Teme o ostalim sportovima
By flameni
Padalo se mnogo zbog ulja i benzina po ulicama.Sramota za Nis da nismo bili sposobni da organizujemo ovakav spektakl.
Bogdane, jes su ono rezerve Astane bile ili sta?Video sam jos neke poznate timove na spisku, ali nisam mogao da nadjem spisak vozaca, pa mi je bilo cudno.
Prosle godine najpoznatije ime je bio Danac Rasmusen, ako se ne varam...
Korisnikov avatar
By BogdanB
Ne znam sad tacno da li je rezerva,ali Astana je na trci. Od bas poznatih,tu su i braca Rusi (Katjusa).
Inace sad se vozi etapa,nas Ivan Stevic vozi za neki rumunski tim i on je trenutno u begu sa 40-ak biciklista.
Ali flameni,kada pogledas,ko je ocekivao onakvu kisu? Bas je dobro padala kisa.
Korisnikov avatar
By zola
Kad pocinje Tur? Je l Vigins definitivno otpao? Bash bi bila steta. Ocekujem pobedu mog favorita Endija nad Kontadorom
By flameni
Ma kisa ajde al se padalo zbog prestrokavog asfalta, to pouzdano znam.
Korisnikov avatar
By BogdanB
Slazem se za asfalt,to i organizatori kazu da je bilo izlivanje.
Flameni,na Djiru je takodje otkazana jedna cela etapa,a Djiro je najveca trka posle Tura.
By flameni
Ma kontam ja to, ali opet je svojevrsni blam.
Nego ko sve u zemlji tako i ovo.Eto npr ukinuce Nisvil koji je jedan od 5 naj jazz festivala u svetu, to dovoljno govori o tome koliko ljude boli za ovaj grad...
Korisnikov avatar
By BogdanB
Stevic sutra ulazi u Beograd sa zutom majicom,valjda ce i da je zadrzi na zadnjoj etapi. Drugom bezi za 6 sekundi,a trecem za 12 sekundi ja mislim.
Inace,dva dana je nosi.
Korisnikov avatar
By BogdanB
Stevic ponovo osvojio TDS :clap:
A na podijumu sa 3 prsta 8-)
proglasenje

kraj

Slika
Korisnikov avatar
By BogdanB
100 Tour de France 2013 – 100% France
October 24, 2012 Posted by Đorđe Pejković under #TDF

France 100% – prvi put u poslednjih 10 godina Tour ide samo kroz Francusku i po prvi put u istoriji kreće sa Korzike. Biće tu 4 etape koje se završavaju na usponima i ukupno 28 brda na 3360km prema prvim proračunima. Stoto izdanje trke sudeći po ovoj ruti biće jedna od boljih trka u istoriji. Ko nije, a i ko jeste, danas 24.X 2012 u 11:30h pratio LIVE link na našoj fejsbuk stranici evo pregleda rute:

Tri uvodne etape voze se na Korzici, a njih će pratiti brod kao kancelarija/hotel Toura pošto na Korzici nema mesta za ceo karvan. Ovaj teren na uskim putevima može doneti svakodnevno presvlačenje žute majice, a lepota je to što niko sa sigurnošću ne može reći ko će je prvi poneti u Bastiji posle 212km. Četvrta etapa TTT – ekipni hronometar u Nici, pa onda prilike za sprintere u Marselju i Monpeljeu. Fantastičan grad Albi sa svojom daleko poznatom katedralom prilika je za eksplozivne vozače. Osma etpa je prvi brdski izazov na „Ax 3 Domain“ gde je Karlos Sastre trijumfovao. Narednog dana na etapi broj 9 tu je ni manje ni više nego 5 brda u surovim Pirinejima. Sledi dan odmora i put na severo-zapad Francuske u Bretanju gde će se odati počast Bernaru Inou i Luiu Bobeu.
Slika
Poznata panorama – Mont Saint Michel – utvrđeni gradić na ostrvu biće borište za jake hronometraše na 33km dugačkoj trasi. Etapa 12 je potpuno ravna i ide u Tur gde je poslednji klasik bio najbrži u istoriji 48,6km/h. I sledeće etape su praktično tranzicione ka Alpima ali oko Lona će imati nekoliko brda. Na kraju ove deonice se vozi i najduža etapa od 242km koja ide ni manje ni više nego na pakleno mistični „Mont Ventoux“i to na dan Bastilje 14-og jula. Vive le France.

U podnožju Ventua je drugi dan odmora. Sledi poznati Gap koji uvek donosi odličnu borbu. Iz Embruna kreće najteži brdski hronometar ikada na Turu – 32km, posle čega sledi drumska etapa koja prelazi 2 (slovima: dva) puta preko najpoznatijeg brda „Alp d’ Huez“. Ali tu nije kraj brdima. Treba doći do Pariza i popeti se na Le Grand Bornand i preživeti pretposlednju etapu koja donosi još brda oko Anesija i završnicu na usponu od 11km sa prosečnim nagibom od 8% – skoro pa kao na Vuelti.

Završnica je tradicionalno na jelisejskim poljima i po prvi put se ide kružnim tokom oko trijumfalne kapije a još jedna novina je da će se etapa voziti u noćnim časovima. Vive le Tour 2013.
Slika
Etape:

Jun 29, E1: Porto-Vecchio to Bastia, 212km
Jun 30, E2: Bastia to Ajaccio, 154km
Jul 1, E3: Ajaccio to Calvi, 145km
Jul 2, E4: Nice – Nice, TTT, 25km
Jul 3, E5: Cagnes-sur-Mer to Marseille, 219km
Jul 4, E6: Aix-en-Provence to Montpellier, 176km
Jul 5, E7: Montpellier to Albi, 205km
Jul 6, E8: Castres to Ax-3 domaines, 194km
Jul 7, E9: Saint-Girons to Bagnères-de-Bigorre, 165km
Jul 8: dan odmora – Saint-Nazaire, Loire-Atlantique
Jul 9, E10: St-Gildas-des-Bois to Saint-Malo, 193km
Jul 10, E11: Avranches to Mont-Saint-Michel, ITT, 33km
Jul 11, E12: Fougères to Tours, 218km
Jul 12, E13: Tours to Saint-Amand-Montrond, 173km
Jul 13, E14: Saint-Pourçain-sur-Sioule to Lyon, 191km
Jul 14, E15: Givors to Mont Ventoux, 242km
Jul 15: dan odmora – Vaucluse province (Avignon, Orange)
Jul 16, E16: Vaison-la-Romaine to Gap, 168km
Jul 17, E17: Embrun to Chorges, ITT, 32km
Jul 18, E18: Gap to l’Alpe d’Huez, 168km
Jul 19, E19: Bourg d’Oisans to Le Grand Bornand, 204km
Jul 20, E20: Annecy to Annecy-Semnoz, 125km
Jul 21, E21: Versailles to Paris/Champs-Elysées, 118km

[BBvideo 560,340][/BBvideo]
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5