Dobra utakmica juče, velika stvar i velika potrošnja naših momaka i na kraju častan poraz na jedan posed. Ipak je to Real Madrid, ipak je to kraljevski klub, ipak je to skup od 16 EL igrača velikog kvaliteta i iskustva. Velika stvar je da smo bez dva, recimo glavna igrača - Lesora i Pantera, odigrali ovako dobar meč i ovako zrelu košarku. Tačno se videla bezidejnost u nekim trenucima i tačno se videlo koliko je malo falilo da se ovo dobije. Ja sam prezadovoljan što se nas tiče, jer prosto ovaj tim je građen po hijerarhiji i tu nema šta, nisu ni Đuša, ni Alen, ni Trifa, ni Madar bili planirani da u bilo kom trenutku igraju preko 20 minuta i imaju ulogu nosioca. Mislim da su momci odradili odličan posao i da nam je baš malo falilo u 3 napada na 77-77 nismo uspeli da damo koš, a nismo ni imali najbolju ideju kako da ih napadnemo. U odbrani smo igrali sasvim dobro, ali prosto oni su nas sa dva igrača dobili juče, Tavares 36 minuta 26 poena, 11 skokova, 3 asistencije i 3 blokade, indeks 41, NWG 23 minuta, 22 poena, dve odlučujuće trojke preko ruke (Tristanu i Exumu). Iskreno nemam šta da zamerim momcima, u napadu su uradili ono što su mogli, u odbrani se jasno igralo na to da će Tavares da ubaci svojih 20 poena, al da se ostalo brani i to je skroz legitimna taktika, ali eto našao je ovog put naš bivši igrač Gos, da nas zakopa propisno. Opet, videlo se i to da se ovako naša kratka rotacija, 11 igrača u protokolu sinoć, nije imala više ni snage, krenuli smo jako, krenuli smo brzo, krenuli smo odlično, ali nije bilo snage da se u drugom poluvremenu to nastavi tako. Uz sve to i povreda Avramovića, koja nam je dodatno skratila rotaciju na već kritičnoj poziciji u izostanku Pantera. Prosto nije moglo više.
Par samo zamerki bih imao na meč a to su "samo" 26 minuta Nanelija, koji je igrač za ove utakmice i koji je dobar deo 3/4 presedeo na klupi. Mislim da je on trebao da igra makar 30 minuta i da više ima lopte u njegovim rukama. Anđuša je imao svoju rolu, ali prosto 2/6 je imao za tri i te dve trojke su mu bile vrlo bitne, da je još barem jedna ušla ili da su mu svirali na onom šutu za tri faul, koji je bio, bila bi to druga priča. Mislim da je i on mogao još par minuta da dobije i da se za njega pokuša još neka akcija, pogotovo na njihovu zonu, na koju smo imali problema u drugom meča, ali i juče u određenim trenucima. Tristanova uloga juče je bila ogromna, tih 6 minuta i 51 sekunda u ovako bitnoj utakmici mnogo govori o planovima za njega. Dečko je odigrao, po mom mišljenju odlično, šta više u par navrata su ga maksimalno saigrači iskulirali i nisu mu dali loptu kad je bio sam. Onu trojku što je uzeo je morao da uzme i ako je uze, u trenutku kad nikog nije htelo i kad su se, što se kaže, skupila muda i skratila ruka svima. Takođe, njegova rola u odbrani sasvim korektna, lepo je odmorio Smajlija. Madar je juče doktorski odigrao, svaka čast dečku, pogotovo prva četvrtina, na oba kraja terena je bio odličan, on će definitivno biti Rising star EL ove godine. Smajli je odigrao sa ogromnim samopouzdanjem i energijom i odličan je bio, ali prosto nije moglo više, nema snage, koliko god on želeo i kolko god ga vuklo, nije imao snage za više. Exum nečujno, ono njegovo, standardica što se kaže, opet dobro branjen, ali je isporučio svoje i povukao i nosio u par navrata. Lidej, kao što sam pričao i lani, je kičma ovog tima, on je bukvalno glavni igrač ovde, na obe strane parketa, dečko je odigrao vrhunski. Sad smo već navikli na to, ali 34 minuta, 15 poena, 8 skokova, 2 asistencije i 1 ukradena. U napadu izmišljao poene, u odbrani čuvao Tavaresa preko 15 minuta. Momak od 202 je preko 15 minuta odlično čuvao najdominantnijeg centra lige, koji je od njega viši 18 cm i koji je rekorder Evrolige ikada u blokadama. Njegovih 3/10 za dva su takođe plod istrošenosti i iznuđenosti situacije, odnosno izmišjanja koševa na koja je bio primoran. Papapetru je bio solidan, njegova standardna partija, možda se moglo očekivati malo više i od njega u ovako bitnoj utakmici, ali eto. Trifina epizoda odlična, vrlo bitna 3 skoka, sva 3 u napadu, ona promašena vrlo bitna trojka, koja da je ušla mi bismo verovatno i pobedili.
Sve u svemu, kao što već rekoh, odlična partija naših momaka, velika energija, velika potrošnja i na kraju je baš malo falilo. Falio je jedan od 4-5 šuta koje smo uzeli u tih poslednjih 3-4 minuta da prelomimo i da ih pošaljemo s metlom kući. U tim odsudnim trenucima 0/4 šutevi za tri Tristan, Madar, Trifa i još neko. Kad pogledamo da su njih trojica bili puni samopouzdanja da uzmu taj šut, da reše utakmicu, pokazuje koliko smo veliki. Meni je drago, a što kaže Novica: "sledeća će ući", tako da ne brinem puno.
Za sutra nam se vraća Lesor, a njima Dek, to je velika stvar za nas, ali i za njih. Mislim da će nama Matijas mnogo više značiti nego njima Gabi, te da ćemo sutra, ukoliko se sutra bude igrala utakmica zbog dana žalosti, dobiti i završiti seriju.
I da, još jedna stvar,
sram nas bilo za atmosferu i navijanje juče! Ali to je ono što je deo ovog projekta novi Partizan, gde će samo oni koji mogu da plate biti deo predstave, gde će se ići da se vide zvezde EL košarke i da se pokaže drugima da se bilo, a ne da se navija za svoj klub. Gledam u prenosu koliko njih ne ispušta telefon iz ruke i snima svaki trenutak na terenu... Sramota! To nije moj Partizan, ali nažalost drugi nemam...
Ajmo mi!