Stare teme
Korisnikov avatar
By Vincent Vega
Nisam bio siguran, pa sam morao da proverim. Ovo je najubedljivija pobeda na F4 posle onog nestvarnog finala 2004. kada je Macabi ugazio Skipper 44 razlike.
Korisnikov avatar
By rudonja
Da, to je bio bas genocid.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Moji utisci veceras:

1) Osvetljenje u hali. Italijani, stidite se.

2) Novinar koji intervjuise Rodrigeza, lik je brat bratu 220cm visok.

3) CSKA i njihov poraz. Nije Teo jedini krivac, ali ja ne vidim svrhu njegovog bitisanja na terenu. Covek u napadu nije uradio nista, a u odbrani ne postoji (u poslednjoj cetvrtini pola poena je primljeno preko njega, ukljucujuci i pobedonosni), ne znam koji ce mu takav igrac na terenu. Jedini uzasniji od njega je bio Vims, za kojeg ne znam sta je trebao da uradi da bi fasovao klupu. Krle isto katastrofalna rola. Micov najkorektniji, mada se ni on nije nesto pokazao.

4) Teror Reala, u odredjenim momentima mi je bilo zao Barselone.
Korisnikov avatar
By Yopitsch-Kurz
Karaburac napisao: 1) Osvetljenje u hali. Italijani, stidite se.

1) Slažem se, tuga. Da se ne pravim sad pametan ali sam se i pre f4 pitao kako će to da reše - s' obzirom na isti problem tokom cele sezone na utakmicama Armanija kod kuće;
2) Isto pomislio kad je intervjuisao Tomića na poluvremenu. Takođe, istripovao sam da se popeo na nešto.
Korisnikov avatar
By Gale
Karaburac napisao:Moji utisci veceras:

1) Osvetljenje u hali. Italijani, stidite se.

3) CSKA i njihov poraz. Nije Teo jedini krivac, ali ja ne vidim svrhu njegovog bitisanja na terenu. Covek u napadu nije uradio nista, a u odbrani ne postoji (u poslednjoj cetvrtini pola poena je primljeno preko njega, ukljucujuci i pobedonosni), ne znam koji ce mu takav igrac na terenu. Jedini uzasniji od njega je bio Vims, za kojeg ne znam sta je trebao da uradi da bi fasovao klupu. Krle isto katastrofalna rola. Micov najkorektniji, mada se ni on nije nesto pokazao.

4) Teror Reala, u odredjenim momentima mi je bilo zao Barselone.
Nažalost se slažem. Navijao sam za CSKA iz sve snage, jer sam računao da je trofej za njih jedini način da se preokrene ta situacija sa luzerskim mentalitetom Teodosića - koji je sada već izvanredno izgrađen. Međutim, eto. Teo zaista nije pokazao ništa u napadu ( mada nije ni bio katrastrofalan, ako mene pitate), ali u odbrani je zaista teška rupa. Ne krivim ga za pobedonosni koš, tu je učinio što je mogao, mislim.
Vrlo vrlo loš razvoj situacije po našu reprezentaciju. Neopevano mi je žao momka koji je onako odigrao protiv Slovenije 2009.

Pogledao sam samo prvo - poluvreme Real- Barsa. Real je mašinerija, kao što je CSKA bio u AK sezoni. Živo me zanima da li će da uzmu titulu, ili će Makabi da bude njihov Olimpijakos.
Korisnikov avatar
By Lepus
E, ja cu malo da branim Tea.

Po cemu ste vi to vidjeli da on u napadu nije uradio nista? Meni je on sasvim korektno igrao u napadu, onoliko koliko je trener zahtjevao od njega. Za zlo mu se moze uzeti promasena trojka na +5 (ako se dobro sjecam), za koju da je pogodio bi prelomila utakmicu.

Svi mi znamo na cemu se zasniva Teova igra u napadu, vrhunski PnR. Medjutim, kako je Teova karijera rasla, tako je i paznja usmjerena na njegovu igru, i nazalost, on je poprilicno "procitan" igrac. Odbrana na koju se on tesko snalazi je agresivno pritiskanje po cijelom terenu (gubi snagu) i iskakanje na piku (sporo zaobilazi igraca na pomoci), a to danas vecina trenera koristi protiv njega.

Medjutim, ja ne mogu da povjerujem da vi ne vidite koliko CSKA igra tecnije kada je on u igri. Iako u statistici stoji da je imao 2 asistencije, pola poena je islo preko njega, sto bi se reklo, asistencija za asistenta (ko je rekao Sasa Kaun?).

Drugo, Mesinino vodjenje utakmice i taktika u napadu su se nisu isplatili. Covjek mimo svih kosarkaskih trendova igra sa tri visoka igraca, gdje Khryapa igra trojku, sto dovodi do slabijeg kretanja igraca sto Teodosicevom stilu igre uopste ne odgovara.

Trece, kada je Teo uzimao loptu i silovao, svi su govorili, sta koji djavo on uzima. Sinoc se momak sklonio u stranu, prepustio Weemsu ulogu lidera, a i na samom kraju je mogao sutati (sto bi nekada i uradio), ali je dao loptu igracu u boljoj poziciji (idealnoj). Jbg, nije on kriv sto ovaj nije mogao da pogodi.

Sto se odbrane tice, slazem se da je bio ocajan, ali samo u posljednjoj cetvrtini. Momak je u prvom poluvremenu igrao odlicnu odbranu. Sada cu i to malo analizirati.

Prvo, Teo je veoma inteligentan igrac, i zna da igra na strani pomoci. Njegov problem je u tome sto nekada previse pomaze svojim saigracima (previse se odmice od svog igraca), i usljed povratnog pasa on ne moze da stigne izrotirati. Sinoc se to desilo par puta prilikom pomaganja Krsticu protiv Sofoa.

Drugo, njegov najslabiji segment odbrane je probijanje bloka pa piku. Tek poslije dolazi odbrana 1 vs 1, pogotovo protiv igraca kakav je Rice. To je Mesina trebao da rijesi, a postojala su dva nacina.
Postavkom akcije u napadu gdje Teo prima loptu na niskom postu i igra ledjima protiv Ricea (takvu akciju je igrala i nasa reprezentacija, a i CSKA pod Kazlauskasom). Em bi izmorio Ricea, napunio faulovima ili jednostavno poentirao.
Mogao je jednostavno da odmori Tea, da ga cuva za napad, a da odbranu igra neko drugi. To je u jednom trenutku i uradio, ali se Jackson povrijedio, i on je vratio Tea. Isto tako, pokusao je da Tea stavi na Smitha, sto je ovaj lagano iskoristio igrom ledjima (za pomoc niko nije cuo).

Sto se tice zadnjeg kosa Maccabia, @Karaburac, objasni mi sta je Teo tu mogao da uradi? Momak je odigrao vrhunsku odbranu (za polozaj u kojem se nalazio), druga stvar je to sto je Rice odigrao jos bolji napad.

Generalno gledajuci igru CSKA, meni mnogo stvari tu nije jasno. Ta ekipa nema definisanog lidera, vjestacki se namece Weems, ali on to nema u sebi. Najgore, pitanje je da li ijedan njihov igrac to i ima?! Igru koju je Mesina postavio, ubi boze. Vec sam spominjao igru sa tri visoka igraca, sa kojom ne znam sta je dobio?! Pretpostavljam da mu to dobro dodje u odbrani zbog nacina igre, gdje osim centra svi sve preuzimaju. Kao i u kontroli skoka. Ali zato napad. Bruka.

Da se vratim jos jednom na Tea. Ocigledno je da se on ne moze osloboditi pritiska i tog "luzerskog" mentaliteta. Pitanje je, sta dalje? Na njegovom mjestu bih gledao Barcu. Trener koji "sakrije" Navara u odbrani, moze i njega. Plus, u napadu bi imao Tomica sa kojim bi gospodario u PnR igri. A, i znam da su se oni interesovali za njega.

Da spomenem i drugu dvojicu nasih. Krle katastrofa, 100x gori od Tea. Covjek ne moze kos da postigne. Micov je bio korektan za vrijeme koje je igrao.
Korisnikov avatar
By Peja
Steta, navijao naravno za Cska, otprilike ste u pravu za mnoge stvari...
Videlo se da su u strahu.
Po meni mora se imati u vidu da imas jednog od najboljih trenera koji gura odbranu i jednoga od najboljih pleja koji igra leprsavu kosarku, u tom sudaru 'filozofija' Cska gubi titule.
Korisnikov avatar
By tdi
Nastavlja se tradicija gde igra Teodosic nema trofeja EL.
Po meni je velika glupost sto se u Evropi igra taj cuveni F4. Pa gde to ima da ti cela sezona stane u tu jednu utakmicu !!!!
Mozete reci sta hocete ali po tom pitanju NBA je zakon !!!!
Korisnikov avatar
By Karaburac
@Lepus

Kad je Makabi spustio na 5 razlike samo sam rekao burazeru: ''Ovo CSKA gubi, Teodosic nikad nece nista osvojiti'' i tako je i bilo. Covek od one trojke Spancima u zadnjim cetvrtinama najbitnijih utakmica apsolutno ne postoji! Nije uopste nikakva tajna koje su njegove vrline i mane, ali covek je celu utakmicu igrao ''mlako'' u napadu, a u odbrani je bio u poslednjoj cetvrtini apsolutno katastrofalan. Stoji da nije ni on tu najvise kriv, Mesina je trebao i njega i Vimsa odavno da zakuje na klupu, mada i kad je pokusao doslo je do povrede Dzeksona i onda je vratio Tea u igru ( ne znam zasto Pargo nije igrao uopste, ali ok).

Kada imas coveka koji je totalna 0 u odbrani onda on mora u napadu da pokaze tu ''magiju'' i da opravda barem nekim segmentom igre to sto je u ekipi. Covek je ispadao konstantno u odbrani, cela odbrana CSKA je u svakom napadu morala da rotira da ispravlja njegove propuste (pricam o poslednjoj cetvrtini), a u napadu on nicim to nije nadoknadio. Nije nista iskreirao, niti je sta on sam pogodio. Jedina stvar koja mu ide na ruku je sto je Vims bio jos gori i sto je Hrijapa napravio onaj propust. Sto se zadnjeg napada tice ne krivim ja to za njega, ali je realno tako ispalo, celu cetvrtinu su ih punili preko njega i zadnji napad je otisao preko njega. Sudbina jednog luzera.

EDIT: Da se razumemo, ja za Mesinu smatram da je totalni kreten od kad je preuzeo Real Madrid i krenuo sa svojim ''genijalnim'' zamislima.
  • 1
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 149
KLS i Superliga

Porazom Hercegovca u poslednjem kolu Sloboda je i […]