Teme vezane uz sve reprezentacije
By Bojdo
Pa mislim da ce igrati često, jer ipak se razmak medju takmičenjima povecava po novom konceptu FIBA, tako da ce to najvecim zvezdama dati prostora da se aktivnije uključe u reprezentativne akcije.
Korisnikov avatar
By Heisenberg
I ja mislim da ce igrati, ljudi se plase jer smo vec imali lose iskustvo, ne mislim da ce biti tu za svaku akciju reprezentacije ali za one najbitnije mislim da nece biti problema.
Inace imam osecaj da ce ova nadolazeca generacija nadmasiti Teovu, Krletovu i Bjelicinu, sreca pa ce Teo i Beli biti tu i narednih 3-4god min pa ce taj prelazni period biti dosta laksi sa njima.
Korisnikov avatar
By Jomer
ne znam mozda nije fer i nece svako da pristane na to, ali ja da se nesto pitam :D , dao bih Jokicu sve moguce povlastice, sto kasnije da se prikljuci...
By podgorica
Premlad je on da bi imao sve povlastice , ali svakako da treba NBA igraci da imaju poseban tretman i da se kasnije prikljuce ako je to potrebno
By Divos
Неке могуће повластице у репрезентацији ваља "зарадити", својим односом, играчким квалитетама, годинама привржености дресу Србије, и ту ваља увек гледати ширу слику. А мислим да то и неће бити потребно, јер сви наши играчи који су својим односом (рецимо Тео или Крле) можда и зарадили повластице, нису их никад тражили. Апсолутно сам сигуран да ни Никола нешто слично неће тражити.

Наравно, и НБА је свет за себе, ту постоје нека (неписана) правила, ту је и услов да НБА играч не може на припремама нац.селекције провести више од 5 недеља, постоје и постојаће ту нека друга условљавања млађим играчима (рецимо да одиграју љетну лигу), и ту је свака прича посебна за себе.

Национална селекција се не може састављати по укусу љубитеља кошарке, ту и није разумно угађати плебсу, не треба играти ни 12 најбољих или оних са највећим играчким рејтингом, већ екипа која ће најбоље одговорити изазовима, екипа мора бити попуњена на свим позицијама, и мора бити састављена од играча који ће најбоље парирати противницима, који ће се подредити колективу (ту некад наћи места мање атрактивним и више оријентисаним на одбрану), и који ће као колектив најбоље функионисати. Ту је важна и хемија у екипи, да играчи дишу као један. Саставање репрезентације је ипак брига селектора, он је тај који има најбољи увид у форму, здравствено стање (а ту ми и немамо увида, јер многе информације не иду у јавност), да ли има условљавања, да ли постоје према некима (разни) притисци, да ли су на жеравици, све то ваља извагати, на крају, селектор је тај који ће на крају приче положити рачуне.

Како ће бити наредних година, видећемо. Мислим да је нова одлука и оријентација ФИБА рђава идеја. Кошарка је спорт где се шампионати континента играју сваке 2 (непарне) године, тако је од како се игра ова игра, само тако је исправно, и верујем да ће након паузе (2019-е) то бити враћено и да ће се од 2021-е играти како је једино и "нормално", тј сваке 2 године.

Е сад, ове године је незгодно, пре свега јер би "Орлови" (а надајмо се) могли имати 2 репрезентативне акције, квалификације и ОИ. Ту уопште немам увид како у НБА гледају на то, играчи нац.селекција који ће то одрадити биће више од 2 и по месеца на расплогања репрезентацији. Мило им бити неће, вероватна су и разна условљавања.
Опет, Никола је имао одличну дебитантску сезону, добио је одличан третман и то је вратио на паркету на најбољи начин. Али Никола тек почиње своју НБА причу, тек се пробија, гради име, стиче рејтинг, тек тражи своје место у НБА. Оно што радује је да како сезона одмиче, подиже ниво своје игре, добро напредује, развија се, добија и све више на самопоуздању.
Да ли ће играти квалификације у Београду тешко је рећи. Има велику жељу, ако буде могуће, ако нешто не искрсне, и ако буде у Салетовом фокусу (а по мени требао би, посебно што може квалитетно покрити обе поз. у рекету) играће. Ако нешто искрсне и буде спречен, или ако Сале другачије процени, играће на наредним такмичењима, апсолутно сам сигуран да ће овај момак урадити добре ствари и у НБА и у дресу Србије.
By Divos
Иако није сваку веровати овом жутилу званом Бљуц ( http://sport.blic.rs/kosarka/nba/trener ... ju/rsqpgl9 ), ако је истина па макар и извучено из контекста да је Мелоун заузео такав став, то би могла бити јако добра вест.

А нису баш честе овакве изјаве тренера у НБА, углавном они наступе за неке националне селекције тамо негде Богу иза ногу у Европи доживљавају као локалну зајебанцију. Мало дају ОИ на значају, не и неким квалификацијама.

Лично мислим да су Гало, Жо али највише Никола допринели доста таквом благонаклоном ставу према европским играчима. Николу су узели као 41.пика, а он у дебитантској сезони пружа заиста одличне партије, и сигурно су у Денверу презадовољни па можда и одушевљени (а како и не би били) каквог играча су добили на тако ниском избору драфта.
Никола је један одличан играч који је наговестио и велике могућности, али и један јако позитиван младић пун врлина. И сам је рекао да има огромну жељу (и у овом тексту) да заигра у дресу Србије, по могућности на квалификационом турниру. Наравно, могуће је да нешто искрсне, нека повреда (ваљда неће запети на реалцији менаџер-Сале, не би смело), и конкуренција на позицији центра за дрес "Орлоова" је паклена, ту ћемо видети ко ће бити у Салетовом фокусу (а по мени и поред опаке конкуренције, Никола би се требао наћи па и међу 12, посебно јер може квалитетно покрити обе позиције у рекету), ваља гледати и какав је профил играча противника, и ту наћи оне који ће најбоље одговорити.
Како год, урадиће Никола и наредним годинама добре ствари и у НБА и у дресу Србије.
By Divos
Хвала "Jomeru" на свежој информацији. Ја сам потрчао са коментаром и везао се на овај Бљуц који воле тако манипулисати спортским вестима. Ово је већ релевантна информација и свакако добра вест.
Korisnikov avatar
By Jomer
grcki kosarkaski savez objavio da ce 28 juna igrati sa nama pripremnu utakmicu za kvalifikacije za OI

pretpostavljam da cemo igrati u Areni, to je par dana pred pocetak turnira
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 1165
KK Partizan 2025/26.

Много бољи и спремнији је био Дубаи.. Да Препелич […]

KK Crvena Zvezda 26/27

И званично Наваро нови тренер.. Требаће му много с[…]