Stare teme
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Nestvaran je osećaj da naš Partizan nakon 7-8 godina mučenja po ABA ligi, Fiba ligi šampiona, Evrokupu i KRK, dolazi do toga da se vraća u plej of Evrolige. Stvarno nisam nekako svestan toga još uvek, evo večeras počinje serija sa Realom, sećam se kada sam počeo da pratim košarku redovno i svesno, da je Real u tim godinama bio EK ekipa. Evo nas sad u plej ofu sa njima, igramo za F4 i imamo neke da ne kažem realne šanse, ali imamo neke šanse...

Ovaj tim, kao i onaj prošle godine sam pljuvao i kritikovao kada gube, kada pobeđuju sam se divio, ali nikako žicu da mi pronađu. Jedinih par puta kada su me obradovali i kada sam gledao onako sa puno očekivanja su naravno derbi utakmice, sve ostalo u EL mi je bilo nekako ravnodušno, manje ili više.

Ali ovo sad je ipak nešto više! Mislim da ova serija može samo da bude nagrada i uživanje svima nama koji smo uz klub bili i u sezonama Duletove nemoći, Džiletovog vaskrsa, Mutinih muljaža, Trinkijevog tanga, Šćepine patnje...Igramo plej of seriju prvi put nakon famozne sezone 2009-10. kada smo bili 4. u Evropi. Igramo opet ozbiljnu i konkurentnu košarku i da se ne lažemo možemo sa svima da igramo, što smo i dokazali u drugom delu sezone...

Idemo u seriju sa jednom silom evropske košarke kao što je Real Madrid, koji u svom sastavu ima 11 bivših NBA igrača, tim koji je se sastoji od ukupno 18 igrača u rosteru, od čega su svega dvojica juniori. Dakle 16 EL igrača u sastavu, to znači da u svakom meču četvorica njih ne vide parket, što pokazuje njihovu snagu i po čemu su po mom mišljenju najjača ekipa u ligi. Ekipa koja polako doživljava svoju tranziciju, gde se polako povlače matuzalemi: Ljulj, Rodrigez, Kozer i Rudi , koji imaju ukupno 150 godina i nebrojano medalja i nagrada, ali koji još uvek mogu da svakoga napune u odlučujućim momentima meča. Uz njih iskusni igrači poput Hange, Rendolfa, Poarjea, Deka i Tavaresa koji su u sistemu dugo čine okosnicu iskusnih igrača. Na njih je vremenom pridodata nova energija u vidu NWG, Jebuselea, Abaldea, Alocena, pa onda i ovog leta Muse, Hezonje i Kornelija. Što se kaže spoj iskusnih i igrača u svom zenitu, gde se vremenom nametnuo naš dobri poznanik Džanan Musa kao lider i Tavares kao glavna briga svih protivnika, prvenstveno u odbrani, ali i u napadu, kao i takođe ljudima sa ovog prostora u lošem sećanju poznati Gabi Dek koji je toliko atipičan i iritantan, da je to njegov možda i najveći kvalitet. Tim toliko nepredvidiv i sa tako širokim repertoarom i arsenalom da ga ne možeš i ne smeš potceniti ili se opustiti...

Sa druge strane nalazi se naš Partizan, naravno neću reći ni mali, ni nejaki, ni ništa slično, ali realno gledano, ako gledamo objektivno autsajder u ovoj seriji. Neću reći apsolutni autsajder, ali autsajder svakako. Nemamo ni mi naivan tim, to smo pokazali svima u ligi, a upravo i tom Realu oba puta, prvi put u Madridu kada smo im za četvrtinu sasuli 40 poena, pa onda i u Beogradu kada smo ih ispratili sa rutinskih 14 razlike i ubačenih 104 poena. Neću puno o nama, svi znamo sve i svesni smo koliko možemo i šta možemo. Samo ću skrenuti pažnju da smo trenutno drugi tim po % šuta u ligi, gde imamo 50,2% iz igre, najbolji smo izvođači slobodnih bacanja u ligi sa 82,7 %, treći smo po broju postignutih poena u ligi gde imamo 85,2 poena po utakmici, odnosno 0,4 manje od našeg protivnika i na kraju imamo drugog najboljeg igrača lige Matijasa Lesora, koji za 30 minuta koliko provodi na terenu beleži 19,5 indeksnih poena. U top 20 igrača lige, mi imamo 4 igrača (Lesor, Exum, Paner i Lidej), a Real ima 3 (Musa, Tavares i Dek). I da, da ne zaboravim još jednu činjenicu, imamo najboljeg evropskog trenera, možda i svih vremena, Željka Obradovića na klupi. Čoveka koji ima 20/21 skor u plej of serijama u svojoj istoriji i koji ima 9 titula EL.

Dakle, dobro poznato je sve svima, nama su u ova dva meča najviše problema pravili upravo Dek, Hezonja, Musa i Tavares, ali sada očekujem da će im se neki od metuzalema priključiti, jer to je nekako sigurna stvar kada su u pitanju bitne utakmice i Real. S druge strane, mi smo njih mučili najviše preko pomenutih 4 igrača, s tim da je kod nas npr. u Madridu eksplodirao Anđušić sa 3/4 za tri i 13 poena.

Moja neka predikcija, subjektivna ovog puta, je da ćemo danas da dobijemo na šutersko ludilo, na veliki broj poena i da ćemo sa tim brejkom da rešimo seriju. Priželjkujem i najavljujem 3-1 za nas.

Ajmo mi!
Korisnikov avatar
By raf
Како да КК Партизан реши своје финансијске проблеме ?

Па једноставно је. Продајте све играче из ФК Партизан. И стадион приде. Плус, Вучелића и Вазуру дајте бесплатно. Оно, на име трошкова слања.
Korisnikov avatar
By Zex88
Ide vas ove sezone..Koji je ovo već šut u poslednjim sekundama koji ste pogodili.. Svaka čast..

Real je ozbiljno načet sinoć,mislim da završavate priču u Beogradu..

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
BogdanB napisao: Sre Apr 26, 2023 10:03 am Da, tako je, to je skorije bilo. Ma idemo i sledeću ovako

Poslato sa FNE-NX9 pomoću Tapatoka
Mislim da sutra nemamo previše šanse, da će oni morati na max da podignu i koncentraciju i energiju i da će ih sudije gurnuti koliko god da treba. A mi nakon ovog pražnjenja juče, mislim da nećemo imati dovoljno snage da porodimo opet pobedu ovako, jedino ako bude skroz drugačija utakmica...

Što se tiče jučerašnje utakimce imam par utisaka:

Sudije koje su svirale faul u napadu Muse pri šutu za tri poena, čime smo dobili dva bacanja u zadnjem minutu utakmice.
Naši fenomenalni % sa penala, što sam pominjao i pre meča.
Dominantnost Deka na postu nad svim našim čuvarima (Trifa, Papa, Panter, Zek), ja bih pokušao sa Exumom opciono
Dominatnost Jabuselea na postu nad Zekom
Strah većine naših igrača da šutiraju i ulaze u reket kada je tamo Tavares
Lesorova dominacija na postu protiv Jebuselea
Samopouzdanje kojim je Alen igrao protiv Tavaresa
Nemoć Exuma da prevede loptu pored Rudija koji ima 38 godina
Panterova ludačka partija (to je ono što sam pričao on ima i on voli tu igru il' pukovnik il' pokojnik, prošle godine i početkom ove je bio pokojnik, sad je već neko vreme pukovnik) NEMA ŠTA, SVAKA ČAST ČOVEKU, IMA ODLIČAN ŠUT I TO JE NJEGOVA IGRA, ALI KAO ŠTO REKOH MILION PUTA JA TAKVOG IGRAČA NE GOTIVIM I TO JE TO...

Zanimljivo mi je da smo se mi izdigli dosta lako više puta, da smo se i mi njima nudili i da su se oni nama nudili skoro celu utakmicu i da niko nije imao snage, sreće, pameti da prelomi. Takođe, zanimljivo da oni nisu išli na faul nad Lesorom koji je preveo loptu nama, jer je bilo preko 15 sekundi do kraja. Svakako Ćus Mateo je daleko od Žoca i tu imamo veliku prednost, tako da sve pet.

Tavares deluje da je out za sutra, a to može samo da bude prednost za nas, jer se tačno videla nemoć Lesora pored njega da bilo šta uradi i u napadu i u odbrani. Ovako će na 5 morati Jabusele, Rendolf i vrv Kornelije.

Inače gledao sam sinoć utakmicu sa španskim komentatorom, izludeo me je sa Dekovim glupostima i poenima na koje je svršavao, a onda Panter i muk.

Ajmo dalje, pa da se ne vraćamo do kraja sezone u Madrid, skup je čarter :mrgreen:
Korisnikov avatar
By Zex88
Pa može i Budućnost da se doda..

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 55
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]