Salvatore Guliano napisao:
Pa jeste u fazonu je "jel sam vam reko". To i jeste sustina, da mi je isto to smetalo i kada je davao prosle godine 20+ poena, jer isto tako nije igrao odbranu i isto tako se nonsarlantno ponasao na terenu. Samo tada mnogi nisu obracali paznju na to jer je davao 20 poena. Sada kada ne moze da da ni 10, sada vec mnogima pada u oci sve to sto sam tada pisao. Ok on i jeste zvezda i jeste klasa za ovu ligu i mogu slobodno da ga uporedim sa Lebronom, jer njegova snaga, tehnika, sut, iskustvo, kao i nacin igre (pre svega) podsecaju na Dzejmsa. E pa ako imas toliki kvalitet, zasto ga ne koristis? Nego cak stetis ekipi greskama koje ni juniori ne bi pravili. Ok recicete on je emotivan, njega cuvaju najbolji odbrambeni igraci, prljavo igraju odbranu, ali to nije opravdanje da on , covek od 10 sezona u NBA, sebi dopusti da napravi dva faula u napadu, izgori nakon kosakanja sa protivnickim igracem i sutne nerezonske suteve, ili napravi onakav nesportski faul kao sinoc ili protiv Buducnosti. To sportista ne radi, tim pokazujes kakav/koliki si COVEK. A koliko se secam to je najbitnija osobina kojom se vodi nas mag kada bira igrace za tim.
Nervira me jer on moze mnogo, ali nece, e pa ili si MIlicic ili si Lebron, ili idi pecaj ili igraj kosarku. Zanimljivo je poredjenje dao Edi ako mi se cini sa Pekovicem i mislim da fino to zakljucio, ako si vec dosao iz ljubavi, pa nemoj da mi se ponasas kao bubuljicavi pubertetlija, jer takvih imamo kolko oces. On treba da bude uzor deci koja gledaju ovo u hali i na tv-u, i sta oni iz ovoga mogu da nauce ?
To mi i smeta jer je on bog i batina i zato je juce Dragan izbacen u svlacionicu, jer mu je skrenuo paznju nakon nesportskog faula.
Toliko od mene sto se slucaja Pavlovic tice.
Pa znam da je u fazonu "jel sam rek'o". Zato se i oglasih.

Dakle, nije tema
slucaj Pavlovic, no je tema fazon "jel sam rek'o". Najzad, i sam si to (cini se - nesvesno) lepo primetio vec u prvoj recenici, rekavsi da je to sustina.
Sto se tice prosle sezone... sumnjam da bi to o cemu govoris promaklo ljudima koji primecuju da se neki igrac krivi u gornjem delu tela. Pa ipak, ti ljudi su izmedju dve sezone zeleli da se Pavlovic vrati. Isticano je, izmedju ostalog, da bi Vanji veoma znacilo da ga na trenigu cuva upravo Pavlovic. Dakle, utisci o Sasinoj proslogodisnjoj odbrani nisu toliko losi.
Ne, necu recu "on je emotivan, njega cuvaju najbolji odbrambeni igraci, prljavo igraju odbranu...". Niti znam da li je emotivan (niti emotivnost smatram izgovorom), niti znam da li ga cuvaju najbolji odbrambeni igraci, niti znam da li igraju prljavu odbranu. Ali cu reci (jos jednom) da coveka ne moze frustrirati nesto za sta ga
boli kurac (izvedeno iz tada navedenog pojma
kurcobolja). I, sto je jos vaznije, lose odigrana utakmica povodom koje si upao u fazon "jel sam rek'o" - tu
nista ne menja (makar ja bila u krivu u toj tvrdnji - ta tvrdnja jednostavno
nema veze sa jos jednom lose odigranom utakmicom).
Dakle, sva je sustina u sledecem: sta god ko mislio o igrackim izdanjima ili maksimumstvu (a ko je kakav i koliki covek, odnosno cime se to pokazuje - ozbiljna je filozofska tema) - u najnovijim okrsajima sa Zvezdom se nista
novo nije desilo, da bi bilo prostora za "jel sam rek'o".
Ostala sam uskracena za odgovor
ko ga je vukao prosle sezone i na
kojoj utakmici. Ali, prezivecu.
Nemam nikakav problem sa fazonom "jel sam rek'o" kada smatram da mu ima mesta. Crtali su ljudi da protiv Zvezde na tri dobijene nemamo sta da trazimo. Crtali. Ja nisam htela da verujem. Ipak, prvo sto sam uradila nakon poraza u polufinalu ABA - izvinila sam se za sirenje optimizma, smatrajuci ga baljezganjem koje je nepotrebno pravilo guzvu na temi.
Ipak... malo je ljudi koji bezobrazluk, dziberaj, nesportsko ponasanje itd... vide kod svojih igraca (po pravilu su samo protivnici prljavi). Ti jesi medju njima i to je nesto sto zaista cenim kod tebe, slagali se mi po tom pitanju ili ne.
@rudonja
Zasto mislis da treba da ostane i sledece sezone? Ako ti nije mrsko objasnjavati, veoma me zanima.