Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By Zex88
#260376
Naravno da ne misle svi, ali mislim da velikog uticaja ima konstantna priča o zlim Srbima.. E sad, verovatno i oni neće poverovati u sve to, ali opet stvori se doza straha..

Imaju oni i izlete u Beogradu.. Od moje sestre najbolja drugarica je došla u Beograd na vikend. Imaju organizovane buseve i plan izlazaka.. Ja je dočekao kod Konja, gomila mladih Zagrebčankih je došla u potragu za dobrom cugom, klubovima i opasnim dečkima.. Kako ja ne ispunjavam ništa od navedenog, otišao sam kući

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
#260378
Ja sam od Hrvatske bio u Splitu u Zagrebu, na Hvaru i u Poreču. Jednom čudnom prilikom na moru kad sam posetio Split i ostalo preko studentskih ekskurzija. U Splitu sam se veoma neprijatno osećao da sam morao da pričam engleski, bilo je masu grafita hajdukovih i raznih natpisa i raznih cela ih lobanja full tetoviranih. Zagreb je bio skroz lagan, izašli smo dve noći skroz normalno, usvinjili se, svercovali prevozom zajedno sa kolegama iz Zagreba i nismo apsolutno nikakvih neprijatnosti imali. Na moru, kao turistu te svi gledaju opušteno, znaju zašto si tu i to je to.

Inače ove moje kolege imaju dojam da su splavovi najluđi provod u ovom delu evrope, te su stalno pričali da će doći. Jedan je bio sa curom sad za novu godinu i to im je super i često znaju da dolaze za ng.

Poenta priče je da nikad nigde nisam imao problema, čak sam stekao i prijatelje. Pogotovo na tim JADAMA, na kojim se skupi studentarija iz ex yu, sam stekao dosta prijatelja iz Tuzle, Zagreba, Varazdina... bili oni kod mene kući, bio ja kod njih, veoma normalna pojava.

Ono što mi jedan od njih rekao je da jesu i moj i njegov otac ratovali sa suprotnih strana, ali nas nisu vaspitali da mrzimo. Sad naravno, mi to i možemo jer nas nije neka gorka sudbina zadesila kao @zexa i ostale. Naravno da razumem i one koji ih mrze, svi imaju pravo, ne solim nikome pamet, niti sam Gandi, samo iznosim svoje iskustvo, kad ste već započeli temu.
Korisnikov avatar
By rudonja
#260380
Svako ko a priori mrzi bilo koga je degenerik sam po sebi i tu pomoci nema.

Ja sam po majci poreklom iz Hrvatske, Slavonija + Lika, moji su 2X izbegli tokom tog rata, a baki je to bilo trece izbeglistvo, jer su oni pukom srecom izbegli i 1941. godine.

Problem Hrvatske je katolicki ekstremni klerikalizam, lako kontrolisan od raznih globalnih struktura (Berlin, Rim itd) na koji je lako nakalemiti sve nase juznoslovenske frustracije.

Imaju malo medija, mala su sredina, tranzicija ih, bas kao i nas, nije stedela. Split je danas neka neonazi oaza Evrope, a ceo prvi tim Hajduka je otisao u partizane :think: :think:

Imam prijatelje i poslovne partnere iz Hrvatske, u odlicnim smo odnosima. Da li bih isao na letovanje u zemlju u kojoj moram da pricam engleski da mi se ne bi cula ekavica?? Nikako.


Sto se Beograda tice, on je velik i pored Atine i Istanbula najozbiljniji grad na Balkanu, pa prirodno privlaci sve ka sebi. Beograd je danas sustinski najugoslovenskiji grad i dalje. Beograd je globalan i otud cete naci na stotine Hrvata tokom vikenda ovde. Pa pre korone sam bio na zurci jedne neformalne afro-karipske zajednice u BG, krcat klub u Sava mali, a kao da smo na Kubi. Hocu reci da je Beograd sada, sa svim svojim manama, ozbiljan grad a to potvrdjuje i cinjenica da je ogromna kolicina najmocnijih svetskih kompanija i dalje regionalna predstavnistva ima samo tu (uz izuzetke naravno) bez obzira na raspad zemlje.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
#260382
@rudonja da ynam ne bih ni ja išao više tamo, al tom prilikom je bilo tako.

Inače nakon godinu dana života u Atini, mogu reći da oni upravo kao što si rekao jesu jedan od najvećih gradova na Balkanu. Mada oni generalno mnogo više imaju uticaj zapada i to mnogo dugo, što i jeste lako uočiti i veoma je primetno, npr. ljudi svuda, matori, mladi, žene, radnici u pekari pričaju Engleski, nigde nisam imao problem da me neko ne razume i da moram da se koristim Grčkim. S druge strane, primeti se i to da su u EU, ali generalno su dosta lagan narod, i siromašan, veoma slična slika kao kod nas, jedina razlika što smo mi bili u socijalizmu a oni su pod uticajem zapada već barem 30 godina i što imaju more, bez toga mora oni ne bi imali ništa. Ako pričamo o kulturi i izlascima, veoma je zanimljiv grad, pogotovo što su teritorijalno upravo tu gde jesu.

Najveća prednost svakako jeste ta infrastruktura u vidu metroa, tu nema šta i meni je to mnogo značilo tamo dok sam živeo i apsolutno sam dojma da bi Beogradu neki, bilo kakav metro, čak i prošireni ovaj BG voz. Jer taj Bg voz radi ogroman posao spajajući sa svoje dve linije centar grada sa periferijom, dodavanjem još dve linije Bg bi postao drugi grad. Ovako polako postajemo neki Bangladeš ili Kairo, jer broj automobila je enorman, a grad se ne širi već ostaje istog obima.@Lucky srecan rodjendan! sve najbolje !!! :dance:
Korisnikov avatar
By The Answer
#260385
Srećan rođendan Laki

BG je bio, jeste i biće najznačajniji grad na prostoru između Beča i Pešte sa jedne strane i Atine i Carigrada sa druge i tu nema ni dileme a nema baš ni neke prevelike konkurencije, Sofija jeste tu negde što se tiče broja stanovnika, Bukurešt je i veći ali osim toga nemaju nikakvu prednost u odnosu na BG (dobro, imaju taj metro ali to imaju svi sem BG budimo realni). Ostali gradovi tipa Solun, Zagreb, Skoplje nisu ta liga a tek da ne pričamo o ovim manjim.
Korisnikov avatar
By The Answer
#260387
A Budimpeštu zovu Istočni Pariz, previše Pariza za moj ukus :D
Korisnikov avatar
By Valderama
#260388
Hahah, sećaš se skandala koji je izazvala supruga Valtera Zenge dok je ovaj bio trener Zvezde. Napljuvala je u jednoj kolumni Beograd kao provincijalnu kasabu u poređenju sa kosmopolitskim Bukureštom (pre Zvezde Zenga je bio trener Steaue). :D Pritisak naših medija i javnosti posle tog sramnog istupa je bio toliko jak da je Zenga morao da ode iz Zvezde.
  • 1
  • 3525
  • 3526
  • 3527
  • 3528
  • 3529
  • 3549

Nikako ne mogu naci ko prenosi francusku LNB ligu,[…]

Svaštara

Poslanici DF-a, predvođeni Kneževićem, ušli[…]

ABA fantasy

Da li oni moroni imaju u planu da konačno srede fa[…]

NBA

Jokic se po nekim izjavama protivnika (Embiid, Ada[…]