Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Radnicki-volim
Pa pazi ako je za ABA ligu onda super za njih,a ABA liga je jedna od najjacih u evropi :)
By Jaycee Carroll
Slika

Кошаркарска фешта во Куманово

Екипата на Куманово викендов ќе биде домаќин на силен турнир во кој ќе се обидат да дојдат до трофејот во конкуренција на Кожув, Работнички и на бугарскиот состав Рилски спортист. Станува збор за турнир што кумановци го организираа и минатата сезона и што според сите најави ќе продолжи да се одржува и во годините што следат. Според утврдената програма, во првото полуфинале в петок ќе се сретнат Кожув и Рилски спортист, по што во вториот меч на програмата Куманово ќе ги одмери силите со Работнички.

„Станува збор за квалитетен турнир што ќе ни овозможи дополнително да ја кренеме формата на нашиот тим. Презадоволен сум од тоа како се одвиваат работите во овој подготвителен период и убеден сум дека ако продолжиме во ист ритам ќе бележиме добри резултати како во домашното првенство, така и во БИБЛ-лигата“ - изјави стратегот на Куманово, Горан Димитријевиќ.

Радуловиќ и Димчевски се уште ги санираат повредите и нема да настапат ниту на овој турнир, но во таборот на кумановци се надеваат дека двајцата квалитетни кошаркари ќе бидат подготвени за стартот на новата натпреварувачка сезона.

:dance: :dance:
Joomla10 napisao:Koliko sam razumeo kosarkasku festu u Kumanovu je napravio vo. Pa dobro majku mu, znali smo da si kosarkaski znalac, ali da si vo, kako to preko novina da saznamo?!
:lol: Jesam se slatko nasmejao ali iskuliraj sledeci put.
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 515
Takmicenja mladjih kategorija

Sutra startuje F8 jedinstvene kadetske lige. Preth[…]

Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Svaki djecak koji ne ode na koledz a ima priliku […]

KK Partizan 2025/26.