Stare teme
Korisnikov avatar
By Karaburac
Tema namenjana U20 prvenstvu Evrope koje ce trajati od 7. do 19. jula 2015.g. Ovo je prvenstvo za igrace cije je izlazno godiste 95', te ovde mozemo raspravljati o svemu vezanom za ovu ekipu. Takodje bi trebalo istaci da se ove godine igra i prestiznije U19 svetsko prevenstvo te zbog toga verovatno ne treba ocekivati mladje igrace da nastupaju i na ovom prvenstvu. Poznatiji igraci u ovom godistu su:

1) Jaramaz (Mega), Rebic (Zvezda), Pusica (USA), Jugovic (USA), Pasajlic (Sloboda), Stevanovic (Napredak Aleksinac)
2) Guduric (FMP), Djukanovic (FMP), Babovic (Metalac/Spartak), Janjic (Vojvodina/stara)
3) Zagorac (Mega), Rakicevic (Metalac), Davidovac (Vrsac), Ljubenkovic (Lovcen),
4) Tejic (Zvezda), Jokic (Mega), Simovic (Mega), Bursac (Vojvodina/nova)
5) Ristic (USA), Salic (bez kluba), Apic (Vrsac), Veljkovic (Mega), Koprivica (Sloboda)

Sigurno sam nekog nepravedno izostavio, ali ovo su igraci kojih sam uspeo sada da se setim kao neki koji ce sigurno biti u konkurenciji ili da se bolje izrazim koji bi po meni morali biti u konkurenciji. Videcemo kako ce ljudi iz naseg saveza razmisljati.

EDIT: Zaboravio sam da napisem da ce se nasa reprezentacija takmiciti u grupi B sa ekipama Grcke, Bugarske, Letonije i Izraela.
By bunja95
ovaj Bursac iz Vojvodine,solidan je bio protiv FMP,cini mi se da je on igrao na 3,inace ova generacija po potencijalu jaca od 94 po mom misljenju
Korisnikov avatar
By dovlimir
nzm kakve su ostale repke, ali mi smo brutalni. Jokic, Zagorac, Davidovac, Guduric, Ristic, Tejic, Dobric...ne vjerujem da ce svi oni igrati, bice povrijedjenih, uvrijedjenih... neko ce sa A timom biti.
Korisnikov avatar
By Jomer
mi kad bi imali u svakoj generaciji ovo sto imamo u 94/95 a to je baza od jedno 30 igraca , koji imaju potencijal od ABA lige do NBA , bili bi redovno u finalima SP i OI sa Amerima
Korisnikov avatar
By Heisenberg
Jomer napisao:mi kad bi imali u svakoj generaciji ovo sto imamo u 94/95 a to je baza od jedno 30 igraca , koji imaju potencijal od ABA lige do NBA , bili bi redovno u finalima SP i OI sa Amerima
Pre neki dan sam nabrajao sve njih kao buducnost reprezentacije, evo jos jednom:
1.Micic, Radicevic
2.Todorovic, Guduric, Jaramaz
3.Zagorac, Davidovac
4.Jokic, Tejic, Jovanovic
5.Milutinov, Ristic
ovih 12 iz te generacije bi se ozbiljno posibali sa Amerima.
Korisnikov avatar
By dovlimir
Heisenberg napisao:
Jomer napisao:mi kad bi imali u svakoj generaciji ovo sto imamo u 94/95 a to je baza od jedno 30 igraca , koji imaju potencijal od ABA lige do NBA , bili bi redovno u finalima SP i OI sa Amerima
Pre neki dan sam nabrajao sve njih kao buducnost reprezentacije, evo jos jednom:
1.Micic, Radicevic
2.Todorovic, Guduric, Jaramaz
3.Zagorac, Davidovac
4.Jokic, Tejic, Jovanovic
5.Milutinov, Ristic
ovih 12 iz te generacije bi se ozbiljno posibali sa Amerima.
da, ali ove godine igraju '95 i mladje. ali opet, mislim da bi se nosili sa USA.

nesto ovako:

1. Nikolic ( Marshall), Davidovac, Pasajlic
2. Guduric, Djukanovic
3. Zagorac, Lazarevic
4. Jokic, Tejic
5. Ristic, Apic

mama mia :) brutala, a? Apica sam nominalno stavio na 5, jer to mogu i Jokic i Tejic da pokriju, Zagorac i Davidovac mogu od 1 do 3 sve, kao i Lazarevic... jedan fali, pa dodajte.
Jaramaz mi se ne svidja, Djokovic jos bez minuta, Pusicu i Jugovica nijesam gledao tu se ogradjujem pa me ispravite, Salic je bez kluba...
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ne stavljajte Davidovca na pleja molim vas, on je samo ispomoc u Vrscu na toj poziciji jer Vrscani nemaju pleja. Na bekovskim pozicijama ce zaista biti paklena konkurencija, ima bar 10 igraca koji bi glat mogli da upadnu u reprezentaciju bez da iko ista zameri treneru. Zaista ozbiljna, ozbiljna konkurencija, pogotovo na pleju.

Sto se krila tice, Zagorac i Davidovac definitivno odskacu, ali Rakicevic i Ljubenkovic su takodje zanimljivi.

Visoke pozicije su nam malo ''tanke'' Jokic, Tejic, Ristic, Apic, Salic je u principu najbolje sto mozemo da ponudimo u ovom trenutku, ali oni prakticno nemaju nikog ko im dise za vratom. Jedini igrac visoki koji mislim da bi mogao da se umesa u taj raspored je Koprivica iz Slobode samo je pitanje umesto koga. Sobizrom na ocigledno nazadovanje u karijeri mozda bi Salic mogao i da izvisi ovo prvenstvo, mada opet ima rezona i pokusati ga vratiti u zizu javnosti i oziveti ga opet. Nisam pametan sta ciniti sa njim. Apic je zahvalan igrac, ali njegov plafon je relativno nizak.
By luki
Karaburac napisao:Ne stavljajte Davidovca na pleja molim vas, on je samo ispomoc u Vrscu na toj poziciji jer Vrscani nemaju pleja. Na bekovskim pozicijama ce zaista biti paklena konkurencija, ima bar 10 igraca koji bi glat mogli da upadnu u reprezentaciju bez da iko ista zameri treneru. Zaista ozbiljna, ozbiljna konkurencija, pogotovo na pleju.

Sto se krila tice, Zagorac i Davidovac definitivno odskacu, ali Rakicevic i Ljubenkovic su takodje zanimljivi.

Visoke pozicije su nam malo ''tanke'' Jokic, Tejic, Ristic, Apic, Salic je u principu najbolje sto mozemo da ponudimo u ovom trenutku, ali oni prakticno nemaju nikog ko im dise za vratom. Jedini igrac visoki koji mislim da bi mogao da se umesa u taj raspored je Koprivica iz Slobode samo je pitanje umesto koga. Sobizrom na ocigledno nazadovanje u karijeri mozda bi Salic mogao i da izvisi ovo prvenstvo, mada opet ima rezona i pokusati ga vratiti u zizu javnosti i oziveti ga opet. Nisam pametan sta ciniti sa njim. Apic je zahvalan igrac, ali njegov plafon je relativno nizak.

Dodajte ovde za svaki slucaj i Kaplanovica on kao i Zagorac pomalo fizicki kaska za godistem ali ima nesto sto retko koji visoki igrac ima, izuzetan osecaj za igru, uz Jokica verovatno najbolji.Inace prosle godine sam diskutovao na nekom Španskom forumu o mladim igracima i perspektivi u evropi,ne malo sam bio iznenadjen njihovim poznavanjem mladjih kategorija kod nas.Vecina njih je rekla da se davno nije pojavila tako siroka i kvalitetna kao nasa/za njih je 94 i 95 jedna generacija/.Jedan je cak postavio spisak od 26 imana za koje je rekao da ce vecina napraviti od dobrih do vrhunskih karijera.Ta godista su trenutno najvece bogatstvo nase kosarke, lako ih je kasnije dopunjavati iz generacija koje dolaze gde imamo dva do tri perspektivna igraca po godistu kao i vecina zemalja u evropi.
Poslednja izmena od luki u Sub Feb 21, 2015 6:52 pm, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Slazem se, ali Kaplanovic nije odigrao ni jednu utakmicu cele sezone, malo je nezahvalno stavljati ga u isti kontekst sa igracima koji imaju ozbiljne uloge u svojim ekipama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26

Ја стварно не капирам зашто се Саша овако губи.. […]

Gledam sad malo drugu špansku ligu, kakvih […]

Takmicenja mladjih kategorija

Bojdo, da li si ispratio Albert Svajcer? Ja nisam […]