Stare teme
By Faul u napadu
U moru loših Cibona zadnjih sezona ova je je uvjerljivo najlošija!Uz svo uvažavanje ranijih komentara uvaženog člana foruma i sugrađanina mi Pinka Panthera nema šanse da me uvjeri da trenutna ekipa može bilo što dobrog napraviti ove sezone.Osim da može dobiti Cedevitu koja je sastavljena kao da se netko zajebavao slažući njen roster :D Previše je ovdje poluigrača,pa i bezveznjaka koji nešto malo bolje mogu odigrati samo ako pored sebe imaju kvalitetne suigrače kao što je prošle sezone bio Šarić.Sada kad kvalitete nema njihova nekvaliteta dolazi do pravog izražaja.Pa da se ponovim od prije tjedan dana kada sam napisao da nije slučajno da je npr.Sirišćević zadnjih sezona igrao po Austriji,Rumunjskoj i Mađarskoj,Kuridžin maksimum je bilo igranje po BiH,Rozića i Kusa neću ni spominjati u kontekstu ozbiljne košarke,a i Lalić je 2.ABA liga....Bless u napadu još nešto i pokušava,ali u obrani ga nema i samo oko sebe sije nervozu....Englez bi možda mogao igrati nogometnu Premier League,ali u košarci je čak i ova slaba ABA za njega prejako natjecanje....sve skupa jad i bijeda!Ali kako u ligi ima i gorih barem si Cibona neće morati razbijati glavu opstankom :D ....
Korisnikov avatar
By bokibb
Faul u napadu napisao:U moru loših Cibona zadnjih sezona ova je je uvjerljivo najlošija!Uz svo uvažavanje ranijih komentara uvaženog člana foruma i sugrađanina mi Pinka Panthera nema šanse da me uvjeri da trenutna ekipa može bilo što dobrog napraviti ove sezone.Osim da može dobiti Cedevitu koja je sastavljena kao da se netko zajebavao slažući njen roster :D Previše je ovdje poluigrača,pa i bezveznjaka koji nešto malo bolje mogu odigrati samo ako pored sebe imaju kvalitetne suigrače kao što je prošle sezone bio Šarić.Sada kad kvalitete nema njihova nekvaliteta dolazi do pravog izražaja.Pa da se ponovim od prije tjedan dana kada sam napisao da nije slučajno da je npr.Sirišćević zadnjih sezona igrao po Austriji,Rumunjskoj i Mađarskoj,Kuridžin maksimum je bilo igranje po BiH,Rozića i Kusa neću ni spominjati u kontekstu ozbiljne košarke,a i Lalić je 2.ABA liga....Bless u napadu još nešto i pokušava,ali u obrani ga nema i samo oko sebe sije nervozu....Englez bi možda mogao igrati nogometnu Premier League,ali u košarci je čak i ova slaba ABA za njega prejako natjecanje....sve skupa jad i bijeda!Ali kako u ligi ima i gorih barem si Cibona neće morati razbijati glavu opstankom :D ....
Na primjeru Cibone se vidi koliko jedan jako kvalitetan igrac cini saigrace mnogo boljima nego sto stvarno jesu... Pocevsi od Bless-a, preko Siriscevica, Kuridze....
By Faul u napadu
bokibb napisao:
Faul u napadu napisao:U moru loših Cibona zadnjih sezona ova je je uvjerljivo najlošija!Uz svo uvažavanje ranijih komentara uvaženog člana foruma i sugrađanina mi Pinka Panthera nema šanse da me uvjeri da trenutna ekipa može bilo što dobrog napraviti ove sezone.Osim da može dobiti Cedevitu koja je sastavljena kao da se netko zajebavao slažući njen roster :D Previše je ovdje poluigrača,pa i bezveznjaka koji nešto malo bolje mogu odigrati samo ako pored sebe imaju kvalitetne suigrače kao što je prošle sezone bio Šarić.Sada kad kvalitete nema njihova nekvaliteta dolazi do pravog izražaja.Pa da se ponovim od prije tjedan dana kada sam napisao da nije slučajno da je npr.Sirišćević zadnjih sezona igrao po Austriji,Rumunjskoj i Mađarskoj,Kuridžin maksimum je bilo igranje po BiH,Rozića i Kusa neću ni spominjati u kontekstu ozbiljne košarke,a i Lalić je 2.ABA liga....Bless u napadu još nešto i pokušava,ali u obrani ga nema i samo oko sebe sije nervozu....Englez bi možda mogao igrati nogometnu Premier League,ali u košarci je čak i ova slaba ABA za njega prejako natjecanje....sve skupa jad i bijeda!Ali kako u ligi ima i gorih barem si Cibona neće morati razbijati glavu opstankom :D ....
Na primjeru Cibone se vidi koliko jedan jako kvalitetan igrac cini saigrace mnogo boljima nego sto stvarno jesu... Pocevsi od Bless-a, preko Siriscevica, Kuridze....
To je bilo prošle sezone.Sada ih boljim ne bi učinio ni Le Bron.Gledao sam Cibonu 4 puta ove sezone.Pa se pitam po čemu to bilo tko zaslužuje da bude plaćen 10-tak tisuća/hiljada eura mjesečno?????????Prosječna hrvatska plaća+prijevoz+užina+bon za mobitel je maskimum što netko ovdje zaslužuje.Sramota na što se troši lova grada Zagreba!!!!I onda još u ekipi nemaš ni jednog koji je Zagrebu bliži od 200-300 km :oops:

I da,Ovakva Cibona ne zaslužuje imati vlastitu temu na ovom forumu.Jer u protivnom ova tema će služiti samo za sprdanje.Pa molim administratore da je vrate među Ostale klubove ABA.Hvala.
Korisnikov avatar
By Pink Panther
pa normalno da je loš tim,to ja nisam osporavao. pogotovo u situaciji gdje su nam dva igrača koja bi trebala iznijeti sezonu u smislu da rade razliku van stroja ili ritma. blassingame nije prošao pripreme,a barać neće biti spreman još dva mjeseca.govorio sam o sustavu cibone,oni su tu krucijalni,jer kraj njih svi ovi ostali limitirani igrači dobivaju svoje role.istina je ovo sve što kažeš o kvalitetama tih igrača, al ako smo dosad imali tih nekolicinu koji kreiraju igru,u situaciji kad su nam playevi nespremni,a baraća nema, vide se problemi i limiti.

ali,nemogu treneri naučiti igrače sa 20 godina da vode loptu ili se nauče kretati bez lopte,čitati igru. taj posao je trebao biti obavljen davno prije.kako posložiti igru gdje su ti playmakeri bez priprema ( van oostrum i blass došli unazad deset dana, mavra je nakon sjajnog ljeta ozliijeđen i tek je probao protiv zvezde) , gdje su bočni igrači osuđeni na šutiranje spot up trojki i jedva vode loptu desnom,a kamoli lijevom rukom,i gdje imaš 3 seniora pod košem od kojih je jedan klasa i taj je nespreman ( barać).

zato sam rekao uoči sezone tu na forumu,treba krvavo radit cijelu godinu,ima tu dosta potencijala i uvjeren sam da ovaj tim ima budućnost.to je trenažni proces od 6,7 mjeseci.zato sam i najavio borbu sa cedevitom u 5. mjesecu.al dotad će biti ovako bljutavih partija pogotovo protiv timova kao zvezda kojoj smo topovsko meso jer su došli željni osvete jako za FF.
By Edibledi
Полако људи!
Сетите се да је пре пар сезона Раднички имао скор 1-6 а Звезда 1-5 па је на крају Раднички био трећи а Звезда друга иза Игокее.
Па прошле сезоне, након одласка Жижића, Јагоде и још неколико добрих играча, Цибони се предвиђало испадање из лиге а она је освојила лигу.
Има две изреке и потпуно су аналогне. Једна је 'Први се мачићи бацају у воду' а друга 'По јутру се дан познаје'.
Видећемо која ће од ове две бити ближе истини у вези са случајем Цибоне.
Имали би овде још неки клубови тему кад би имали навијача који би на теми писали, тако да не треба тему укидати,
има сасвим солидних 6 страна за мање од 10 дана (29.септембар), што је близу интересовања за Звезду која толико сакупи за два дана више а Мега има 11 страна од 29. јула наовамо.
Све те разноликости дају разноврсност форуму а волимо да прочитамо и Ваше мишљење, сагледавање из угла хрватског навијача и да осетимо Ваше реакције на дешавања у лиги.
Korisnikov avatar
By Pink Panther
Faul u napadu napisao:
bokibb napisao:
To je bilo prošle sezone.Sada ih boljim ne bi učinio ni Le Bron.Gledao sam Cibonu 4 puta ove sezone.Pa se pitam po čemu to bilo tko zaslužuje da bude plaćen 10-tak tisuća/hiljada eura mjesečno?????????Prosječna hrvatska plaća+prijevoz+užina+bon za mobitel je maskimum što netko ovdje zaslužuje.Sramota na što se troši lova grada Zagreba!!!!I onda još u ekipi nemaš ni jednog koji je Zagrebu bliži od 200-300 km :oops:

I da,Ovakva Cibona ne zaslužuje imati vlastitu temu na ovom forumu.Jer u protivnom ova tema će služiti samo za sprdanje.Pa molim administratore da je vrate među Ostale klubove ABA.Hvala.
pa sad,zato jer ovaj tim košta 400 00o eura,zato je i ovako limitiran i jadan.
imaš koliko platiš,vrlo je jednostavno.ovi igrači da vrijede više nebi bili u ciboni sa ovim budžetom.ili suprotno,da imamo više novaca nebi gledao ovako limitiran tim koji se sprda.

najskuplji igrač pod košem igra za 5000 eur mjesec, tipa van oostruma se plaća 2000 eur, a svi domaći dečki igraju za 10 000-15 000 kn mjesec.

to jesu veliki novci za običnog građanina,ali dosad je cibona uredno imala jednog igrača koji bi koštao kao cijeli ovogodišnji tim.jebiga, ovo nam je prva sezona takva. nemože se klub oporaviti ako troši više nego što ima.zato radije bljutavi i sramni porazi uz financijski oporavak nego novo zaduživanje.
By Faul u napadu
Edibledi napisao:Полако људи!
Сетите се да је пре пар сезона Раднички имао скор 1-6 а Звезда 1-5 па је на крају Раднички био трећи а Звезда друга иза Игокее.
Па прошле сезоне, након одласка Жижића, Јагоде и још неколико добрих играча, Цибони се предвиђало испадање из лиге а она је освојила лигу.
Има две изреке и потпуно су аналогне. Једна је 'Први се мачићи бацају у воду' а друга 'По јутру се дан познаје'.
Видећемо која ће од ове две бити ближе истини у вези са случајем Цибоне.
Имали би овде још неки клубови тему кад би имали навијача који би на теми писали, тако да не треба тему укидати,
има сасвим солидних 6 страна за мање од 10 дана (29.септембар), што је близу интересовања за Звезду која толико сакупи за два дана више а Мега има 11 страна од 29. јула наовамо.
Све те разноликости дају разноврсност форуму а волимо да прочитамо и Ваше мишљење, сагледавање из угла хрватског навијача и да осетимо Ваше реакције на дешавања у лиги.
Kao prvo a da se nitko ne naljuti...teško mi je čitati ćirilicu,iako sam je učio u osnovnoj školi pa moguće da sam nešto krivo shvatio....a kao drugo hvala bogu nisam navijač što mi pomaže da maksimalno objektivno sagledam problematiku...ovakva Cibona ne može bolje od pokazanog u prva 2 kola pa da se još 100 puta bolje uigra...bez 2-3 pojačanja većinom će gubiti...ali iz lige vjerovatno neće ispasti....slažem se s Pink Pantherom koji kaže da je bolje gledati i ovo što je sada u Ciboni nego dovesti nekog sumnjivca za cjelokupni budget kluba....
Korisnikov avatar
By ULTRA KOŠARKA
Meni se lično sviđa ovo što Cibona radi, bar oko finansijske strukture. Koliko novca imaš, toliko i plati i mirni svi.
Bolje ovako 5-6 godina, pa nekad skupiti novca za 2-3 jake sezone, napasti Evroligu. Prodati 1-2 igrača po sezoni, nešto novca od privatnika dobiti i svake godine pomalo napredovati.
Cibona neće ipasti, a biće dosta koristi od ove sezone.
By Edibledi
Ciboni su otišli neki igrači, od kojih su dva vrlo bitna a dva totalno nebitna, barem prošle sezone.
Šarića i Planinića ne mogu nadomestiti Barać i Lalić, ne u potpunosti. Jedino što su igrači istih pozicija i što imaju neki kvalitet.
Umesto Junakovića i Arapovića tu su Van Ostrum, Mikulić i Žižić.

Mnogi klubovi su pretrpeli velike promene. Recimo Partizanu su otišli:
Davis Bertans (Laboral Kutxa)
Joffrey Lauvergne (Khimki)
Bogdan Bogdanović (Fenerbahçe Ülker)
Leo Westermann (Barcelona)
Aleksandar Pavlović
Dejan Musli
a došli su :
Andreja Milutinović (Apollon Patras)
Ioannis Kouzeloglou (Mas Mantoulidis)
Edo Murić (Krka) i
Luka Bogdanović.