Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Nemam nikakvo znanje o NBA igračima, te ne bih da komentarišem igrača preterano jer ga nikad nisam gledao. Ono što sam pročitao o njemu deluje je da je to igrač koji može mnogo da donese, koji ima iskustva i koji bi mogao dobro da se uklopi. Evo onako na brzinu iz statistike šta može da se izvuče, igrač koji je za sedam godina u NBA prošao više različitih faza i uloga od startera, preko igrača uloge. Imao je čovek u NBA utakmicu sa 39 poena, imao je utakmicu sa 16 asistencija, imao utakmice sa po 9 skokova, nije imao sezonu ispod 40% šuta iz igre... Prosek za tih 7 sezona mu je 8 pts, 2,5 as, 2 rb, 1 tov.

Nekako imam dobar osećaj, jer je nekoliko ljudi koji prate NBA reklo da je u pitanju ozbiljno pojačanje.

Sa njim, mi deluje da smo popunili bekovske pozicije, međutim videćemo šta se dešava sa Lunbergom i Frenkom, odnosno šta je Željko zamislio.

Nigde nije bilo zvanične objave da je Majk produžio ugovor, mada se o tome pisalo na raznim portalima, videćemo kakvo je tu stanje.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Meni deluje da je ovo na preporuku naseg trenera cini mi se da se zove Nemanja Jovanovic koji je sad na UCLA, a bio je na SMU. Radio je bio sa njim i radi i dalje individualno. Slusao sam ga bas skoro u Jao Mile potkastu. On i Karaicic su svojevremeno zajedno radili u Danskoj, mislim da je odatle i veza. Ozbiljno je ishvalio ovog momka. Videcemo.

Inace kuriozitet je da su on i Majk zajedno igrali na kokedzu.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Karaburac napisao: Pon Jul 28, 2025 12:17 pm Meni deluje da je ovo na preporuku naseg trenera cini mi se da se zove Nemanja Jovanovic koji je sad na UCLA, a bio je na SMU. Radio je bio sa njim i radi i dalje individualno. Slusao sam ga bas skoro u Jao Mile potkastu. On i Karaicic su svojevremeno zajedno radili u Danskoj, mislim da je odatle i veza. Ozbiljno je ishvalio ovog momka. Videcemo.

Inace kuriozitet je da su on i Majk zajedno igrali na kokedzu.
Случајност? :think:
Korisnikov avatar
By Karaburac
Sumnjam da jeste, a treba proveriti, ali mislim da su i Sterling Braun i Odzelej isli na isti koledz, samo valjda ne u isto vreme.
Korisnikov avatar
By Antoine
Brown i Milton su se poklopili 2 godine na SMU, Ojeleye jednu od te dve sa njima, a Mike je došao kasnije, nije zakačio nikoga od njih.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Da morate da birate koga da ostavite od dua Lunberg-Frenk, koga biste izabrali?

Koliko god da je podbacio u poslednjih par meseci, ja lično bih se odlučio za Lunberga. Ono što nama sada treba je opcija koja će da bude zamena Karliku na pleju na nekih 15ak minuta po utakmici, a to je upravo uloga koju je imao u velikom sistemu kao što je CSKA i u kojoj se najbolje snašao. U Virtusu se sticajem okolnosti kroz dve godine koliko je bio kod njih menjala uloga, ali ni tamo nije u drugoj sezoni on bio plej, on je bio bek, igrao je pored Heketa ili Pajole. Generalno i u CSKA je bio doveden kao zamena za Heketa svojevremeno kada su imali probleme sa povredama. Mislim da bi on mogao da bude optimizovan na tih 10-15 minuta na parketu i da bi mogao da donese ono što treba ekipi, čvrstinu u odbrani, prenos lopte i neku organizaciju igre (to su upravo stvari zbog kojih je doveden u CSKA), a posle i završio u NBA (tamo šta je radio, igrao i kako ne znam). Dovoljno je iskusan, to što je upao u lošu seriju mislim da je nešto preko čega može i mora preći.

S druge strane, mislim da Frenk nije dovoljno dobar za tu ulogu. On je doveden kao 4-5. opcija na bekovskim pozicijama, deklarisan kao solidan defanzivac na NBA nivou, jak na prodoru. Ruku na srce, nije da mu je mnogo poverenja dato, ali s druge strane iskasapile su ga i povrede. Ono što je igrao u odbrani je bilo solidno, nema šta, ali mislim da ono što je igrao u napadu nije na zavidnom nivou, od ovih karakteristika, ispostavilo se da jeste jak na ulazu, ali opet to što nema defanzivne 3 sekunde mu ovde pravi problem, jer se sve dosta uže nego u NBA. On jeste 4 godine mlađi od Ifea, ali opet ne deluje mi da ima košarke u sebi koja se traži od igrača na toj poziciji kod Željka. Mislim da je mnogo veći rizik sa povredama, da odigra dobru odbranu i individualno i timski i da prenese loptu može, mada mi je Ife sigurniji za tako nešto, e sad da li može da organizuje napad to ne bih mogao da tvrdim...

Sa treće strane, da li se od tog igrača očekuje da bude organizator igre ili će ta uloga pripasti Dvejnu, to je pitanje za Željka. U svakom slučaju ja bih odabrao pre Ifea pre Frenka.

Još jedno pitanje je da li se i koliko računa na Arijana ove godine, jer ako imamo Karlika i Sterlinga u prvoj postavi, pa onda Dvejna i Miltona u drugoj, pa na to imamo i Vanju koji će igrati na 3. sa Bongom, ali može i na 2 realno u nekim opcijama, nama je onda 5. bek Lakić. Da li on to može da iznese ili ne pitanje je.

Neke od mojih želja su već našle novi angažman u drugim sredimama: Dimitrijević u Zenitu, Jokubaitis u Bajernu, tako da ne ostaje preterano slobodnih igrač. Mada opet se vraćam na to da ako smo mogli da izvučemo Papapetrua i Parkera iz ugovora možemo i igrača koji treba da bude 5. opcija na beku dogodine.

Da sam ja na mestu odlučivanja video bih da se rešim i Ifea i Frenka, dao bih prostora Arijanu, a ako ne valja i ako ne bude išlo kako treba, jer se u tom slučaju uzdamo u Dvejna, išao bih na doselekciju tamo u novembru...

Malo filozofiranja i puno šbbkbb, ali jbg dosadno ovo leto kad nema dešavanja.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Da moram da biram, ostavio bih Lunberga samo iz razloga sto je Lakic mnogo slicniji igrac Nilikini nego Lunbergu, a ne vidim potrebu za dva takva igraca.

Nilikina jeste trenutno bolji, ali mislim da razlika nije toliko ogromna kao sto se misli. Lakic me dosta podseca na Stefana Jovica/Stefana Markovica u tim godinama (mozda malo kaska). Uz pravilno usmeravanje mislim da mozemo dobiti priblizno taj nivo od njega.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Karaburac napisao: Sre Jul 30, 2025 2:45 pm Da moram da biram, ostavio bih Lunberga samo iz razloga sto je Lakic mnogo slicniji igrac Nilikini nego Lunbergu, a ne vidim potrebu za dva takva igraca.

Nilikina jeste trenutno bolji, ali mislim da razlika nije toliko ogromna kao sto se misli. Lakic me dosta podseca na Stefana Jovica/Stefana Markovica u tim godinama (mozda malo kaska). Uz pravilno usmeravanje mislim da mozemo dobiti priblizno taj nivo od njega.
Dobro poređenje, pogotovo mi liči na Jovića u periodu Radničkog, svojevremeno sam ga tad priželjkivao u KKP i o tome pisao na forumu... Posle prvenstva eksplodirao i otišao u CZ, ostalo je istorija, koja još uvek traje.
Korisnikov avatar
By gramada
па ако се не варам Лундберг је у последње две утакмице АБА финала можда био и наш најбољи играч
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]