Kure napisao:Jbmt sve šta su radili sa ovim Nurkićem kad tako igra? Pa prošle sezone nije umeo patike da veže a kamoli šta drugo... Ljubomoran sam baš... A tužno je to što sam ljubomoran na polu-drvo što Nurkić jeste, što automatski znači da su naši još gori... Boljeg ni na vidiku...
Pratim Nurkica gotovo tri godine i ne mogu se sloziti sa tobom da je polu-drvo.
Prvo sto odlicno razumije igru i nije sirov u napadu.Ima odlican sut i mekanu ruku gdje sam ga ja uzivo gledao kako je pogadjao trojke u serijama pred utakmice.Momak je imao pomalo ludu glavu i zbog nje je mogao i propasti da nije otisao na polusezoni u Zadar kod Ante Nazora gdje mu je ovaj te bubice i definitivno izbio iz glave.
Ovo sto on pokazuje samo je pocetak jer on ozbiljnu kosarku pocinje igrati tek od februara 2013 godine i kako Repesa kaze ima beskrajan prostor za napredak.Guraju ga pod kos jer malo je centara u ligi koji mu mogu parirati snagom i i tjelesnom konsitucijom.Jos kad pocne raditi na sutu sa poludistance i jos popravi ledjnu tehniku bice pravo opasan.
Najbolje od njega tek slijedi i ja mu zelim sve najbolje kao i svim ostalim mladim igracima sa ovih prostora..