- Sub Jun 20, 2015 5:30 pm
cibona za iduću sezonu:
1. amer, mavra/katić/rebec
2. berisha, siričšević, krušlin
3. rozić, slavica
4. amerikanac, jagodić-kuridža
5. žižić, zubac
pozicija jedan- amer starter, back up naš mlađi play ili slovenac rebec ( mavra 60% , katić i matic rebec po 20% ).aco dovodi amera naravno,nije nikad fulao.
pozicija dva- možda sira ode sa ovim pozivom u reprezentaciju, nadam se ostanku, i dardan berisha i krušlin su jako kreativni bekovi pa mogu biti korišteni u organizaciji,a i krušlin i sira kao krila,smatram da na ovoj poziciji imamo veliku širinu i kvalitetu , niti jedan nije extra klasa,ali zajedno pružaju paletu mogućnosti u oba smjera ,i razno razne kombinacije, tako da u svakom trenutku imamo odgovor ili riješenje na parketu.
pozicija tri- tu je jasno, roza doktor i dalje ostaje, mladi slavica mora ući u stalnu rotaciju kao klupski prospekt
pozicija četiri- stretch četvorka koja bi pojačala atletiku i donijela stabilan šut izvana, kuridža je proljetos prvi igrač,ali i dalje mislim da mu je idealna uloga treći visoki koji ulazi na obje pozcije, ima sjajnu kombinaciju atletike,energije, kreacije, inside-outside igre,ali nije na konstantan da bi bio prevaga kao starter. stoga mu je ova uloga idealna,a za mene je možda i najbolji back up visoki na aba nivou
pozicija pet- dva prospekta za seniorsku reprezentaciju, zubac je late bloomer, kada konačno prođe pripreme ustalit će se u rotaciji na 15 minuta, žižić očekujem da dogodine indksom izdominira ligu. fali tu još puno toga da ih se nazove ozbiljnim igračima,izlaze iz juniora oboje,ali potencijal je nemjerljiv
peti visoki može biti tomislav gabrić ili josip popić- ja sam za popića , gabrić nikad neće biti relevantan aba igrač, popić je i dalje junior koji košarku trenira ozbijno godinu dana,ali onakvo tijelo i mogući razvoj se ne smije odbaciti. neka trenira sa žikom i zubcem i koristi sitne minute za jaki faul, skupi iskustvo, to će biti ozbilan centar zapamtite-tijelo juke nurkića uz lošije noge doduše,ali ako on nebude euroligaški centar onda neznam.
očekivanja, klub počinje živjeti u okviru realnog budžeta, koji je već zatvoren i osiguran za dogodine.plan je razviti mlađe igrače, na pozicijama 1 , a pogotovo 3 i 5. s obzirom da njihov doprinos već sada,ako uzmemo u obzir napredak, 3 pojačanja izvana,i program sa kojim smo započeli prošlo ljeto, očekujem u najboljem slučaju plasman na final four,a u lošijem scenariju plasman na poziciju 6.uz barem dva poziva selektora za seniorsku reprezentaciju iduće ljeto.