Stare teme
By marquez
Ja ne znam o kojoj ti zemlji pricas? Nekoj na planeti Kripton, u kojoj cvjeta cvjece i svi zive srecno i zajedno do kraja svog zivota? Ili BiH u kojoj postoje tri drzave u drzavi koju odrzavaju na aparatima oni kojima jos odgovara da postoji tako sklepana? E, bratac, to su price za malu djecu. Bas kao i ta o " milostinji" koju salje USaid federaciji BiH i savezu. Nikakve veze nema federacija BiH sa igracima iz Republike Srpske, niti ikakva prava na njih polaze, ni po nacionalnom ni po bilo kojem drugom kljucu.
By Park
marquez napisao:Ja ne znam o kojoj ti zemlji pricas? Nekoj na planeti Kripton, u kojoj cvjeta cvjece i svi zive srecno i zajedno do kraja svog zivota? Ili BiH u kojoj postoje tri drzave u drzavi koju odrzavaju na aparatima oni kojima jos odgovara da postoji tako sklepana? E, bratac, to su price za malu djecu. Bas kao i ta o " milostinji" koju salje USaid federaciji BiH i savezu. Nikakve veze nema federacija BiH sa igracima iz Republike Srpske, niti ikakva prava na njih polaze, ni po nacionalnom ni po bilo kojem drugom kljucu.
ahhahaha nasmija me pravo.Pa sad je ta zemlja igrala i osvojila evropsko za kadete i bilo je momaka iz cijele drzave.To sto se tebi ne svidja sta ja mogu i meni se svasta ne svidja pa ne iznosim svoje politicke stavove ovdje a i ti ne bi trebo.
By marquez
Vaistinu smijesno. Mi o tome i govorimo na ovih 30 i kusur strana, da to sto je ova kadetska reprezentacija uspjela da skupi 6 igraca srpske nacionalnosti( od kojih vecina nije bila ni interesantna srpskom savezu), a jedan je silom utjeran u istu, bas kao sto na opisan nacin i utjeravaju sve za koje procijene da nesto vrijede....nije i nikada nece biti pravi odraz stanja koje postoji u nefunkcionalnoj drzavi, za koju i Tunjo Filipovic kaze da je odrzavaju na aparatima. Pravo stanje je ovo https://www.youtube.com/watch?v=SUhiF5CCqwk
By Park
marquez napisao:Vaistinu smijesno. Mi o tome i govorimo na ovih 30 i kusur strana, da to sto je ova kadetska reprezentacija uspjela da skupi 6 igraca srpske nacionalnosti( od kojih vecina nije bila ni interesantna srpskom savezu), a jedan je silom utjeran u istu....nije i nikada nece biti pravi odraz stanja koje postoji u nefunkcionalnoj drzavi, za koju i Tunjo Filipovic kaze da je odrzavaju na aparatima. Pravo stanje je ovo https://www.youtube.com/watch?v=SUhiF5CCqwk
To je tvoje misljenje i ja ti ga ne mogu oduzet.Nismo svi isti niti isto mislimo sto i ove mlade generacije dokazuju.Necu da se dzaba raspravljamo i stvaramo polemiku oko stvari gdje se ne mozemo sloziti.Reko sam prije u postu nek se srbija bori za ovu djecu ako vec ih toliko zeli a ne da zali za njima kad je vec kasno.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Dobro bre! Jel sam koliko juce rekao da se manete politike? Jos jedan post oko ovoga i svi cete na hladjenje. Ne budite deca, majku mu.
By marquez
Izvini Karaburac...ali kod nas su niti politike i sporta i svega ostalog toliko isprepletane da je skoro nemoguce govoriti o jednom a da se ne dotakne drugo. A posto sam iz Republike Srpske necu da trpim da mi neko stvari predstavlja onakvim kakve nisu( kao da sam Klingonac pa ne znam kakve jesu), i da jedan izolovan slucaj( za koji je uz to poznato kako je do njega doslo i sta je sve radjeno) uopstava i predstavlja kao pravilo. Ovo citaju i ljudi koji nisu iz Republike Srpske ili Federacije. I zato sam ja i pisao.Eto, s oprostenjem...
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ovo se odnosilo i na tebe i na Parka, kao i na sve druge koji pisu na ovoj temi. Svi pratite ovu decu, mozete toliko dobrih informacija da date i zaista je vise nego glupo potezati politicka pitanja. Niti ces ti ubediti Parka da smo mi u pravi, niti ce Park ubediti nas da su oni u pravu. Relativno skoro je bila situacija u kojoj se povela rasprava o Oluji sa @Pink Panterom i to na Svastari i opet i pored toga je doslo do incidenta u kojem sam i ja ucestvovao, a zaista se trudim da uvek smirujem stvari. Rezultat toga je bio da je malo falilo da ostanemo bez jednog sjajnog forumasa i odlicnog poznavaoca kosarke. Za neke stvari je krv jednostavno vrela i nema smisla potezati neke teme jer se ne moze o njima govoriti bez odredjene doze strasti, a kada do toga dodje onda svi znamo kako se zavrsi. Batalite to, svi znamo kakva je situacija preko Drine, nema potrebe da se na kosarkaskom forumu objasnjavamo o takvim stvarima, pogotovo ne na ovoj temi.
By malinaro
Ovde bi trebalo da se sankcioniše čisto političko prepucanje,ali ako se radi o političkom kontekstu košarke,koje je izražena u tvorevini BIh,posebno kod mladjih kategorija, onda to nema svrhe. Šta sad ne treba da ne spominjemo USAID, koji isključivo finanasira projekte sa političkom pozadinom. Logično je da je to I liga mladih te tvorevine,koju takođe finasira u poptunosti, toliko zdašno da pri tom ostane koja crkavica trenerima Todoroviću, Milačiću ali I puno za Ćojića, za zadaptacije i usavršavanja po Americi I Turskoj za ženu I njega, kao I pune rezervoare. Sve za usmeravanje srpkskih košrakaša u Srpskoj u bošnjačke vode. I tako nastane jedna reprezentacije,zar to nije u okviru teme.
By DVS15
rudonja napisao:
DVS15 napisao:
djokonda napisao:A šta rade Hrvati iz BiH pa svi njihovi klinci igraju za Hrvatsku? Jel imaju oni savez? Jel imaju oni mlađe selekcije?

Postoji KS Herceg bosne (hrvatski),mlađe selekcije ne verujem da imaju.
VAžan razlog je sigurno to što svaki hrvat rođen u BiH po rođenju dobija hrvatsko državljanstvo,srbi nemaju tu mogućnost za srpsko državljanstvo.Ako imaš samo bosansko državljanstvoa ideš u inostranstvo da igraš košarku moraš da potpišeš "lojalnost" bosanskom savezu(slučajevi Sikiraš i Mutić).Da su imali u tom trnutku naše to ne bi morali da urade.
.

Cek, cek. Sta znaci odlazak u inostranstvo??? Ne razumem kako se odlazak bilo koga zarad obavljanja profesije moze ograniciti bilo kakvom izjavom??

Ovo za Hrvate iz H-Bosne je za mene potpuna novost.
Ako si registrovan za neki klub u bih to je zabeleženo u savezu, i kada prelaziš u insotranstvo moraš da potpišeš tu izjavu ako želiš da dobiješ ispisnicu iz saveza.To naravno pod uslovom da imaš samo državljanstvo bih.takva su fibina pravila,to isto i naši rade.U suprotnom možeš da čekaš 21.godinu kada možeš da promeniš košarkaško državljanstvo pod uslovom da nisi nastupao za mlađe selkcije ili samo za kadetsku selekciju zemlje iz koje si otišao.Ako imaš dvojno državljanstvo ili nisi registrovan ni za jedan klub onda takva ograničenja ne postoje.
Da Hrvati iz Bih rođenjem postaju i državljani Hrvatske je opšte poznato i to važi od prvog dana raspada zemlje.

@Park,mali ispravka.U Srbiji se igraju jedistvene kadetske i junirske lige nekih 5,6 godina duže nego u Bih.Dakle ne igra se po regionima već duže vremena.Par godina su te lige imale sponzore u vidu nekih privatnih kompanija koje su plaćale troškove.Poslednjih nekoliko godina nažalost ne.U Bih USAID finansira ligu i to nije niakakva tajna.

@Malinaro,svaka čast za postove.Ti treneri iz Republike Srpske su posebna priča.Za Čojića je to odavno poznato.Pre neki dan počitah izjavu tog Todorovića da je on lično insistirao i ubeđivao Kočića i njegove roditelje pređe u Sparse iako je imao ponudu Zvezde,logično i naše reprezentacije.
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 46
KK Partizan 2025/26.

Od Pokua definitivno dižeš ruke? Ovo bi m[…]