Stare teme
Korisnikov avatar
By skeske
Odlicno pojacanje. Atleticizam popravljate a to vam je bila rak rana.

Majstorovic igra za izmedju 100 i 120.000. Mislim uopste nije ni bitno (to je veoma dobra cijena za klub), ali vrijeme pricanja bajki je proslo. Eno i onaj sa avangarde sto redovno smanji cifre za nekih 20-30% pise da je Majstorovic 100.000, dakle nemojmo...
Korisnikov avatar
By Poska
Шта сте сви запели за тог Армстеда? Мислим јесте да нам услед мало слабије позиције 2 поентерски треба неки поенетер на плеју, али не мора он. :)

За ове остале се слажем, тако ће и бити врв. Добра основа домаћих играча, само још да потпише Ракићевић и да Новица одлучи да остане.

Проблем позиције 3 је свакако Едо. Он има још годину дана уговор, надам се да ће се наћи клуб који га хоће.
By Jo.
Poska napisao:Шта сте сви запели за тог Армстеда? Мислим јесте да нам услед мало слабије позиције 2 поентерски треба неки поенетер на плеју, али не мора он. :)

За ове остале се слажем, тако ће и бити врв. Добра основа домаћих играча, само још да потпише Ракићевић и да Новица одлучи да остане.

Проблем позиције 3 је свакако Едо. Он има још годину дана уговор, надам се да ће се наћи клуб који га хоће.
Nije Edo los..., ali za pare za koje treba da igra ovu sezonu... mozemo naci nekog boljeg, brzeg i prodornijeg...

Jel Novici ponudjena korektna suma...? Mislim, on bi trebao da bude kapiten...vodja...dovoljno da igra 15-20 minuta max...
Korisnikov avatar
By Poska
Ма ја бих волео да Едо не буде наш играч на почетку следеће сезоне.

То стварно не знам, ово је моја жеља да он остане, врв то и из клуба желе, али заиста не знам. Ја бих то много волео свакако.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Mene iskreno raduje to sto su prva dva pojacanja Bircevic i Majstorovic i to iz nekoliko razloga... Prvo, raduje me sto smo poceli prelazni rok dovodjenjem domacih, proverenih igraca koji ulaze u najbolje igracke godine. Drugo, raduje me sto su to igraci koji pokrivaju pozicije 4 i 5, posto su one realno najdeficitarnije na trzistu i dobro je ''ugrabiti'' na samom startu prelaznog roka nesto. Trece, iznad svega raduje me sto su ova dva pojacanja ocigledno planska, sa odredjenom idejom, a ne sticajem okolnosti. Majstorovic i Bircevic su obojica igraci koji su visoki i krakati za svoju pozciju, prilicno brzi za visoke igrace sa ogromnim odrazom. Obojica su igraci koji mogu da sire sutem spolja i obojica su igraci kojima je osnovna mana nedostatak kilograma, odnosno manjak sirove snage. Ocigledno je Dziletova ideja da se poboljsa atletika u timu. Dok je Birca klasicna cetvorka, Majstorovic je meni zanimljiv jer je kao petica lagan i moze praviti problem teskim peticama (ruku na srce verovatno i oni njemu), a moze odigrati i kao cetvorka u odredjenim taktickim zamislima gde bi mogao da pojaca ''krakatost ekipe'' za odbranbene i skakacke varijante. Ostaje da se vidi kako cemo zatvoriti visoke pozicije. Pretpostavljam da ce Koprivica ostati kao igrac zadatka, odnosno peti visoki. Sto bi znacilo da nam trebaju jos jedna cista petica i jedan igrac koji bi mogao da odigra i na 4. Poznajuci Dziletov nacin rada i kako je voleo da sklapa svoje ekipe kada je u Krki vodio glavnu rec ( a i kod nas kada je dosao) verovatno ce ta petica biti neki tamnoputi igrac. Da li ce ostati Vilijams kojim generalno nisam odusevljen, ali koji je vec priviknut na sistem, ili ce se dovesti neki drugi igrac relativno slicnih karaktersitika ostaje da se vidi. Moguce je da ulogu tamnoputog igraca zauzme neki od nasih americkih djaka. To bi bilo sjajno resenje, ali ne znam koliko je to realno. Meni je veca misterija ta cetvorka. Velickovic bi mogao biti solidno resenje, ne toliko zbog igrackih kvaliteta koliko zbog karaktera, ali nisam siguran koliko je to realno. Po meni neka od interesantnih resenja bi molga biti Nikola Jovanovic (vlazan san), Stefan Jankovic (zadovoljan), Goran Huskic (po meni bi mogao da odradi slican posao kao Majstorovic za manje pare i na duze vreme), Dejan Kravic (sad se vec malo privikao na Evropu, moze se to iskoristiti) itd.

Sto se tice pozicije 3 gde trenutno imamo Vrapca, Murica i Andrica, ja se nekako nadam odlasku Murica i Andrica. Muric je preskup za nase prilike za ono sto donosi na terenu. Ne kazem da je los igrac, ali mislim da ne zasluzuje ugovor koji ima, a i brine me to sto misli da je bolji igrac nego sto jeste. Zato bih ga se najradije resio. Sa druge strane, Andric je decko kojeg veoma cenim, ali bih ga najradije liferovao jer je on bio trom za trojku i kad je bio vrhunski fizicki spremljen, a kamo li sada nakon sto je izgubio prakticno celu sezonu. Profesionalizam je surov i mislim da moramo pogledati istinu u oci i da kazemo da Andric nije igrac koji moze ispuniti uslove da igra za Partizan koji pretenduje da se vrati na tron, a ja se nadam da nam je svima bas to cilj. Ukoliko sansa za to postoji mislim da bismo Rakicevica morali da marnemo, a ja bih ga licno najradije upario sa Davidovcem, ali posto znamo gde se Davidovac trenutno nalazi prilicno sam siguran da je to nemoguce. Eh da, skoro da zaboravih na Batocinca, iskreno iako sam zagovarao njegov ostanak prosle sezone, nadam se njegovom odlasku ove. Ukoliko se dobro secam on je imao dvogodisnji ugovor, tako da je sad idealna prilika da potrazi svoju srecu na kosarkaskim terenima Alzira ili Tajlanda.

Sto se tice cistih bekova tu imamo Marinkovica i Aranitovica, ja bih Peru odstranio. Nemoguce je igrati sa takvim igracem i pucati na neki visok plasman. Ovde je prilican problem to sto je Vanja i dalje veoma nekonstantan i sto se ne mozemo na njega pouzdati da moze da izgura sezonu kao prva opcija tokom celog prvenstva. Realno od nasih juniora mali Sloba Jovanovic najvise zasluzuje da se nadje u seniorima, ali posto igra istu poziciju kao Vanja, nisam siguran da je to ikako moguce izvesti. Idealno bi bilo pronaci nekog iskusnijeg beka od kojeg bi Vanja mogao nesto da nauci, neko ko bi mogao da povuce ponekad, a opet da bude ok sa tim da predje u drugi plan kad god se Vanja raspuca. Da li je moguce takvog naci? Nisam siguran, verovatno nije... Ja bih zbog toga jurio nekog Amera, idealno neku kombo opciju ko bi bio primarno poenter, ali da moze da pripomogne u prenosu lopte. Realno, takvih igraca ima dosta na americkom trzistu i siguran sam da Dzile kao vrstan poznavalac americke kosarke moze da izbunari dobru opciju kada se uzmu u obzir cena i kvalitet.

Na pleju trenutno imamo Cveleta koji po mom misljenju treba da ostane i naredne sezone i Magdevskog koji je upitan. Licno, gotivim Magdevskog, mislim da je veliki borac, da ima mozak za dobrog pleja, da je odlican u odbrani i da ima dosta prostora za napredak, pre svega u sutu. Zbog toga ga se ja ne bih odrekao i pokusao bih da ga iskoristim, ako ni za sta drugo, a ono da na nekoliko minuta poveca (ili odrzi) agresivnost u odbrani na lopti. Ukoliko bi se dovela kombo opcija koju sam pominjao za poziciju dva, on bi mogao da uskoci i na pleju ukoliko zaskripi.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Realno je da Partizan dovede Amera iliti crnca na poziciji pleja i centra, kao i malog Rakicevica na krilu. Sad mi je drugar poslao poruku iz nekih novina clanak i sliku da Rakicevic i Avramovic dolaze u Partizan posle zavrsetka sezone sa B reprezentacijom Srbije. Mislim da je Avramovic nepotreban, dok ce Rakicevic biti dobar.
Sa tim pojacanjima bi i roster Partizana treba da se formira i da se ceka jos dovodjenje nekog dobrog beka ili kradja nekog talentovanog klinca iz FMP-a na poziciji beka ili krila.
Korisnikov avatar
By MileBL
Pratite li vi ista, Andric je danas produzio ugovor, Avramovic je potpisao za Vareze ili neki drugi klub iz Italije.
Korisnikov avatar
By Jomer
Djumic vise nema ugovor sa KKP, bilo je reci vec ovde

prvi plej krenuo sa treningom :D
https://twitter.com/D_Will_25/status/747833081474617348
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 178