Teme vezane uz sve reprezentacije
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Znaci nije istina da smo dobili Amere u grupi ako odemo na OI ?

Djordjevic forsira igru na centra, suteve za tri poena i daje slobodi plejmejkerima uz jaku odbranu. To je njegova filozofija. Inace PAO je jako spora ekipa, fizicki jako losa, dok u reprezentaciji imamo Jovica, Dangubica, Kalinica, Lucica, Simonovica, Bogdanovica kao dobre ili solidne atlete. Problem je sto nemamo neku zivotinju pod kosem da kida u odbrani, a u napadu da vrti dobro pik.
Korisnikov avatar
By Peja
Svih ovih godina sam imao u glavi 12 konacnih, pa i ove zime, ali u zadnje vreme stvarno imam velike dileme
Dosta igraca konkurise , na nekim pozicijama prejaki, na nekim slabi ali opet izbor tezak u oba slucaja.

1-Teo, Jovic, Markovic
2-BB, Nedovic, Guduric, Dragan,
3-Kalinic, Lucic, Simonovic, Dangubic, Zagorac
4-Bjelica, Jokic, Macvan, Erceg i Luka mada ova poslednja dvojica nisu cestito igrala ove sezone i pitanje je da li zasluzuju poziv i bilo kakvu ulogu.
5-Raduljica, Bobi, Milutinov, Kuzmic.

Siri spisak zasluzuju vrv i Micic, Jaramaz, Jelovac, Paunic ali mislim da oni bitnije ne bi uticali na konacni sastav.
Naravno ovo pisem pod pretpostavkom da se svi odazovu

1. Najvise mi dileme zadaje sto od tria Jovic Markovic Nedovic mora otpasti jedan ili mozda cak dvojica a ja nemam pojma ko bi to mogao biti.

2. Zatim pozicija 3, mislim da je Kalinic siguran, a drugo krilo moze biti svako od ovih.

3. dilema , da li ce Jokic ici kao 4ka, pa onda voditi jos 3 centra, bas ovu trojicu sa liste, ili ce ici kao 5ca, a onda se otvara dilema ko ce biti druga cetvorka.
By Divos
Овде је Пеџа дао одличан коментар, мислим да и те играче има Сале у фокусу. Овде морам написати да се свакако ваља обратити пажња на најјачу евр.лигу али и страшно захтевну АЦБ (ендеса) лигу, и наше играче који играју на високом нивоу. Зато, по мени, поред ове двојице које је Пеџа додао (Паунић, Јеловац) у фокусу би требао бити, макар на ширем списку, и други најкориснији играч АЦБ, Дејан Мусли. То не мора одредити и којих ће 12 наћи место, али важно је ставити неке момке на списак, чисто да се да до знања да се прате и вреднује то што су урадили током сезоне. Постоји могућност да неко од играча отпадне због повреде, буде ровит, и зато је важно имати играча сличног профила, који ће ускочити и којем сте већ дали до знања да га пратите (да не буде оно; ниси ме примећивао, а сад када су ти отпали, ме зовеш).
Штета је и што супер-лига Србије неће трајати дуже и како је замишљено јер и ту би могао неки од млађих играча скренути пажњу на себе, макар за шири списак.

Што се тиче Пеџине дилеме, срећом ни ја ни Пеџа не морамо разбијати главу, јер заиста није лако проценити, све извагати, и коме дати предност, а кога прецртати. Ту незахвалну дилему ће ипак морати Сале решити.
За позицију ниског крила се апсолутно слажем, и ту заиста неће бити лако изабрати коме (поред Калине) указати поверење.
Срећом, имамо у екипи доста поливалентних играча, Богдан може квалитетно покрити поз.1-3, Милосављевић 2-3, Калина 2-4, Недовић (ако прође) 1-2, Бјелица такође више поз., Јокић 4-5 итд. То је по мени и највећа снага наше репрезентације, неке репрезентације имају звучнија имена али толико поливалентних играча нема нико у Европи, ни близу. Сале ту има доста могућности.

Код избора ваља гледати и противнике, и профил играча са којим располажу. На жалост, многи (и на овом форуму) подцењују противнике у Београду. То су опасне екипе, и екипе са оријентацијом на спољним позицијама. Зато и код састављања треба тражити играче који ће парирати и одговорити на такву игру, али и да наши буду доминантни, не да нам неки брзац ломи нашег вишег и споријег играча. Ту мислим да је 2 класичне "петице" и више него довољно, наравно ту је предност што јокић (а врерујем да ће се наћи у 12 у Београду) може покрити квалитетно и поз. високог крила.
Мислим да ће наши добро изгледати у Београду.
Korisnikov avatar
By Peja
djordjino94 napisao:1- Teodosic, Markovic
2- Bogdanovic, Milosavljevic, Nedovic
3- Lucic, Kalinic
4- Bjelica, Jokic, Macvan
5- Raduljica, Marjanovic

Slazem se u globalu, s tim sto mislim da ce biti bas velika dilema Jovic Nedovic Markovic..bas velika..

Nedovic donekle odskace kao jedini napadacki orjentisan, Markovic i Jovic skoro isti tip igraca, odlicni defanzivci, dobri asistenti, obojica skloni povredama, evo ne znam koga bih vodio...mozda upadnu obojica a ispadne Milosavljevic, mada ce se on za poziciju beka boriti sa Guduricem kako stvari stoje..

I meni je Lucic prva opcija na 3, ali to je ono sto bi mi voleli, a druge stvari ce odluciti, pre svega zdravlje..zato je to dilema, inace da je Lucic 100posto tu dileme nema.

Svidja mi se Macvan kao 5 visoki,igrao je dobro u EL, popravio se fizicki, a dobar je i za atmosferu..generacija su..On bi u sustini popunjavao roster, ali mislim da bi u nekim mecevima dao solidan doprinos.

Po meni ovi podvuceni su sigurni
Korisnikov avatar
By alonzo86
Da, definitivno treba pozvati Muslija na siri spisak, Kosovo vec lobira da on zaigra za njih, ne smemo to da dozvolimo, a i izleda da decko napreduje, mozda ce nam trebati u buducnosti
Korisnikov avatar
By Lucky
Po meni Nedovic ni po cemu ne zasluzuje da bude u 12, pogotovo ako su zdravi Jovic i Markovic.
Dangubic se ozbiljno namece trenutnim igrama.
Korisnikov avatar
By MileBL
Samo da cika Misko ne kaze moze igrati Jokic, ali onda mora i Nedovic ili moze igrati Bobi ali onda mora igrati i Tadija ili nesto tako slicno :)
By podgorica
A otici sa 4 visoka , Jokic , Bobi , Radulja i Bjelica , jer tu 4 moze pokriti neke minute i Kalinic i Simon ako budu isli , jer ta 4 igraca stvarno mislim da mogu odgovoriti na sve zahtjeve trenera , jer Bjelica ce igrati 25+ , Jokic 15+5 , Radulja svojih 10-15 i Bobi isto.. Ukoliko bi se oni 4 odazvali to bi bilo to ja mislim. Kalinic po potrebi par minuta na cetvorci takodje moze.

A onda bismo dobili dobru sirinu na bekovskim pozicijama, 3 niska krila se povedu - Kalina , Luca i Gagi kao neki polivalentni 2-3... A onda na 1-2 bi mogli ici 5 igraca , za koje konkurisu : Teo , Markovic , Jovic , NN , BB i Gudura. E tu stvarno ne znam koga voditi , ali mislim da Markovic bi tu otpao s obzirom da trenutno kuburi sa zdravljem najvise , a patali su svi na zavidnom nivou.

Ovo je po mom misljenju najjaci sastav , jer na EP nam je falila sirina na kraju u napadu spolja , nije imao ko da povuce kad su Litvanci poceli da tucu. Zamislite kad imas 5 igraca niskih s loptom u rukama koji sto za sebe (Gudura , NN , BB) sto za saigrace mogu vrhunski da kreiraju (Teo , Jovic) , plus Bjelica i Jokic kao alternativni plejevi.
Korisnikov avatar
By Peja
Lucky napisao:Po meni Nedovic ni po cemu ne zasluzuje da bude u 12, pogotovo ako su zdravi Jovic i Markovic.
Dangubic se ozbiljno namece trenutnim igrama.
Probacu da odgovorim za Nedovica.

Prvo, on ima solidnu sezonu, igra u EL timu, ima svoje minute i solidan broj poena.

Drugo, nema neku konkurenciju u repki na tom mestu, Teo i BB su neprikosnoveni, Jovic i Markovic tj mozda i jedan od njih je bekap plej a od svih ostalih NN je kompletniji igrac, dobar napadac, mozda i najbolji 1na1 nas igrac, najbolja atleta na beku, pritom moze da odigra i sjajnu odbranu, bar fizicki.

Trece, to je igrac koji vec 3-4 godine igra za reprezentaciju, uvek se odazivao i uvek je dobro igrao, imao je par sjajnih utakmica 2013te, naredne je bio povredjen a 2015 je po mom misljenju odlicno odigrao.

Cetvrto, savrseno se uklapa u ulogu koja je namenjena tom 4-5 beku u rotaciji, dakle da promeni tempo, da iz senke prelomi, kao protiv Spanije, jasno je da on nije lider, da ne moze sam da vuce tim, da se slabo nosi sa pritiskom, ali ova uloga u reprezentaciji mu savrseno lezi, nema pritiska pored Tea i BB, igra svoju igru, ima dobre razigravace pored sebe jer on pravi plej razigravac nije, a uz dobrog pleja sve njegove vrline a najvise atletika dolaze do izrazaja.

Slazem se za Dangubica, on bi mogao upasti umesto Lucica, mogao bi svakog da cuva.
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 1165
KK Partizan 2025/26.

Много бољи и спремнији је био Дубаи.. Да Препелич […]

KK Crvena Zvezda 26/27

И званично Наваро нови тренер.. Требаће му много с[…]