- Sre Jul 30, 2025 11:27 am
Da morate da birate koga da ostavite od dua Lunberg-Frenk, koga biste izabrali?
Koliko god da je podbacio u poslednjih par meseci, ja lično bih se odlučio za Lunberga. Ono što nama sada treba je opcija koja će da bude zamena Karliku na pleju na nekih 15ak minuta po utakmici, a to je upravo uloga koju je imao u velikom sistemu kao što je CSKA i u kojoj se najbolje snašao. U Virtusu se sticajem okolnosti kroz dve godine koliko je bio kod njih menjala uloga, ali ni tamo nije u drugoj sezoni on bio plej, on je bio bek, igrao je pored Heketa ili Pajole. Generalno i u CSKA je bio doveden kao zamena za Heketa svojevremeno kada su imali probleme sa povredama. Mislim da bi on mogao da bude optimizovan na tih 10-15 minuta na parketu i da bi mogao da donese ono što treba ekipi, čvrstinu u odbrani, prenos lopte i neku organizaciju igre (to su upravo stvari zbog kojih je doveden u CSKA), a posle i završio u NBA (tamo šta je radio, igrao i kako ne znam). Dovoljno je iskusan, to što je upao u lošu seriju mislim da je nešto preko čega može i mora preći.
S druge strane, mislim da Frenk nije dovoljno dobar za tu ulogu. On je doveden kao 4-5. opcija na bekovskim pozicijama, deklarisan kao solidan defanzivac na NBA nivou, jak na prodoru. Ruku na srce, nije da mu je mnogo poverenja dato, ali s druge strane iskasapile su ga i povrede. Ono što je igrao u odbrani je bilo solidno, nema šta, ali mislim da ono što je igrao u napadu nije na zavidnom nivou, od ovih karakteristika, ispostavilo se da jeste jak na ulazu, ali opet to što nema defanzivne 3 sekunde mu ovde pravi problem, jer se sve dosta uže nego u NBA. On jeste 4 godine mlađi od Ifea, ali opet ne deluje mi da ima košarke u sebi koja se traži od igrača na toj poziciji kod Željka. Mislim da je mnogo veći rizik sa povredama, da odigra dobru odbranu i individualno i timski i da prenese loptu može, mada mi je Ife sigurniji za tako nešto, e sad da li može da organizuje napad to ne bih mogao da tvrdim...
Sa treće strane, da li se od tog igrača očekuje da bude organizator igre ili će ta uloga pripasti Dvejnu, to je pitanje za Željka. U svakom slučaju ja bih odabrao pre Ifea pre Frenka.
Još jedno pitanje je da li se i koliko računa na Arijana ove godine, jer ako imamo Karlika i Sterlinga u prvoj postavi, pa onda Dvejna i Miltona u drugoj, pa na to imamo i Vanju koji će igrati na 3. sa Bongom, ali može i na 2 realno u nekim opcijama, nama je onda 5. bek Lakić. Da li on to može da iznese ili ne pitanje je.
Neke od mojih želja su već našle novi angažman u drugim sredimama: Dimitrijević u Zenitu, Jokubaitis u Bajernu, tako da ne ostaje preterano slobodnih igrač. Mada opet se vraćam na to da ako smo mogli da izvučemo Papapetrua i Parkera iz ugovora možemo i igrača koji treba da bude 5. opcija na beku dogodine.
Da sam ja na mestu odlučivanja video bih da se rešim i Ifea i Frenka, dao bih prostora Arijanu, a ako ne valja i ako ne bude išlo kako treba, jer se u tom slučaju uzdamo u Dvejna, išao bih na doselekciju tamo u novembru...
Malo filozofiranja i puno šbbkbb, ali jbg dosadno ovo leto kad nema dešavanja.