Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Karaburac
Stefan, Todorovic zavrsio svoj pokusaj da kroz g ligu izbori NBA i potpisao za Iliriju. Rekao bih jako dobar potpis. Posle sezone adaptacihe mislim da ce ga jutlriti gornji dom aba.

FMP ipak potpisao Masica, malo sam iznenadjen, al aj da vidimo.

Jovan Novak potpisao za Borac Cacak. Iznenadjen sam, ali drago mi je.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Karaburac napisao: Pet Jul 31, 2026 5:28 pm
Jovan Novak potpisao za Borac Cacak. Iznenadjen sam, ali drago mi je.
I meni je ovo zanimljivo, mada ABA je to ne mora ništa da znači, može da bude kratkoročni sa nekim klauzulama...
Korisnikov avatar
By Karaburac
Slazem se, ali prvi deo sezone je po meni vazniji jer veci broj ekipa igra evropska takmicenja. Cudi me da nije mogao da nadje BCL ili low level evrokup ekipu.

Posle idu doselekcije za top ekipe koje jure rezultat ili one koje hoce da se spase ispadanja.

Voleo bih da Borac bar jednu sezonu ne strepi od ispadanja. Mislim da su ozbiljno pogresili sto su propustili Bozica iz Slobode koji bi im bio idealna zamena za Manojlovica za male pare. Ode covek u Sloveniju ispod radara.

Inace, kad smo kod Slobode koja ce ove godine igrati ABA 2, vratili su Dusana Kutlesica, nekada velikog talenta, koji je poslednje dve sezone bio suspendovan zbog mucki sa namestanjem utakmica. :cry:
Korisnikov avatar
By Karaburac
Spartak zapoceo pripreme za narednu sezonu.

Tim za sad deluje ovako:

1) Drobnjak, Koleman, Tofoski
2) Jeremic, Pipkins
3) Gegic, Cerovina, Lazarevic
4) Nikolic, Gafni
5) Ilic, Bodrozic

Timu su prikljuceni i juniori

Simon Grubanov, plej.
Malik Skalonjic, bek
Vukasin Kovacevic, centar.

EDIT:

Deluje mi da ce Spartak juriti jos jednog visokog igraca. Mnogo zavisi i od toga da li se, Cerovina potpuno oporavio.

Na papiru, deluje mi da je tim jeftiniji i verovatno losiji nego prosle sezone. U praksi to ne mora nista da znaci.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Znači moj bivši saigrač Reba nije mogao da opstane u Spartaku, živo me zanima gde će sledeći potpis da mu bude...

Što se tiče Budućnosti, doveli su jednog od najboljih centara EK - Stefana Đorđevića, kojeg sam potencijalno priželjkivao kao domaću opciju u KKP. Pored toga zanimljiv prelazni rok, deluju jače nego prošle sezone, stigao je Karlikov saigrač iz reprezentacije Južnog Sudana - Marial Shayok, bivši igrač Makabija i Fenera, stiže iz Japana. Tu je stigao i Džastin Smit na krilu, iz Jerusalima, a uzeli su i Ajversona iz Kluža. Po mom ukusu imaju previše stranih igrača, no to ne mora ništa da znači, kostur ekipe je ostao isti, produženi su skoro svi nosioci. Domaću bazu je ojačao Hadžibegović iz filijale Derbi, a kad smo kod domaćih njihovih Zoran Nikolić je prešao u novog ABA ligaša - Slovan iz Bratislave.

U drugim vestima:

Beč je uzeo jednom pomenutog Aleksandra Langovića, bivšeg velikog talenta iz BIH i projekta Mege.

Matić Rebec, dečko koji je promenio 16 klubova u svojoj karijeri, braniće, barem neko vreme, boje SC Derbija.

Vit Hrabar, bivši igrač Baskonije i velika nada Slovenije u Iliriji.

Legenda ABA lige, Karlo Žganec u Heliosu.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ja se sve cudim sto je bas Rastko Obradovic iz Dinamika prekomandovan u FMP kad on sin Boska Obradovica...
Korisnikov avatar
By skeske
Jedva cekam da vidim sta ce Mega promovisati ove godine. Nadam se Backa i Srnzetica. Ne bi me zacudilo da uvedu i praksu po 1 ili 2 povratnika sa koledza da ga uvedu u evropsku kosarku.
Korisnikov avatar
By Karaburac
U odnosu na sastav koji sam stavio par postova iznad koji momci su započeli pripreme, najnovije pojačanje Mege je Maniema, reprezentativac Švajcarske koji dolazi iz Gran Kanarije. Bek, 2006 godište.

Što se naših tiče, iz nekog razloga nemam poverenja u Srzentića. Na oko je sve to jako zanimljivo, ali nešto mi fali. Imao je prošlu sezonu po meni mnogo lošiju nego što sam očekivao.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Zanimljiv sastav je na kraju sastavio Borac iz Čačka... Ostali su Fundić, Čarapić, Jošilo i Pjer Luis, a došli su od ABA igrača Novak, Balša Živanović, Ranko Simović i Marko Radovanović

Pored toga dovedeno je krilo iz Izraela - Sper koji je sa koledža krenuo odiseju po Italiji 2, gde je bio solidan, pa onda dve godine dominirao u Danskoj i Letoniji, na kraju vrlo solidna sezona u Izraelu, gde je imao 9 poena i 5,5 skokova i 1,1 asistenciju po utakmici. Igrač koji je dobar na lopti, za tri je oko 20%, sa bacanja na 65%, dakle nešto kao moj brat Pefi Fundić, četvorka sa finom tehnikom i igrom leđima.

Na centru su doveli Stena, sa koledža, ozbiljno telo, ali ne znam kako će izgledati to kod nas na parketima diljem Balkana i šire.

Zanimljiv sastav u svakom slučaju, deluje jače od onoga što su imali prošle godine npr.

Zanimljiv podatak sam našao dok sam gledao statistiku Fundića, a to je da je prošle sezone u ABA ligi izveo svega 10 bacanja (pogodio 3 xD). Što mi je nerealno za igrača na poziciji 4, koji igra više dole nego spolja, koji je odigrao 26 utakmica i prosečno imao 18 minuta na terenu.
  • 1
  • 513
  • 514
  • 515
  • 516
  • 517
Ostali klubovi ABA lige

Zanimljiv sastav je na kraju sastavio Borac iz Čač[…]

KK Crvena Zvezda 26/27

Ух,то је нешто гостовао ако не грешим на 6.75.. […]

KLS i Superliga

Таман сам хтео да напишем да су довели Лабовића.. […]