Stare teme
Korisnikov avatar
By Karaburac
Kadetska reprezentacija Srbije, igrači do 16 godina, pobednik je međunarodnog turnira koji je večeras završen u Vršcu. U utakmici za trofej izabranici selektora Vladimira Đokića savladali su u dvorani „Milenijum“ odličnu selekciju Nemačke. Naš mladi tim je agresivnom i brzom dominirao većim delom prvog poluvremena, ali je rival istom merom uzvratio u trećoj deonici i sa minimalnom prednošću ušao u finalni period. Srpski kadeti su najbolje sačuvali za kraj, furioznom igrom u završnih deset minuta slomili otpor protivnika i sasvim zasluženo stigli do trijumfa i pobedničkog pehara na turniru: Srbija U16 – Nemačka U16 82:72 (21:20, 28:21, 11:21, 22:10).

- Pokazali smo zaista zavidan karakter, bili jači od umora, odigrali najbolje kad je bilo najvažnije. Pobedili smo odličan nemački tim, koji ima dosta talenta i kvaliteta, a u pojedinim momentima podseća na seniorske ekipe. Imali smo potpuno kontrolu u prvom poluvremenu, ali smo našim propustima u odbrani dozvolili rivalu da se vrati u igru u trećoj deonici. Ipak, momci su bili odlični u poslednjem kvartalu. Bili su motivisani, igrali srcem, imali veliku želju da pobede. Zbog svega toga sa dosta optimizma ulazimo u završnicu pripremnog perioda za Evropsko prvenstvo. Sledećih pet dana provešćemo u Zrenjaninu, malo smanjiti tempo, obratiti pažnju na najsitnije detalje, otklanjati uočene nedostatke – istakao je Vladimir Đokić, selektor muške U16 reprezentacije Srbije.

Statistika http://kss.rs/Vesti/Avgust%20slike%2020 ... emacka.pdf
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Bio sam u nedelju u Vrscu i bilo je bas dobro. Prvo je tekma svedska-uktlraina bila to je bilo mucenje... svedska u sustini jaca imaju tri crnca od kojih je jedan u fazonu lebron za to godiste u fizickom slislu ali je los suter, klasicni dzukac. Drugi dobri igrac im je opet crnja mali plej dosta dobro rezonuje igru za taj stadijum igre je odlican, mada i njemu fali sut. Treci igrac je neki plsvi sa brojem 8. On je neka trojka pa ono ok ima potpunu kontrolu nad igrom, dobar sut, zahvalan igrac.
U ukraini samo bih pomenuo centra sa brojem 14 mali jeste malo slabiji fizicki i nesiguran al je odlican u igri ledjima ima laku ruku za horog i to tako da ima nade za njega samo da pdevise ne izraste i postane bobi/vranes.
Ujutru cu da iskucam za drugu tekmu takoreci finale.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Druga utakmica Srbija-Ukraina je bila opsta suprotnost prvoj sto je i donekle logicno, doslo je oko stotinak ljudi, tribine su bile fino ispunjene. Na njima i Lukajic i Macvan. Ovako posto sam kontao da nase igrace svi poznaju ja sam malo vise oko bacao na nemce. Ali ovako cemo. Utakmica je bila bas neizvesna bukvalno poen za poenom uz dosta gresaka jedinh i drugih. Mi smo igrali na pocetku presing po celom terenu sto su gosti odlicno resavali. Doduse izgubili su par lopti u prenosu od aagresivnosti nasih plejeva #8 #5. Ali uglavnom su lako izlazili na kraj sa tom zamkom. Mec je teko fino nije bilo neke osetne razlike do poluvremena gde smo otisli na plus8. Onda su se nemci vratili lagano u trocoj i poveli sa 60-62 pred pocetak odlucujuce. Na kraju smo malo vise na snagu inat ili sta god dobili. Razlika je nerealna al dobro sad.
Tokom cele utakmice smo imali problem sa licnim.greskama pa su tako nasi u 3/4 skoro svi koji su igrali imali tri faula. Onda je kriterijum malo opao pa su nas pogurale sudije u 4/4 i tu smo jedva izasi iz bonusa i to je jedan od razloga pobede.
Akcije neke i nemamo ovako kad se pogleda, jedva da smo sedam puta pravilno postavili blok za celu tekmu ali individualna resenja su nam bila dobra.

O nemcima oni su najtalentovanija generacija od koje dosta ocekuju. I kada sam ih video bilo je jasno zbog cega, momci svi izgledaju dosta zrelije od nasih u faci im se vidi kao da su iskusni i kao da svako zna sta radi i gde mu je mesto i dosta su timski duh izgradili pored toga. Mozda cak i previse... dalje oni su fizicki dosta bolji od nasih ne pojedinacno vec timski, a o disciplini da ne pricam. Voleo bih da napomenem sto je vrlo bitno po meni u toku zagrevsnja svedjani su imali 8, mi 5, a nemci svega dva suta desnom rukom sa leve strane tokom polaganja. Sto je sasvim zadovoljavajuce s obzirom da su ih oba izveli centri njihovog tima. Dok su nasi cim se preslo na levu ruku krenuli da zakucavaju, sutiraja sa distance i trojke.

O igracima.
Nas kapiten je izasao iz povrede br.12 radanov igrao je prvo poluvreme konstantno dobro napravio dve ili tri licne brzo i posle je drugo sedeo na klupi uglavnim vrv zbog povrede. Inace mali je zver jedan od onih old skul tipova igraca sto je jako dobro visok je da moze da igra cetvorku za to godiste, igra pleja beka bukvalno svee. Ima odlicnu tehniku i sut. Zakucava ko od sale, malo je slabiji kreator, ali kad je kod njega u rukama lopta nema zime. Za 27minuta 10poena 5skokova 2asistencije i 2ukradene uz 4izgibljene.
#15 Srecko gasic centar. Korpolentan jak i ima dobru ledjnu tehniku, ono sto svake godine imamo po barem jednog takvog u ekipi. Za 25minuta 15 poena 6 skokova.odlican ucinak po meni mali je dobar nema ni problem sa faulovima.

#14 nemanja dincic krilo.
Mali je bio prevaga u ovoj utakmici pogodio je trojke kada je bilo najpotrebnije 5/6 za tri poena a igra cetvorku. Malo cudan sut ima ali pogadja. Nije los ima solidnu tehniku znao je par puta da zabode na prodor uz ledjnu promenu gde totalno izbaci cuvara ili se zajebe. Na kraju 29minuta 21poen, 10 skokova skroz neprimetno doduse i 6iznudjenih faulova. Po svemu nas najbolji igrac u ovom mecu.

#8 music novak. Plejmejker. Mali je igrao 35minuta. Nije los jeste dobar igrac, ali je previse koriscen u igri. Nije klasicni plej vec je nesto blizi novim verzijama tipa nelson. Jak je za svoju poziciju, drzak i nije neki kreator igre. 2 asistencije za 35 minuta je slozicefe se mnogo malo. Doduse imao je 16poena 3/8 za tri i za dva. Tri ukradene lopte dve izgubljene. Solidan igrac ali nista vise od toga. Dosta se sluzi rukom dok prenosi loptu i gura protivnika istom sto mu doduse nisu svirali kao faul u napadu.

#5 bojan nesic plej bek.
30minuta na parketu sasvim solidan ucinak neprimetan na terenu, radnik 6 poena index 12. 7 asistencija dve ukradene 4skoka. Dobar mali.

#13 matija radovic je fizicki mozda i najjaci kod nas igra 2-3 a kuca ko lud, doduse ostalo nema nista ali jbg. 11minuta 2poena 1/5 iz igre5 skokova. Moze da bude odlican samo ako bude dobro radio.

I posto je neko pitao #25
Centar. Visok je ali neuhranjen nepopunjen dovoljno neubedljiv malokrvan.... pravi faulove dok postavlja blokove, dosta pogubljen dao je jrdan kos iz jednog pokusaja i to je bilo nesto bitno na kraju napada tako nesto. Igrao je 8 minuta 2as 4skoka. Prava rec za njega je neuverljiv.
Korisnikov avatar
By Jomer
za dva dana pocinje EP ovi nasi jos nisu odredili spisak,
pitanje za Pantera i Cibosa vidim kod vas se podigla bura oko nekog klinca Martinac koji je upao u 12 za EP, cale mu je valjda lekar u reprezentaciji koliko sam ispratio onog spanca, i vidim na spisku i Vuka Lazica on je Srbin iz Hrvatske? ili gresim :)
Korisnikov avatar
By Karaburac
Vuk Lazic je ja mislim Srbin iz Slavonije, da li Osijek ili Vukovar, ali tako nesto. Igra pleja, ako sam dobro zapamtio. Jedan nas bivsi forumas ga je pominjao u svojoj cuvenoj rubrici ''nasi koji igraju za druge''.
Korisnikov avatar
By Jomer
hvala Karabu za odgovor

da ne kucam dupli izasao sastav za Ep
1.Musić Novak---27/05/1998---1--188 cm--Mega Vizura Beograd
2.Radović Matija---25/04/1998--2---199 cm---Crvena zvezda Telekom BGD
3.Radanov Aleksa --01/02/1998--3--200 cm---Crvena zvezda Telekom BGD
4.Simanić Boriša ---20/03/1998---3 / 4---206 cm---Crvena zvezda Telekom BGD
5.Aranitović Aleksandar ---24/01/1998---2---194 cm---Crvena zvezda Telekom BGD
6.Beslać Dušan ---10/06/1998----4---197 cm---Vršac d.o.o.
7.Marjanović Andrija ---14/01/1999---1----198 cm---Nibak Niš
8.Gašić Srećko ---11/01/1998---5---206 cm---Partizan NIS Beograd
9.Ćućović Haris ---23/02/1998---4----205 cm---Slovenija
10.Nešić Bojan ---24/07/1998---1----198 cm---Španija
11. Nikolić Lazar ---23/06/1999---2----194 cm---Italija
12.Dinčić Nemanja ---20/05/1998----4---198 cm---Italija

to je to mozda jos samo Jovicic koji je potpisao ovog leta za real, ali vidim da je malo dobijao sansu na pripremama
Korisnikov avatar
By Karaburac
Zna li neko kakav je konacni status Radoncica? Koliko sam shvatio decko je iskulirao i nas i Crnogorce? Uzgred, zar nije Matija Radovic krilni centar, a ne bek ili sam ja istripovao nesto gadno?

Nisam odusevljen sto ce Aranitovic igrati ovo prvenstvo. Da se razumemo, izdominirace on tu, ali ne vidim potrebu u tome da igra i ovo prvenstvo nakon U17. Mozda je mogao neki drugi bek da upadne na njegovo mesto. Ukoliko to izuzmemo moze se reci da sam zadovoljan sastavom. Licno bih ja vodio i Pecarskog umesto Gasica, ali bilo je jasno od starta da on nije ni u planovima. Ne bih da se potpuno ogresim o decka, ali meni Gasic deluje kao Anicic verzija 2.0.
Korisnikov avatar
By miki
To je to, to je otprilike najbolje sto imamo u ovom trenutku.Steta za Radoncica sto je on otkazao ali i ovako imamo na svakoj poziciji po 2 ozbiljna igraca:

1) Nesic,Music,Marjanovic
2)Aranitovic,Nikolic
3)Radanov,Radovic
4)Simanic,Dincic,Beslac
5)Cucovic,Gasic

Sutra od 13:15 igramo sa Fincima.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12