Stare teme
Korisnikov avatar
By Antoine
Kao što reče Tomašević, sve je kristalno jasno i pravila su se znala odavno.
Ali, imam jedno pitanje, šta bi se desilo, krajnje hipotetički pitam, kada bi recimo Partizan Gordonu, ili Zvezda Nelsonu ili RKG White-u sredili državljanstvo Republike Srbije (poučeni iskustvima iz fudbala, to i nije nerealno)? Pošto oni nikada nisu (i nikada neće) igrali za reprezentaciju svoje države i dobijanjem državljanstva postaju potencijalni reprezentativci Srbije, iskažu želju da igraju, ali Duda ih ne zove jer neće naturalizovane igrače u timu, da li su oni i dalje stranci?
Korisnikov avatar
By milan2904
Antoine napisao:Kao što reče Tomašević, sve je kristalno jasno i pravila su se znala odavno.
Ali, imam jedno pitanje, šta bi se desilo, krajnje hipotetički pitam, kada bi recimo Partizan Gordonu, ili Zvezda Nelsonu ili RKG White-u sredili državljanstvo Republike Srbije (poučeni iskustvima iz fudbala, to i nije nerealno)? Pošto oni nikada nisu (i nikada neće) igrali za reprezentaciju svoje države i dobijanjem državljanstva postaju potencijalni reprezentativci Srbije, iskažu želju da igraju, ali Duda ih ne zove jer neće naturalizovane igrače u timu, da li su oni i dalje stranci?
Pazi to je ovako,postoje dva drzavljanstva kosarkasko i ovo normalno.Da bi neko igrao nasu rep poput gore pomenutih on mora da dobije normalno pa onda kosarkasko,prvo ne vredi nista bez kosarkaskog.Ali ako dobiju oba bice domaci igraci i nece se racunati kao stranci,to je Misko sinoc objasnio,to smo mi pravilo pokupili iz Rusije.Ima primer da Holden i Mekarti se racunaju kao Rusi,a neki kosarkas koji je rodjen u Rusiji i keva mi je Ruskinja,a otac Belorus i on igra za Belorusiju,on je stranac :-).
Ali niti Nelson,Gordon ni Teriko nece dobiti niti jedno drzavljanstvo,jel to nije politika naseg saveza,objasnio predsednik saveza Djilas kod Tegija,tako da to pada u vodu.
P.S.
I ovo da pojasnim,da bi Savovic npr dobio nase kosarkasko drzavljanstvo,jer on ima ovo normalno.Nas savez treba da poaslje zahtev Crnogorskom savezu,oni to da odobre,pa onda da se posalje u FIBA onda oni to odobre,e onda tek Savovic stice pravo da igra za nas i ne tretira se kao stranac.On je za CG igrao koliko sam razumeo na nekom "B" prvenstvu do 21 godine .
Korisnikov avatar
By MileBL
Mozda ce Radnicki srediti nekim igracima kosarkasko drzavljanstvo, recimo BiH vise ne racuna na Vardu i tu nebi trebalo biti problema, vjerovatno mogu to srediti i Markovicu, sa Capinom moze biti malo teze, jer igra dobro, pitanje je sta Slovenci planiraju s njim.
Da li je Borisov potreban Crnoj Gori?
Kako se stranci prijavljuju, za svaku utakmicu posebno ili za celo takmicenje?
Korisnikov avatar
By familija
MileBL napisao:Mozda ce Radnicki srediti nekim igracima kosarkasko drzavljanstvo, recimo BiH vise ne racuna na Vardu i tu nebi trebalo biti problema, vjerovatno mogu to srediti i Markovicu, sa Capinom moze biti malo teze, jer igra dobro, pitanje je sta Slovenci planiraju s njim.
Ne pisi svasta..Citas li ti ovih dana sta se i kako komentarise clan 61 i 63 statuta KSS???

Varda je igrao za BiH i vise "nikada" (ovo je pod znacima navoda jer su Preldzic i Olajdzuvon igrali za dve seniorske reprezentacije) ne moze igrati za drugu reprerzentaciju, i on je po pisanom statutu KSS-a od marta 2012 godine STRANAC..I tako ce biti dok neko ne promeni statut!!!
Korisnikov avatar
By milan2904
MileBL napisao:Mozda ce Radnicki srediti nekim igracima kosarkasko drzavljanstvo, recimo BiH vise ne racuna na Vardu i tu nebi trebalo biti problema, vjerovatno mogu to srediti i Markovicu, sa Capinom moze biti malo teze, jer igra dobro, pitanje je sta Slovenci planiraju s njim.
Nisi lepo razumeo,nema nista od toga.
Ako ikako mozete pogledajte emisiju od sinoc kada je Misko gostovao kod Tegija i on covek sve lepo objasnjav zasto,kako,zbog cega.Slazem se sa savezom u potpunosti.
I da se razumemo ovo nismo mi izmislil i jedino se pravimo pametni,svaka liga ima neko slicno pravilo,zavisi od lige do lige,npr u Turskoj moraju u petroci uvek dva Turcina da budu,nase pravilo je najslicnije sa Ruskom ligom.
Korisnikov avatar
By Antoine
@Milan2904
Antoine napisao:krajnje hipotetički pitam
Jasno je meni da se to neće desiti, nego mi onako palo na pamet. Po toj logici, samo oni koji su igrali u reprezentaciji imaju košarkaško državljanstvo, ovi koji imaju samo, kao što reče, nominalno su i potencijalni stranci, zar ne? Recimo jedan Čakarević, može sutra da dobije ponudu Bosne/CG/... i gubi košarkaško državljanstvo koje nikada nije ni imao jer nije bio reprezentativac? Ili, recimo da Gordon&Co. ne dobiju državljanstvo jer to nije politika saveza, ali dobiju nekim drugim osnovom nominalno državljanstvo i izraze želju da igraju za reprezentaciju, a savez ih neće zato što nisu rođeni Srbi, zar oni nisu na taj način diskriminisani ako se smatraju strancima? Ili, dete od 10 godina, rođeno recimo u Ugandi, dođe sa roditeljima u Srbiju, posle 5 godina dobije državljanstvo i pokaže se kao ekstra talenat, da li je on stranac ili domaći igrač, pod uslovom da nije igrao za matičnu Ugandu?

Ne trudite se da odgovorite, samo naglas razmišljam, jasno mi je i pravilo i njegov cilj, samo je pomalo škakljivo to pitanje košarkaškog državljanstva, ali je opravdano u svakom slučaju.
Korisnikov avatar
By Antoine
@Nemezis
Znači, kada bi neko izdejstvovao dobijanje državljanstva za Amerikance u našim klubovima administrativnim putem uz angažovanje državnih organa, oni bi postali potencijalni reprezentativci (bez obzira što nikada neće zaigrati za reprezentaciju) i bili po statusu izjednačeni sa recimo Čakarevićem? Eto onda novih evandra i klea u košarci u budućnosti...
By sasa 076
Savako ima pravo na stav mada pravila moraju da se poštuju, šro se repke tiče nemam ništa protiv da neki amer ako ima kvalitet i želi da igra za repku ga zaigra, jedan B.Mekaleb ili igrač na tom nivou i na određenoj poziciji može da pomogne
Korisnikov avatar
By BogdanB
PROMENA TERMINA PRVE POLUFINALNE UTAKMICE, UMESTO U 18.00 IGRAĆE SE U 17.00
sreda, 30.01.2013 | 03:13

Na sastanku organizatora Finalnog turnira KUP-a Radivoja Koraća sa predstavnicima MUP-a dogovoreno je da se insistira na većem vremenskom razdvajanju između dve polufinalne utakmice iz bezbednosnih razloga. Karte za polufinalne utakmice će se prodavati odvojene i hala će se između dve utakmice prazniti.
Takođe, televizija ARENA SPORT koja će vršiti televizijski prenos svih utakmica, insistirala je na terminima polufinalnih utakmica u 17.00 i 21.00h radi organizacije celokupne programske šeme.
Sa predlogom su se saglasili Komisija za takmičenje, Komesar za bezbednost KSS i organizator.

Prva polufinalna utakmica počinje u 17.00h.
Druga polufinalna utakmica počinje u 21.00h.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 53
KK Partizan 2025/26.

Iz meni nekog neobjašnjivog razloga, Fern[…]

Takmicenja mladjih kategorija

Kopiram objavu KSS-a. ''У17 репрезентацијa почела[…]