- Pon Avg 15, 2016 6:21 pm
Poraz od Grcke 59-55.U osmini finala sa Crnogorcima.U slucaju pobede u cetvrtfinalu sa Spancima.
allstar napisao:Više nego zaslužena pobeda Crne Gore. Imali smo veliku nesreću da se na samom početku turnira povredi Petrušev, i evo od kandidata za medalju došli smo u situaciju da nam predstoji razigravanje za ostanak u A diviziji. Kola će se verovatno slomiti na Josiću, sasvim zasluženo, jer očigledno selekcija nije bila dobra, a o taktici gde je svima osim Pecarskog zabranjeno da pogledaju na koš da ne pričamo. Sve te stvari su se videle od samog početka, ali bar ja lično do danas sam sve mogao progutati, ali kad je postavio zonu u prvom poluvremenu, stvarno mi se smučilo - mora da ide, čim se vrate iz Poljske. Što se igrača tiče, definitivno će ovo biti jedna od onih selekcija za koje ćemo se za nekoliko godina pitati: "Bože, ko su ova prezimena, gde su oni danas?" U najvećem broju, čisti akceleranti, ovo takmičenje je još jedan dokaz koliko je kriminalna selekcija i uopšte rad sa mlađim kategorijama kod nas. Ostaje nam da se nadamo da od naših prospekata u generacijama 00/01 koji nisu bili na ovom turniru: Koprivice, Rajačića, Rutešića, Pažina, Nakića, itd., ispadne bolji materijal od ovih koji su ovde nosili dres Srbije.Sta tek reci za Usmana Garubu(2002 godiste)?27 pts,11rbs protiv Poljaka.
Još da pomenem da se nadam da će kovači u zvezde Živanovića i Vasića da budu otrežnjeni njihovim izdanjima na ovom turniru. Pogledajte Kljajića iz CG, koga sam ovde pominjao još pre par godina, isto 01 godište ali rođen ne u januaru kao ova naša dvojica nego u septembru (nije još ni 15 godina napunio!), i mada igra turnir šuterski ispod svakog očekivanja (i on, kao npr. Vasić, daje redovno po 40-50 poena u ligama mlađih kategorija u CG, ali ne samo u svojoj uzrasnoj kategoriji, nego i starijima), ali zato nadomeštava odličnom odbranom, vrhunski razigrava (10 asistencija danas!), i radi sve drugo (kako je samo dvaput poslao Stojanova odn. Živanovića po burek, fenomenalno!).
forfang napisao:Sta tek reci za Usmana Garubu(2002 godiste)?27 pts,11rbs protiv Poljaka.Garuba je kategorija za sebe. Doduše, otkad sam prvi put čuo za njega, pre dve godine, ne mogu da se otmem utisku (mada znam da se Španci ne bi igrali sa tim stvarima, nisu oni Turci) da je u pitanju neko lažiranje sa krštenicom - on je još tada, sa 12 godina, imao fizionomiju odraslog čoveka. Ja sam gore pričao o "normalnoj" deci.