Stare teme
horog napisao:
SinisaBL napisao:ja mislim da u to vrijeme, znači kraj 91 pa do kraja te sezone, nije bilo moguće potpisivati igrače iz hrvatske koji su napuštali klubove i da iz tog razloga i bodiroga ali ni savić, sretenović i svi ti igrači su presjedili dobar dio sezone. sa tim da se bodiroga snašao i, kako reče strelac, na preporuku ćosića otišao u trst kod tanjevića koji je još uvijek igrao u drugoj ligi u kojoj nije bilo dozvoljeno registrovanje stranaca pa je presjedio drugi dio sezone, ali uz rad sa bošom napredovao. zanimljivo je da je tanjević preuzeo taj tim u trećoj ligi i za dvije godine napravio pravo košarkaško čudo na minimalnom budžetu i da je tada regrutovao anonimne fućku, kantarelu , de pola, bilo je tu još par budućih reprezentativaca, a onda se pridružio dino menegin, koji je sa 40 godina igrao za bošu praktično džaba. danas mnogi "stručnjaci" pljuju po tanjevići, naročito onaj retard tegi, a vjerovatno se radi o jednom od najboljih , ako ne najboljem domaćem treneru ikad. slično je napravio sa bosnom, ali to je druga priča.

Pink Panther, komazec i bodiroga su zaista igrali zajedno u sezoni 1990-91, to je sezona kada je komazec eksplodirao kao igrač, a bodiroga je ulazio sa klupe. imao je tek 16 godina.
Klub iz Trsta se zvao Stefanel. Jednom prilikom kad je posetio svoje rodjake u Vojvodini, dobio sam od njega navijacki sal Stefanela. Secam se da mi je pricao o igracu Bosne Mitrovicu za koga je rekao da ima sve osim kosarkaske drskosti i da zbog toga nikada nece biti veliki igrac, kakav jebio Kicanovic.
da vlasnik kluba je bio stefanel. nakon uspjeha u trstu, prebacio je ekipu u milan i tada kreću još veći uspjesi. miroljub mitrović je vjerovatno bio najbolji šuter tog perioda. zašto nije napravio karijeru-ne znam, ali je ostao legenda sarajevske košarke.
Faul u napadu napisao:
SinisaBL napisao:ja mislim da u to vrijeme, znači kraj 91 pa do kraja te sezone, nije bilo moguće potpisivati igrače iz hrvatske koji su napuštali klubove.....
Naravno da je bilo moguće potpisivati ugovore i igrati za hrvatske klubove. Problem je bio u tome što je počinjao rat pa se nitko nije htio zamjeriti svojima (jedino je Ivu Nakića koji je otišao u ta ratna vremena u Partizan bolila ona stvar za to :D )....što naravno i apsolutno shvacam...tako su jedan po jedan svi srpski igrači napustili Hrvatsku....sjećam se da je zadnji otišao Sretenović iz Splita..sa suzama u očima (tako je barem pisalo u novinama)....prvi je odmaglio Nebojša Razić koji je svih prijašnjih godina igrao za Cibonu (još od podmlatka)...i njega se uzelo dosta na zub zbog "bijega".Ostale nije,a Sretenović je čak ispraćen kao heroj :D
nakić je bio u beogradu od ranije i imao ugovor. mislio sam na igrače pod ugovorom pop 84 ili su se već tad zvali slobodna dalmacija, koji su napustili klub i drugi dio sezone proveli sjedeći u beogradu. sigurno je postojala neka zabrana, inače bi sigurno sretenović, savić i ostali potpisali za zvezdu ili partizan. u to vrijeme je josip bilić bio glavni u pop 84 i znam da su ih smatrali izdajnicima, pisali su fibi da im se zabrani igranje u drugim klubovima, moguće da su uspjeli u tome, ali samo do kraja sezone.
strelac napisao:Vi mene stalno ispravljate,pa reko ajde i ja malo. :)
85 je Lale Lucic vodio tim i on nije igrao kod njega.Na inicijativu igrača,pre svih Grbe,Lale je smenjen i doveden je Dule.To je bilo početkom 86,a sve se svodi na sezonu 85,86.
jel znaš nešto o epizodi grbe i vujoševića u granadi 89.? ja sam čuo za verziju koja nije baš pohvalna za duleta, pa da vidim da li još neko ima takve informacije?
SinisaBL napisao:
horog napisao:
SinisaBL napisao:ja mislim da u to vrijeme, znači kraj 91 pa do kraja te sezone, nije bilo moguće potpisivati igrače iz hrvatske koji su napuštali klubove i da iz tog razloga i bodiroga ali ni savić, sretenović i svi ti igrači su presjedili dobar dio sezone. sa tim da se bodiroga snašao i, kako reče strelac, na preporuku ćosića otišao u trst kod tanjevića koji je još uvijek igrao u drugoj ligi u kojoj nije bilo dozvoljeno registrovanje stranaca pa je presjedio drugi dio sezone, ali uz rad sa bošom napredovao. zanimljivo je da je tanjević preuzeo taj tim u trećoj ligi i za dvije godine napravio pravo košarkaško čudo na minimalnom budžetu i da je tada regrutovao anonimne fućku, kantarelu , de pola, bilo je tu još par budućih reprezentativaca, a onda se pridružio dino menegin, koji je sa 40 godina igrao za bošu praktično džaba. danas mnogi "stručnjaci" pljuju po tanjevići, naročito onaj retard tegi, a vjerovatno se radi o jednom od najboljih , ako ne najboljem domaćem treneru ikad. slično je napravio sa bosnom, ali to je druga priča.

Pink Panther, komazec i bodiroga su zaista igrali zajedno u sezoni 1990-91, to je sezona kada je komazec eksplodirao kao igrač, a bodiroga je ulazio sa klupe. imao je tek 16 godina.
Klub iz Trsta se zvao Stefanel. Jednom prilikom kad je posetio svoje rodjake u Vojvodini, dobio sam od njega navijacki sal Stefanela. Secam se da mi je pricao o igracu Bosne Mitrovicu za koga je rekao da ima sve osim kosarkaske drskosti i da zbog toga nikada nece biti veliki igrac, kakav jebio Kicanovic.
da vlasnik kluba je bio stefanel. nakon uspjeha u trstu, prebacio je ekipu u milan i tada kreću još veći uspjesi. miroljub mitrović je vjerovatno bio najbolji šuter tog perioda. zašto nije napravio karijeru-ne znam, ali je ostao legenda sarajevske košarke.
nedavno je dolazio u grad gledati sina, također dobrog šutera :)
Vidjam Nakica redovno, na NBG, ja mislim da on sa porodicom zivi ovde, mali mu valjda od ovog leta igra za Partizan, valjda je i u onom registratoru objavljeno, mene zanima prica oko Komazeca, cuo sam neke price da je on ima problema dole u Zadru za vreme rata zbog nacionalnosti, i jbg bio sam mali ja se njega secam samo kroz maglu
Jomer napisao:Vidjam Nakica redovno, na NBG, ja mislim da on sa porodicom zivi ovde, mali mu valjda od ovog leta igra za Partizan, valjda je i u onom registratoru objavljeno, mene zanima prica oko Komazeca, cuo sam neke price da je on ima problema dole u Zadru za vreme rata zbog nacionalnosti, i jbg bio sam mali ja se njega secam samo kroz maglu
imao je nešto sitno,ali ne više od verbalnih provokacija.on je odmah od 1992. igrao za hrvatsku tako da je ostao relativno pošteđen,iako ga ove neke tipične zadarske strukture ( riječ je o,na razini države, najzatucanijoj sredini bez sumnje) nisu nikad previše volile i prihvatile.

najgore je prošao petar popović kojem je 1991. razbijen lokal.
SinisaBL napisao:
strelac napisao:Vi mene stalno ispravljate,pa reko ajde i ja malo. :)
85 je Lale Lucic vodio tim i on nije igrao kod njega.Na inicijativu igrača,pre svih Grbe,Lale je smenjen i doveden je Dule.To je bilo početkom 86,a sve se svodi na sezonu 85,86.
jel znaš nešto o epizodi grbe i vujoševića u granadi 89.? ja sam čuo za verziju koja nije baš pohvalna za duleta, pa da vidim da li još neko ima takve informacije?
Nećemo da kvarimo ovu temu,jer ima toliko lepg da se piše.
Gde on nije imao svoj šou??
Pink Panther napisao:
Jomer napisao:Vidjam Nakica redovno, na NBG, ja mislim da on sa porodicom zivi ovde, mali mu valjda od ovog leta igra za Partizan, valjda je i u onom registratoru objavljeno, mene zanima prica oko Komazeca, cuo sam neke price da je on ima problema dole u Zadru za vreme rata zbog nacionalnosti, i jbg bio sam mali ja se njega secam samo kroz maglu
imao je nešto sitno,ali ne više od verbalnih provokacija.on je odmah od 1992. igrao za hrvatsku tako da je ostao relativno pošteđen,iako ga ove neke tipične zadarske strukture ( riječ je o,na razini države, najzatucanijoj sredini bez sumnje) nisu nikad previše volile i prihvatile.

najgore je prošao petar popović kojem je 1991. razbijen lokal.
Da,bila su to stvarno zajebana vremena na ovim prostorima.A budala kolko voliš na svim stranama.Koliko je samo nedužnih najebalo!?Ali nije se Pop puno zamarao svojim uništenim kafićem već je dao izjavu za novine (jebiga tada nije bilo neta i portala)kako što se njega tiče za Hrvatsku može dati još jedan kafić ako treba :D
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 42
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]