Ja mislim da Nedovic nema sta da trazi u repki. On decko mnogo slabo zna kosarku i nije skoro nista napredovao u poslednjih par godina, mi nije jasno kako je Misko uspeo da ga uvalja u Unihahu posle ocajne epizode u Valensiji. Njegova igra se zasniva na brzini i atleticnosti, to su mu glavne vrline. Nije preterano kosarkaski inteligentan da bi mogao da igra evropskog pleja, vise lici na onaj americki tip, samo sto nema sut da bi bio poenter, a ni tehnika mu nije na preterano visokom nivou. Dok sa druge strane nije bas ni bek, jer opet nema konstantan sut i ni u taj koji ima nije preterano siguran. Kao takav u napadu moze doprineti u tranziciji, odbranu igra solidno, moze da ucestvuje u skoku zbog atleticnosti, moze da probije u napadu i to je skoro sve sto se od njega moze dobiti. To zna i Sale to znamo i svi, ali mislim da Jovic konkretno nije nista mnogo sporiji i ima nista manje nekonstantan sut( koji je ove godine dosta bolji nego proslih), ali uz sve to Jovic ima sposobnosti evropskog plejmejkera. Zna da zavrti lepo pik, iz kojeg se u 90% slucajeva zavrsava napad poenima, zna da podeli asistenciju, nije zavistan od lopte, zna da povuce, zna jako i do samog kraja, a u odbrani je za nijansu bolji od Nedovica.
Sada posto je sigurno da je Teo prvi plej, i da ce po meni Jovic biti drugi, jedino pitanje je da li zvati opet Nedovica koji bi bio tu neka dvojka pored njih dvojice i koji bi prenosio loptu i ubrzavao ritam, ili zvati Markovica koji je skroz drugi tip igrača koji je vise plej organizator nego plej divljak.
Takodje smatram da Nedovicevu energiju mogu da nadoknade Jovic, Bogdan, Dragan, pa i Kalina i Luca. Mozda bih pre zvao Dangubica kao opciju na 2-3 koji je isti tip igraca kao Nedovic samo na poziciji beka. Jer mislim da tu mozda moze vise da znaci brzina nego na pleju, ali Sale najbolje zna kako ce to rasporediti.
Na beku vidim Bogdana i Dragana kao dva kompletna obostrana igraca( mada mi se ne svidja kako BB igra odbranu u Feneru). Uz njih Gudurica i Zagorca.
Na trojci vidim Kalinu, Lucica i Simonovica kao glavne kandidate od kojih mislim da ce prva dvojica ici jer su kompletniji od Simona. Tu bi mogao Dangubic kao realna opcija koju sam gore ispisao.
Na cetvorci uz Bjicu stvarno ce biti zanimljivo videti ko ce se naci u timu. Imamo dosta zanimljivih igraca kao Macvan, Majstorovic, Borovnjak, Kvaric, Mitrovic, Erceg, Savan... samo sto niko od njih nije na vrhunskom nivou. Mislim da za Mitrovica tu nema mesta. Ja bih voleo da vidim nekog skroz levog koji nama nije na radaru ili nekog klinca ili nekog ko ce imsti ulogu epizodiste. Meni je iskreno zao sto Erceg ne igra ove godine nigde jer bi bio idealno resenje i doneo bi nam 70% kvaliteta koji ima Bjelica.
Na centru odjednom guzva! Bobi i Jokic kao nba igraci, Raduljica kao selektorov miljenik, Musli kao 3. najkorisniji igrac acb lige. Uz njih u opticaju imamo jos tri el centra u vidu Kuzmica, Stimca i Milutinova. Razume se da ako orva dvojica budu mogla da igraju nema dileme da ce se odlucivati izmedju Muslija i Raduljice, ogradjujem se jer Muslija gledao nisam ove godine.
Sve u svemu skoro ovako jak, kompletan, raznovrstan sastav nismo imali. Imamo 3 nba igraca, uz pregrst evroligasa i celu proslogodisnju zlatmu generaciju sa ep za mlade na lageru. Bice Saletu ove godine mozda i najtezi posao da odabere 12.
Moj neki siri spisak:
1.Teo, Jovic, Marković, Nedovic, Jaramaz mladji
2. Bogdan, Dragan, Gudura, Zagorac, Drenovac
3. Kalina, Luca, Simon, Danga
4. Bjelica, bukvalno bilo koji dvojica od gore pomenutih
5. Bobi, Joka, Radule, Musli
Sale ce gledati da to koncepcijski slozi, da gleda ko ce mu u kojoj petorci igrati kako ce saradjivati 4-5 kako 1-5, kakav tip igraca treba da bude u igri kada je Bobi... I bezbroj drugih slatkih muka, koje su nesto najlepse u trenerskom poslu. Tako da ne bi cudilo da bilo ko od ovih jacih imena otpadne a da uleti neko manje zvucan, samo iz toga jer je trener tako zamislio.
Pozdrav i izvinjavam se na duzini, ali imam finu inspiraciju od jutros .
Jedva cekam leto!
Sent from my LG-D290 using Tapatalk