Stare teme
SinisaBL napisao:ja mislim da u to vrijeme, znači kraj 91 pa do kraja te sezone, nije bilo moguće potpisivati igrače iz hrvatske koji su napuštali klubove.....
Naravno da je bilo moguće potpisivati ugovore i igrati za hrvatske klubove. Problem je bio u tome što je počinjao rat pa se nitko nije htio zamjeriti svojima (jedino je Ivu Nakića koji je otišao u ta ratna vremena u Partizan bolila ona stvar za to :D )....što naravno i apsolutno shvacam...tako su jedan po jedan svi srpski igrači napustili Hrvatsku....sjećam se da je zadnji otišao Sretenović iz Splita..sa suzama u očima (tako je barem pisalo u novinama)....prvi je odmaglio Nebojša Razić koji je svih prijašnjih godina igrao za Cibonu (još od podmlatka)...i njega se uzelo dosta na zub zbog "bijega".Ostale nije,a Sretenović je čak ispraćen kao heroj :D
Poslednja izmena od Faul u napadu u Sre Sep 24, 2014 11:38 am, izmenjeno 1 put ukupno.
horog napisao: Klub iz Trsta se zvao Stefanel. Jednom prilikom kad je posetio svoje rodjake u Vojvodini, dobio sam od njega navijacki sal Stefanela. Secam se da mi je pricao o igracu Bosne Mitrovicu za koga je rekao da ima sve osim kosarkaske drskosti i da zbog toga nikada nece biti veliki igrac, kakav jebio Kicanovic.
Miroljub(?) Mitrović.Svojevremeno odlična "dvojka" Bosne.Tu negdje oko 195 cm sa sjajnim šutem i manje sjajnim ulazom.Započeo u podmlatku Paraćina.Igrao sam protiv njega davne 1979 u Čačku na juniorskom prvenstvu YU za Cibonu (švercali me jer sam bio igrač tada Novog Zagreba(sada Zagreb) :D ....inače na tom juniorskom prvenstvu pobijedio Borac Čačak predvođen Obradovićem i Markom Ivanovićem.Oba brzo otišla u Partizan.U prosijeku na utakmicama te juniorske završnice bilo 2000 ljudi.Na utakmicama Borca 4000!Sjajna atmosfera!Moguća još jedino u Zadru.Barem tada.

A Sesar?Jebiga kad čovjek u glavi ima "jelena".Imao 30% karijere kakvu je mogao imati.Još dok je bio u KK Zagreb općepoznato je bilo da je od svih treninga odradio negdje njih 30-40%.Uvijek je imao nekakvih zdravstvenih problema.Jednom se čak odvažio napustiti Hrvatsku i otišao u talijanski Roseto (ili tako nekakav smiješan klub).Ostao 7 dana i vratio se doma :)
Faul u napadu napisao:
SinisaBL napisao:ja mislim da u to vrijeme, znači kraj 91 pa do kraja te sezone, nije bilo moguće potpisivati igrače iz hrvatske koji su napuštali klubove.....
Naravno da je bilo moguće potpisivati ugovore i igrati za hrvatske klubove. Problem je bio u tome što je počinjao rat pa se nitko nije htio zamjeriti svojima (jedino je Ivu Nakića koji je otišao u ta ratna vremena u Partizan bolila ona stvar za to :D )....što naravno i apsolutno shvacam...tako su jedan po jedan svi srpski igrači napustili Hrvatsku....sjećam se da je zadnji otišao Sretenović iz Splita..sa suzama u očima (tako je barem pisalo u novinama)....prvi je odmaglio Nebojša Razić koji je svih prijašnjih godina igrao za Cibonu (još od podmlatka)...i njega se uzelo dosta na zub zbog "bijega".Ostale nije,a Sretenović je čak ispraćen kao heroj :D
malo mojih opaski :mrgreen:

ivo nakić je prešao u partizan 1985. ujesen,nakon 2,3 kola PJ.
dolaskom cvjetićanina ( upravo iz KKP) i povratkom damira pavličevića iz jna procijenio je da neće dobiti priliku i potražio sreću u beogradu. vratio se u cibonu ujesen 1992.

nebojša razić je potpisao za split 1991.,otišao je isti dan kao i radović,pavićević,savić,naumoski. sreta je otišao tjedan dana kasnije, istina u suzama uz velik oproštaj.
strelac napisao:Nakić nije prešao u KKP za vreme Laleta Lucica.Prešao je 86 god,kad je trener bio Dule.
odigrao je prva dva kola kupa prvaka ( zadnji puta je u timu cibone bio protiv simaca u dec 1985. ) i u zimu 1986. potpisao za partizan,igrao je od 1986/87

umjesto njega su u tim ušli anzulović i šoštarac koji su se izmijenjvali u rosteru,ali nisu skidali.uostalom,nakić sigurno 1986. nije bio član cibone jer bi u suprotnom sudjelovao u osvajanju KEP 1986.
strelac napisao:Tako da,jer si napisao da je prešao 85 :D
izvini,ušao je u sezonu 1985./86. , očekivao je da će dobiti veliku šansu jer je aco petrović otišao u JNA te se otvorila pozicija beka, dražen se prebacio na playa.
kako je prioritet dobio pristigli danko cvjetićanin, nakon dva kola kupa prvaka nakić je zapalio za beograd, to se odigralo oko nove godine 85/86.
dakle na paradoksalni način smo obojica u pravu,on nakon 1985. više nikad do 1992. nije zaigrao za cibonu.

provjerio sam wikipediju o njemu i pogrešno je. navodi se da je sa cibonom osvojio dva kep-a,a nije. on 1986. nije bio u timu koji je u budimpešti obranio titulu.

btw malo poznati podatak,čovjek je igrao sa dirkom nowitzkim u klubu :mrgreen:
Vi mene stalno ispravljate,pa reko ajde i ja malo. :)
85 je Lale Lucic vodio tim i on nije igrao kod njega.Na inicijativu igrača,pre svih Grbe,Lale je smenjen i doveden je Dule.To je bilo početkom 86,a sve se svodi na sezonu 85,86.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 42
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]