Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Karaburac
Vojvodina je pretprosle sezone imala bas ozbiljnu ekipu, ali su poklekli u finalu od Spartaka. Ove sezone su imali objektivno losiju ekipu, a i bolest prvog trenera koji veci deo sezone nije mogao da vodi tim i na kraju je i zamenjen je isto mnogo uticala.

U kls su bili treci sa istim brojem pobeda i poraza kao Sloboda, a u ABA 2 su pukli od Bosne u polufinalu koja je na kraju osvojila. Po meni, objektivno Bosna je imala bolji tim, ali Vojvodina se drzala dobro. Da Djoko Salic nije isprangijao 35 poena i 5 trojki bsz promasaja u Novom Sadu, kao sto jeste, svasta bi bilo.

I Zlatibor i Vojvodina su poklekli u polufinalu. Steta stvarno.

Vojvodina objektivno ima najvise sansi da bude sledeci srpski klub u ABA. Uz svo postovanje prema Vrscu i Zlatiboru, mislim da Novi Sad to najvise zasluzuje.

Od ekipa koji nisu u ABA 2 Radnicki Kragujevac i Mladost Zemun podizu ulaganja ove sezone kako mi se cini.

Bilo bi jako dobro da dobijemo Novi Sad i Kragujevac kao stabilne centre u buducnosti.
Korisnikov avatar
By The Answer
Radnički nije igrao čitavu deceniju u ABA nego 5 sezona.

Vojvodina uglavnom igra u maloj hali Spensa kapaciteta 1000 mesta ako se ne varam i u 90% utakmica smo gledaoci ja, onih par budala koji urlanjem samo smetaju u užitku i još eventualno 47 ljudi, nekad nekad se za aba 2 skupi više, mislim da je one tamo sezone bilo puno protiv MZT i na još par kad je već bila završnica. Opet to je hala od 1000 mesta. Kada igraju u velikoj hali otvori se samo jedna tribina. Skupilo se protiv Spartaka naroda ali to je jedna utakmica u xy godina.

Niko na svetu više od mene ne bi voleo da mi rodni grad KG i grad gde živim već 7 godina NS imaju abaligaše (i to još ako bi moglo na uštrb Beograda jer mi je muka da tamo ima 4 kluba) ali ni jedan ni drugi ni sa čim nisu to zaslužili osim možda onim glupim argumentom da su drugi i četvrti najveći gradovi u državi, košarkaških nema, nikad nisu bili faktor, nikad nisu izrodili neke velike igrače, naročito KG koji je dobacio najviše od Lončara, Raška i Bocija koji je igrao u Bosni u njeno zlatno doba.

Jedino ovo što pričaju o našoj ligi od 12 gde bi i Vojvodina i Radnički dobili pozivnice pošto nisu sposobni da sami izbore to mesto. A i ta liga ako će imati više od 3 kluba iz BG neka je i ne prave.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Istina je, Vojvodina je jako slabo gledana, a opet, nekako se nadam da bi se to ulaskom u ABA 1 promenilo. Atraktivnost protivnika bi povukla ljude, a onda bi se mozda vratila i publika.

Ako se ne varam tako je bilo i sa Radnickim koji je bio lepo pracen tokom tih 5 sezona, a tome prisustvujemo i sad u Subotici.

Sto se tice odnosa po broju klubova izmedju BG i unutrasnjosti stvarno ne znam sta je tu ispravno. BG je nazalost veci od NS, Nisa i KG zajedno. Slican, samo jos izrazeniji problem imaju recimo Grci sa Atinom. Kako to pravilno izbalansirati stvarno nemam pojma.

Inace, sta ti je evolucija. Daca Mijatovic mi je bio primer divljine i nemoci da igra ozbiljnu kosarku zato sto kao centar prangija trojke. Sad to rade svi :think:
Korisnikov avatar
By The Answer
Legenda, ispred svog vremena, dosta omiljen lik tada u KG.

Publika bi se sigurno kratkoročno vratila, dugoročno verovatno zavisi od rezultata.

Što se odnosa BG vs ostatak tiče mislim da bi trebalo nekako makar i na silu bar na početku isforsirati kakvu takvu regionalnu zastupljenost. Od 12 klubova 3 iz Vojvodine, 3 iz BG i 6 iz ostatka, to je otprilike i odnos stanovnika ako uzmemo rezultate popisa a ne rekla kazala brojke. Jug na primer ne sme biti bez predstavnika. Kada kažem jug mislim na pravi jug, od Niša pa na dole a ne što misle da je jug sve ispod Ikee :D

U fudbalu ima mnogo dobrih liga gde su glavni gradovi normalno zastupljeni, London je loš primer ali zato Berlin, Rim, Pariz pa i Madrid u ligi od 20 nisu. Dalje Varšava, Oslo, Beč, Amsterdam, Zagreb, Budimpešta ima 3 od 12 timova a još je dominantnija u odnosu na ostale mađarske gradove nego BG u odnosu na srpske.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Regionalna zastupljenost svakako, nego je pitanje koja je prava mera.

Trenutno aba 1 i aba 2

Beograd 3 kluba:
Partizan, Zvezda i Mega

Vojvodina 3 kluba:
Spartak, Vojvodina, Vrsac

Ostatak:
Borac i Zlatibor

Ono sto sam ispratio u kls kao timovi van aba sistema koji se izdvajaju po necemu su:

Mladost Zemun (deluje kao solidne finansije)
Dinamik (sad postaje filijala FMP)
Okk Beograd (filijala Mege)
Bkk Radnicki (sad postaje filijala Zvezde)
To je sve Beograd i sve otpisemo na konto filijale/regiona

Ostaje nam Sloboda Uzice kao fina prica.
Dzoker iz,Sombora (ali tu sko vec ispucali mesta za Vojvodinu),
Tamis Pancevo (hibrid bg Vojvodina),
Cacak 94 (svaka cast,Cacku, ali 2 kluba direkt su mnogo).

Kraljevo, Smederevo, Nis, Leskovac, Krusevac, Zrenjanin, Novi Pazar, Jagodina, Sabac sve je u jako losem stanju. Cak i Valjevo je krenulo znatno da propada. Kragujevac se koprca.

Bukvalno imam problem da se setim nekog mesta u ostatku gde u ovom trenutku ima potencijala za nesto visem.

Tako da bi samo na silu i moglo nesto u ovom momentu da se uradi.

Znaci za 12 timova 4 mesta slobodno, sve van BG i Vojvodine. Koga ubacujemo?

Ako gledamo samo velicine mesta vrv Nis, Leskovac, Kragujevac, Kraljevo.

Tu mi visi Uzice, visi Valjevo

Ne znam, bas je nezahvalno to odrediti za stolom.

Mozda odraditi neku vrstu regionalnih kvalifikacija po uzoru na juniorske lige? :think:
Korisnikov avatar
By The Answer
Jedino na silu je i moguće, jer ako bi se gledao samo kvalitet imali bi kao u fudbalu mix tramvaj lige i raznih Lučana, Surdulica i Ivanjica gde publika ne postoji.

Prvi, drugi i peti najveći gradovi su pokriveni, ostaju treći i četvrti, Niš i Kragujevac bi morali da budu in makar u Nišu napravili novi klub i grunuli brdo para (za kls uslove) Nek je i veštački kao Dubai nije me briga. Pristao bih čak i na preseljenje Mege pa taman OKK neka uleti za BG, i nek se sav kvalitet BG klubova koje si naveo sjati u taj jedan.

Poslednja mesta tražiti među ekipama poput Tamiša, Metalca, Slobode, Sloge... nisu tu prevelike razlike u veličini gradova, do petog mesta su nepremostive razlike a sve nakon toga je u par hiljada. NS nikad neće stići BG, Niš neće stići NS, KG neće stići Niš (mada je razlika u broju stanovnika bez okoline drastično manja u odnosu na ove iznad), a tek SU nikad neće stići KG.

Za Džoker, nakon istupanja iz aba 2 i Jokići su izašli iz priče, ne bih njih uzimao u obzir.
By Šipurske livade
Zaboravili ste FMP iz Zeleznika. Realno igraju godinama Aba ligu i moraju igrati i KLS.
Zvezda
Partizan
FMP
Mega
Spartak Subotica
Borac Cacak
Vojvodina Novi Sad
Zlatibor
Vrsac

9 klubova i jos 3 treba naci. Realno mozda i liga sa 14 moze da se igra. Sombor, Uzice, Krusevac ili Kraljevo, Kragujevac i jedan klub sa juga, najbolje iz Nisa.
  • 1
  • 511
  • 512
  • 513
  • 514
  • 515

Види га Ске :) Дакле идемо на Барсу,па евентуално[…]