Stare teme
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
U novu sezonu, svoju 3 u ABA ligi, Mega ulazi znatno oslabljena. Nemaju vise velikih prospetaka kao sto su bili Micic i Jokic, ali tu je par zanimljivih igraca od koji se najvise istice Zagorac. Misko je najavio i promenu strategije i dovodjenje talenata iz cele Evrope, sto se nekim ljubiteljima domace kosarke i nece svideti.
U narednim mesecima vidicemo na sta ce izgledati Mega, a svi prizeljkujemo njenu dobru igru, kao kada su prve godine igrali ABA ligu.
Korisnikov avatar
By Karaburac
@Vojvodo Kaba vazi za talenta, ovog drugog nemam pojma kakav je. U svakom slucaju Mega je dosla u procep posle pocetne navale talentovanih domacih klinaca i veoma dobre generacije 93/94/95 dosli su do suse i nemaju bas kako da premoste taj period. Ukoliko pogledas od igraca koji do sada nisu bili u timu (ili igrali veoma malo), ocekujem da ce Djokovic dobiti vecu minutazu i da ce se probati sa Veljkovicem pod kosem da se napravi stogod od njega. Verovatno ce se i Simic prekomandovati u prvi tim posle dobre sezone u Krusevcu. Osim njih, zaista nema ko tu da popuni prostor, veoma je to tanko. Pogotovo na visokim pozicijama, Jokica nema ko da zameni. Kaba je mislim planiran upravo kao zamena za njega (okacio sam ti ispod link sa draftexpressa), nije preterano visok, ali ima monstruozan raspon ruku, dobro skace, u sustini klasicna crna atletska petica na cetvroku.

https://www.youtube.com/watch?v=7GlXIdGXFF8
Korisnikov avatar
By Vojvoda
Sada vidim da Kaba zauzima 8.mestu na listi prospekata '96 god (ovo opet ne mora nista da znaci, mislim da je Dalo zauzimao 6. ili 7. u svom godistu). Deluje poprilicno krakato, ruke do zemlje kao kod orangutana. Sacuvaj Boze kako meku ruku ima, cak i on sam kaze da mu je to jedan od najjacih aduta. Trojke pali kao bek! Naravno, pitanje je kako to sve izgleda u igri i kakvo mu je razumevanje igre. Bice tesko nadoknaditi Jokica, pre svega kada je razumevanje igre u pitanju. Ono sto je pozitivno za ovog momka jeste da dolazi kod Miloja koji ce mu sigurno pomoci da unapredi igru ledjima.
Deluje kao izuzetno zanimljiv igrac, a Misko takve vodi u Megu. One kao sto su Dalo dovodi nama da mi kidamo zivce sa njima.

A sta je sa Bojicem? Planiraju li njega za novu sezonu ili ce on negde u pecalbu?
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Nadam se da ovo dovodenje mladih stranaca u Srbiji ne znaci da ce neko od njih u buducnosti nositi i dres nase reprezentacije. Pristao bih da vidim nekog kao Kaminski jer decko ipak ima neke nase daleke rodjake, ali da dovedemo nekog potpunog stranca to ne bih zeleo.
By Edibledi
Ovog Alfa Kabaa ćemo verovatno gledati na U20, pošto je na širem spisku Francuske mlade reprezentacije na kojem nema puno visokih igrača. Piše da je 206cm.
Na Karaburčevom linku mi deluje kao dobar igrač a ima još videa sa njim da se nađe.
Igrao je protiv Partizana pre dve godine.
By Edibledi
Zašto Miljen nije u Koreji sa univerzitetskom?
Korisnikov avatar
By The Answer
Ja verujem da ce Miljen otici negde.

Послато са GT-I8190N уз помоћ Тапатока
By Edibledi
Где би Миљен могао да оде а да буде први плеј а да буде у питању добар клуб или осредњи у јачој лиги?
Не могу да га замислим као првог плеја ни у једној јачој лиги.
Па Мицић дели минутажу у Бајерну а он је физички доста испред њега, иако су му повреде већ доста осакатиле каријеру.
Миљен се практично није ни повређивао јер се добро чува, чека да ојача а кад ће ојачати не знамо.
По мени би он требао да тренира неку борилачку вештину упоредо са кошарком; бокс или џудо или тако нешто што ће му дати чврстину у директном дуелу, у судару са телом, у падовима, скоковима, отимањима за лопту, у полагању лопте уз контакт...

Не знам зашто се нису одазвали, какав договор имају са савезом, да ли раде индивидуално по неком посебном програму а ако је то својевољно или по директиви менаџера онда би било праведно да су завршили са А тимом, иако нико од њих и нема тај потенцијал.

Јел пратио неко Марељу, видим лепо му инде у универзитетској?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 41

Ја стварно не капирам зашто се Саша овако губи.. […]

Gledam sad malo drugu špansku ligu, kakvih […]

Takmicenja mladjih kategorija

Bojdo, da li si ispratio Albert Svajcer? Ja nisam […]