Stare teme
Korisnikov avatar
By Mikoni
Karaburac napisao:Meni od jos uvek aktivnih igraca jedini koji pada na pamet kao ne preterano visoka cetvorka koja svoju igru bazira na igri ledjima i ofanzivnom skoku sa zemlje (dobrim pozicioniranjem i mrcvarenjem protivnika) jeste Rejes (mada je i on vec u godinama). On je tek pred kraj svog igrackog staza poceo da sutira za tri poena, ali opet, sa bacanja je uvek bio sasvim korektan sto Jankovic nije. Ukoliko zeli da igra na najvisem evropskom nivou mora pod hitno barem slobodna bacanja da dovede do korektnih procenata, bez toga se ne moze razgovarati.

Sto se Kaplanovica tice, mene malo brine to sto mi se cini da su ramena uska. Moze se i to popraviti naravno, ali mislim da ce mu biti otezavajuci faktor prilikom nabacivanja misicne mase.
Koliko je visok Jankovic? Meni je Rejes jedan od igraca koje veoma cenim. Kontam da si gadjao da moze postati taj tip igraca. Ta klasa tesko moze biti. Rejes je oduvek imao sut, makar prosecan, sa poludistance. Meni Jankovic lici na igraca koji ce igrati u losem klubu i imati odlicnu statistiku. Prosto, takvi igraci se timski vrlo lako brane. Moze igrati u nekoj banana ligi. Tesko ce on fizicki dominirati. Nije Milojevic :)

Mozda nisam dobro zapazio, ali meni Kaplanoviceve noge i drzanje deluju sasvim pristojno. Stvarno mi deluje kao tip koji moze fino ojacati, bez obzira na ramena.

Inace, meni je utisak broj jedna Jaramaz. Lici mi profil pleja koji dugo nismo imali. Nije da ocekujem da bude zvezda, ali ce sigurno biti makar solidan igrac, sto za ostatak momaka, osim Tejica, ne bih sa sigurnoscu smeo reci.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Mikoni mislio sam da ukoliko Jankovic zeli da uradi nesto u svojoj karijeri trebao bi da ''skida'' Rejesa, tj, da vidi kako on zavrsava posao u jednom velikom klubu. Zaista mi ni jedan drugi savremeni igrac ne pada na pamet na kojeg bi mogao da se ugleda. Sto se tvoje prognoze tice apsolutno se slazem, ako se secas ja sam bio protiv toga da ga uopste vodimo na ovo prvenstvo jer smatram da ima nizak potencijal.

Meni se Kaplanovic zaista dopada, ima osecaja decko i ne bezi od kontakta i pored krhke gradje, a to je dosta bitno. Secam se na primer kako je oducavao Andriju Bojica ove sezone u direktnom duelu, ono je bilo bolno gledati.

Nije da likujem, ali ako se secas posle proslogodisnjeg NIJT-a kad je Rebic unistio Jaramaza u direktnom duelu rekao sam da Jaramazu dajem mnogo vece sanse u seniorskoj konkurenciji. Rekao bih da ga je vec sad prestigao, a videcemo tek kolika ce razlika biti za 2-3 godine.

EDIT: Inace iz ove ekipe mi se Tejic ipak najvise dopada, samo da sredi glavu i mislim da zaista moze mnogo. Kombinacija fizikalija, suta i tehnike je na prilicno zavidnom nivou za nekog njegovih godina, samo mora da nauci kako sve to najbolje da koristi.
Korisnikov avatar
By djokonda
Apsolutno se slazem da je iz ove ekipe Tejic ubedljivo najjaci prospekt. Uz njega je Jaramaz potencijal za reprezentaciju i Kaplanovic bi mogao da bude neki late bloomer. Mislim da ce nas 95. pokriti visokim igracima...dosta nadi polazem jos u Ristica i naravno Jokica. Jos ako bi nesto bilo od Mitrovica i Milutinova eto nama pet visokih za prakticno dva olimpijska ciklusa. Inace, voleo bih da gledam Tejica i Jokica u paru...koji na 4 a koji na 5?
By Nikola44
Ako i bude tako,onda definitivno Jokic na 5 a Tejic na 4....Mada cisto sumnjam,bice sa njima u paru tad verovatno neki Ristic,Milutinov ili Kaplanovic,mada do toga kad dodje moze jos 5 igraca da ispliva :)
Korisnikov avatar
By bokibb
Karaburac napisao:@Jomer

To je to sto se igraca tice, nemam sta posebno dodati. Samo bih rekao da me raduje kako Kaplanovic realizuje pod kosem i pored ocitog nedostatka fizicke snage. Ukoliko se kojim slucajem desi da se fizicki razvije mogao bi pravi bum da napravi. Jedino sto ne znam koliko je to moguce kod njega, ali rekao bih i da se moze dogoditi jer meni on u faci deluje nekako bas ko dete. Ne bih bas vukao paralele sa Miljenom, ali deluje mi da fizicki kasnije sazreva.

Kaplanović na osnovu ovih vaših opservacija bi projektovano trebalo da bude igrač tipa Ante Tomić-a. Što je i više nego odlično i za njega i našu košarku generalno.
Korisnikov avatar
By Karaburac
http://kss.rs/Vesti/Vesti2.htm#1358 konferencija za medije povodom U20 prvenstva. Iz teksta izdvajam ''istakao je Dragan Tarlać i napomenuo da je selektoru Dejanu Mijatoviću istekao ugovor sa Savezom, ali da se nada će trofejni stručnjak u radu sa mlađim selekcijama i sledeće sezone predvoditi našu U20 reprezentaciju na Evropskom prvenstvu.'' :doh:

[BBvideo 560,340][/BBvideo]
Korisnikov avatar
By Jomer
Ja sad gledam konferenciju na sos-u kako mijatovic k###, kao da je jedini preziveli iz krstaskog rata, majko sta smo mi doziveli, jos ovo tarlac za novi ugovor izgleda rekao radi kurtoazije sve je neizvesno jer ovaj hoce da vodi seniorsku ekipu, izgleda da se zasitio ovih mladji kategorija

edit slova
Poslednja izmena od Jomer u Čet Jul 24, 2014 3:32 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40

Ја стварно не капирам зашто се Саша овако губи.. […]

Gledam sad malo drugu špansku ligu, kakvih […]

Takmicenja mladjih kategorija

Bojdo, da li si ispratio Albert Svajcer? Ja nisam […]