- Sre Sep 24, 2014 4:01 pm
horog napisao:da vlasnik kluba je bio stefanel. nakon uspjeha u trstu, prebacio je ekipu u milan i tada kreću još veći uspjesi. miroljub mitrović je vjerovatno bio najbolji šuter tog perioda. zašto nije napravio karijeru-ne znam, ali je ostao legenda sarajevske košarke.SinisaBL napisao:ja mislim da u to vrijeme, znači kraj 91 pa do kraja te sezone, nije bilo moguće potpisivati igrače iz hrvatske koji su napuštali klubove i da iz tog razloga i bodiroga ali ni savić, sretenović i svi ti igrači su presjedili dobar dio sezone. sa tim da se bodiroga snašao i, kako reče strelac, na preporuku ćosića otišao u trst kod tanjevića koji je još uvijek igrao u drugoj ligi u kojoj nije bilo dozvoljeno registrovanje stranaca pa je presjedio drugi dio sezone, ali uz rad sa bošom napredovao. zanimljivo je da je tanjević preuzeo taj tim u trećoj ligi i za dvije godine napravio pravo košarkaško čudo na minimalnom budžetu i da je tada regrutovao anonimne fućku, kantarelu , de pola, bilo je tu još par budućih reprezentativaca, a onda se pridružio dino menegin, koji je sa 40 godina igrao za bošu praktično džaba. danas mnogi "stručnjaci" pljuju po tanjevići, naročito onaj retard tegi, a vjerovatno se radi o jednom od najboljih , ako ne najboljem domaćem treneru ikad. slično je napravio sa bosnom, ali to je druga priča.Klub iz Trsta se zvao Stefanel. Jednom prilikom kad je posetio svoje rodjake u Vojvodini, dobio sam od njega navijacki sal Stefanela. Secam se da mi je pricao o igracu Bosne Mitrovicu za koga je rekao da ima sve osim kosarkaske drskosti i da zbog toga nikada nece biti veliki igrac, kakav jebio Kicanovic.
Pink Panther, komazec i bodiroga su zaista igrali zajedno u sezoni 1990-91, to je sezona kada je komazec eksplodirao kao igrač, a bodiroga je ulazio sa klupe. imao je tek 16 godina.