Stare teme
Korisnikov avatar
By Karaburac
U Ujedinjenim Arapskim Emiratima ove godine od 8. do 16. avgusta odrzavace se U17 Svetsko prvenstvo za igrace sa nosecim godistem 97'. Na svetsko prvenstvo su se plasirali iz Amerike SAD, Kanada, Argentina, Portoriko, iz Afrike Egipat i Angola, iz Evrope Spanija, Srbija, Grcka, Francuska, Italija i kao sampion okeanije ide Australija. Zreb za grupe ce se odrzati 12.februara u Dubiaju.
Korisnikov avatar
By Grobar1971
Slika
Korisnikov avatar
By Karaburac
Grupu bismo morali da prodjemo, a onda cemo da vidimo sta ce dalje biti. Licno mislim da smo medju 4 najbolje ekipe na prvenstvu. Amerika, Spanija, mi i mozda Francuzi, to je to po meni. Italija, Grcka i Kanada su mi nepoznanice, ali neki osecaj mi kaze da su slabiji.
Korisnikov avatar
By Lepus
Ja nisam htio nista komentarisati, ali sam znao da mu ti neces precutati. :D
Korisnikov avatar
By miki
Sto se tice grupe A tu su najopasniji protivnici USA i Grcka.
Amerikanci imaju strasno jaku ekipu.Sjajne bekove Sevent Woods,Malik Newman,Vincent King;krila Joshua Jackson,Jayson Tatum;visoki igraci Ivan Rabb,Diamond Stone,Harry Giles,Thomas Bryant.Jedna stvarno odlicna generacija.Fizicki i atlestski daleko ispred svih definitivno.
Sto se Grcke tice njima ce se igra vrteti najverovatnije oko Georgiosa Papagianisa jedan od najvecih talenata Evrope u svom godistu.Centar od 215,fizicki dosta ispred svojih vrsnjaka.Pored njega Grci imaju i jos i Vasilisa Caralampopulos(ako sam dobro napisao) kr.centar koji je na U16 EP uz Papagianisa odigrao najbolje.Tako da imaju jaku unutrasnju liniju.
Iz grupe B Francuska i Kanada su najopasniji.
Francuzi imaju jako dobru generaciju koju vecina igraca cine iz INSEPA.Igrac koji kvalitetom odskace je Stephane Goumbauld.
Radi se o kr.centru sa dobrim fizikalijama,dobrim odbranbenim karekteristikama ali losijim sutem.I pored njega ima jos par solidnih bekova ali od visokih igraca sem ovog decka sto sam naveo nemaju neki kvalitet.Imacemo priliku da gledamo vecinu tih igraca sad na NIJT Evrolige u BG gde igra i INSEP.
Kanadu slabije poznajem.Znam da u toj generaciji imaju dva NBA potencijala Jamal Murray plej i Justin Jackson krilo.Mogu da budu jako neugodni protivnici.
Sto se tice Australije,negde sam citao da je onaj Sudanac Thon Maker '97 ( ) rodjen samo u Sudanu a da mu se kao maticna zemlja vodi Australija.E sad kolike su sanse da on zaigra za njih stvarno ne znam.Ali ima Australija dva dobra igraca '97.Dejan Vasiljevic plej (ne znam da li ima neke korene sa ovih prostora) i Abiola Akintola krilo sa dobrim fizikalijama ali nista posebno.
Grupa C definitivno Spanija i Italija idu dalje.
Spance smo imali priliku da gledamo protiv nasih u finalu.Nemaju igraca koji dominira,u svakoj utakmici moze neko drugi da iskoci.E sad pored ovih igraca koji su igrali finale protiv nasih imaju jos jednog odlicnog igraca koji nije bio u sastavu za to EP.U pitanju je Jonathan Barreiro krilo iz Reala jako talentovan igrac slican Abrinesu.Videcemo da li ce igrati ovo SP ali i bez njega su jako opasna ekipa.
Sto se Italijana tice njima ce glavna uzdanica biti Andrea La Torre krilo od 202 jako neugodan za cuvanje,levoruk.Moze da napada licem,moze ledjima dobar u odbrani,odlican kosarkaski IQ za njega kazu da je spoj Galinaria i Belinelia.Pored sebe ima jos par solidnih igraca ali od njega ce najvise zavisiti.
U nasoj grupi D pored nas mislim da ce dalje proci i Kina.
Kinezi imaju dva igraca koji se izdvajaju kvalitetom od drugih.Centar Jingiu Hu i bek/krilo Ye Zhao ali to samo donosim zakljucke po statistici nisam ih video kako igraju.
Argentina mislim da ima jednog talentovanog igraca '97 Maximo Fjellerup plej/bek 194cm jako dobre fizicke predizpozicije ali nista vise od toga ne znam.

Po nekom kvalitetu reprezentacija ovako bi ih poredjao:
1.USA 2.Srbija 3.Spanija 4.Grcka 5.Kanada 6.Francuska 7.Italija
Poslednja izmena od miki u Pon Avg 11, 2014 8:39 pm, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19

Gledam sad malo drugu špansku ligu, kakvih […]

Takmicenja mladjih kategorija

Bojdo, da li si ispratio Albert Svajcer? Ja nisam […]