овде је искључиво кривица до нас. Можемо се вадити, правдати како нас ето мрзе, како на слабима оштре ку*ац, веровати у ово што нам медији просипају причу, посебно око свега око овог УЛЕБ, укључујући ту и спиновање, правдати подвлађивање овом Ђордију, али то једноставно није тако.

Јер овде је наш савез а и преко ове АБА имао неколико понуда да се укључе у ФИБА купове, и све су одбили. Ту је чак по мени била велика прилика (а мислим да још увек постоји) да Србија тражи пролазност у ФИБА купове преко своје националне лиге, и то 2 у ФИБА ЕЛ (1+1 у квал.) што је, а имајући у виду рејтинг Звезде и Партизана и шта значе у Европи, итекако реално, те још 2 клуба у ФИБА ЕК. Донело би то и много доброг српској кошарци. Прилика је то и да се поново афирмише и добије на важности национална лига. Али јок, наши улазе кроз АБА ђутуре и глатко одбијају сваку понуду.
Такође, европски спорт и европска кошарка су утемељени на националним лигама. То је тако. Неке регионналне лиге (попут рецимо балтичке), баш као и европски купови могу бити надградња, али темељ морају бити националне лиге. Занемаривањем своје лиге, и стављање је у подређен положај према некој регионалној смо одступили од тог принципа.
Наравно, није то разлог зашто смо на удару ФИБА, али није ни то неважно. Најважније су примедбе за пословање, и клубова и АБА лиге, власничку структуру, упорна муљања, и сама форма АБА, начин попуне, и уопште постојање "затворених" лига нису по укусу Фибе.
Истина, ФИБА је била у дефанзиви задњих година, фокус јој је био шампионати националних селекција, зато и пасивност, али сада су проценили да се однос снага мења, и постају активни, зато и било коју назнаку претње не треба подценити, а видели смо како је прошла руска У-16 селекција.

Зато опрез, добро извагати, и видети шта је најбоље чинити.
Ovo meni zvuči kao ozbiljna dogma. Ja npr ne znam nijednu nacionalnu ligu u regionu, u bilo kom sportu, da liči na nešto. Zašto nacionalna liga mora da bude osnova? Ne kažem da neka nacionalna liga ne treba da postoji, ali koju bi korist npr Zvezda imala od nje? Ja sam za to da se igra 40-50 kvalitetnih utakmica godišnje, a ne vidim da to može da se obezbedi kroz nacionalne lige.
By Divos
@ djokonda

Догма није, ни озбиљна ни неозбиљна, нема шансе, како год тумачио тај појам. Само једно размишљање.
Генерално, када правимо паралеле, па ту провлачимо како је у другим колективни спортовима, ту увек има простора да селективним приступом (наравно бирајући рђаве појаве и процесе), протуримо неко себи згодно, а заправо данас "пожељно" виђење.
Али овде је реч о кошарци, па да останемо код кошарке. А и није тема дилема национална или АБА лига или интерес неког клуба (у овом случају Звезде), већ репрезентација. У теми АБА лига можемо коју о тој лиги, и да ли треба да остане.
Овде је и тема наговештај, додуше кроз медијско спиновање, да би ФИБА могла посегнути за топузом. Србија је била и прошле године прозивана, баш због пословања и ствари везаних за АБА лигу (званично образложење, а позадина приче је вероватно дубља, ја је не знам, али сам изнио и који би још могли бити разлози). И ову опасност не треба подценити. Јер Србија је, у пакету кроз АБА лигу, одбила да се приклони клубским такмичењима у надлежности ФИБА-е. По мени погрешан избор. И то је моје мишљење, као што неко има неко друго. Сваки аргумент, другачије виђење ћу уважити, али не и задрту навијачку пристрасност и острашћено држање стране неком клубу, јер је ето фокус тог клуба усмерен ка АБА (а и мало би се утрпали у "клуб богатих"). У таквим "расправама" ме нема.

Право питање је. Да ли је вредно ризиковати могуће санкције Србији зарад једног задртог истрајавања на једној оријентацији (АБА и УЛЕБ), и оријентацији од које је велоко питање да ли ће и један клуб дугорочно имати вајде.
By podgorica
Divos napisao:@ podgorica

Италији и нема разлог да прете, јер се КС Италије приклонио ФИБА-и. Наравно, Армани јесте склопио уговор са УЛЕБ-овом ЕЛ, има тзв А лиценцу, али КС Италије, као уосталом и готово сви кошаркашки савези, је стао уз ФИБА-у.
Стратегија ФИБА у овом сукобу са УЛЕБ-ом је очигледна. Пустиће (неко време) УЛЕБ-ову Евро-лигу, и "лигу богатих", да битише, али ће настојати свако такмичење мимо ЕЛ клоје би био у надлежности УЛЕБ-а обесмислити. Посебно јер ће тај УЛЕБ ЕК, ако уопште опстане, бити овисан од профита.
А како је већ 10 националних лига ((Турска, Грчка, Немачка, Италија и Француска, и ове су нац.лиге доста јаче од АБА, те Пољска, Литванија, Израел, Чешка, Белгија) склопило уговор са ФИБА, практично све што вреди осим АЦБ и ВТБ (а и они ће временом), у том УЛЕБ ЕК профита неће бити. Можда и опстане пар сезона, али дуже, нема шансе.
Видећемо каква је и будућност УЛЕБ ЕЛ, она тренутно јесте атрактивна, али она је замишљена и као пандан НБА, а то неће ићи, и видећемо како ће наредних година ићи. Видећемо и колико ће Фибина ЕЛ постати озбиљан пројект.
Pa priklonice se i KSS FIBA , zR je to upitno , KSS nema sta da trazi kod ULEBa jer KLS kao nacionalna liga nema sile da moze dobit ista valjano od ULEBa , ja sam shvatio da oni prijete nama zbpg toga sto bi CZV mogla igrati EL.. A u Italiji Milano igra EL vec sa licencom , zato sam rekao sto nisu i njima prijetili
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 1165
KK Crvena Zvezda 26/27

И званично Наваро нови тренер.. Требаће му много с[…]

Fudbal

Колико је танка Јужна Африка..Бојим се да ће бити […]