- Čet Feb 28, 2013 3:59 pm
Sanse Metalca za sta? Mislis za cetvrto mesto u super ligi? Pa, videcemo ko ce im sve biti pojacanje, kao i da li ce se ostali klubovi pojacavati. Mislim da Vojvodina jos uvek ima zabranu dovodjenja igraca, tako da tu ne ocekujem neke promene u sastavu. Mega ce verovatno i dalje biti sa istim sastavom, eventualno moze neki klinac da dodje na pozajmicu sa strane, ali ja prosto ne vidim na kojoj poziciji bi im trebao. Neki iskusniji igrac se ne uklapa u koncepciju Zalizanog da fura mlade igrace koji imaju potencijal da se prodaju. Od ostalih klubova koji se bore za superligu Konstantin ako udje mislim da nece biti pojacanja, jer je stanje sa parama u Nisu izgleda najgore od svih ekipa u kls-u, te verujem da ce onda terati sa ekipom koju imaju. Sloboda je vec dovela igrace koji im pomazu da se domognu super lige (Stevovic, Kocergin), tako da ne verujem da ce dovoditi jos nekog. Imaju uigran tim, kao i Mega, koji funkcionise prilicno dobro u skladu sa svojim kvalitetom. Eventualno ako bi Vrsac usao, tu bi mogla da sevne neka kinta za pojacanje i to je to. Ostali klubovi mi ne deluju kao ozbiljni kandidati. Radnicki FMP ima neke sanse, ali ja sumnjam da ce biti u prvih 5 na kraju kls-a.
Znas kako Metalac vec ima tri klasicna centra: Marojevica, Tanaskovica i Dujkovica (226cm), tako da ce neko sigurno dobiti nogu ako dolazi Vranes. E sad, ako bi dosli i Vranes i Mile Ilic onda bi imali sanse da oforme najvisi trio u istoriji domace lige Vranes 230cm, Mile Ilic 216cm, Dujkovic 226cm. Po meni vise skripe na cetvorci i mislim da je zato od igraca koje si naveo Zarko (valjda si na njega mislio, posto za Zeljka u zivotu cuo nisam) Rakocevic najrealniji, tj. da bi im najvise pomogao, jer jedina prava cetvorka koju trenutno imaju Balmazovic se vise oslanja na sut i tehniku nego na snagu, mislim da bi ga Lovernj, Gordon, Savovic, Bircevic, Emening i kompanija oduvali bez problema u duelu. Dasic mi uopste ne zvuci kao realna opcija, decko koji je igrao Evroligu da zavrsi u Metalcu? Ne znam, ne verujem. Dobro bi im dosao svakako, jer i na trojci nisu bas genijalni. Mislim ima tu igraca, ali nisu njegovog kalibra definitivno. Krilna pozicija je i onako deficitarna u kls-u, mozda cak koliko i pozicija centra. Kvalitetnih trojki ima bas izuzetno malo. Na poziciji 2 su solidno popunjeni, tu im je najbolji igrac Zivanovic, tu im je Mitrovic, Kruscic (mada njih dvojica odu i na 3), korektni su tu. Poziciju pleja im igra tatin sin Djukanovic i on ima zagarantovanu minutazu, tako da sumnjam da ce tu neko pojacanje doci. Drugi plej im je Bojan Bakic, mada vidim da ne igra neko vreme pa kontam da je povredjen... Ako bi vec dovodili nekog iz kls-a na poziciji pleja kontam da bi to mogao da bude Boltic iz Radnickog sa kim je Gagi Nikolic vec saradjivao prosle sezone, a jedan je od najboljih kradljivaca lige (ako ne i najbolji), imao je nezgodnu povredu, ali se polako vraca na parket. Zanimljiv plej je i Popovic iz Sloge, kao i iskusni Aleksej Nesovic iz OKK.
I kad ne budes prvi ti...