Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
Korisnikov avatar
By Antoine
skeva napisao:
Duh sa sekirom napisao:Interesantan clanak o zalizanom :-)

http://www.ekapija.com/website/sr/page/620350
Da li je Mirza Teletović prvi Bosanac u NBA?
- Pa da, prvi pravi Bosanac.

Sta mu znaci ovo "pravi Bosanac"? Nisam znao da postoje pravi i nepravi Bosanci?
Verovatno je mislio na J.R. Bremera, Vardu i Aleksa Radojevića kao "neprave" Bosance.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Karaburac kako procenjujes sanse Metalca kad dovedu pojacanja?Prvo pojacanje je sigurno i to im je Slavko Vranes,a drugo ce biti jedan od Vladimira Dasica,Zeljka Rakocevica i Mileta Ilica.Treba li im i jedno pojacanje na poziciji od 1-2?
Korisnikov avatar
By Karaburac
Sanse Metalca za sta? Mislis za cetvrto mesto u super ligi? Pa, videcemo ko ce im sve biti pojacanje, kao i da li ce se ostali klubovi pojacavati. Mislim da Vojvodina jos uvek ima zabranu dovodjenja igraca, tako da tu ne ocekujem neke promene u sastavu. Mega ce verovatno i dalje biti sa istim sastavom, eventualno moze neki klinac da dodje na pozajmicu sa strane, ali ja prosto ne vidim na kojoj poziciji bi im trebao. Neki iskusniji igrac se ne uklapa u koncepciju Zalizanog da fura mlade igrace koji imaju potencijal da se prodaju. Od ostalih klubova koji se bore za superligu Konstantin ako udje mislim da nece biti pojacanja, jer je stanje sa parama u Nisu izgleda najgore od svih ekipa u kls-u, te verujem da ce onda terati sa ekipom koju imaju. Sloboda je vec dovela igrace koji im pomazu da se domognu super lige (Stevovic, Kocergin), tako da ne verujem da ce dovoditi jos nekog. Imaju uigran tim, kao i Mega, koji funkcionise prilicno dobro u skladu sa svojim kvalitetom. Eventualno ako bi Vrsac usao, tu bi mogla da sevne neka kinta za pojacanje i to je to. Ostali klubovi mi ne deluju kao ozbiljni kandidati. Radnicki FMP ima neke sanse, ali ja sumnjam da ce biti u prvih 5 na kraju kls-a.

Znas kako Metalac vec ima tri klasicna centra: Marojevica, Tanaskovica i Dujkovica (226cm), tako da ce neko sigurno dobiti nogu ako dolazi Vranes. E sad, ako bi dosli i Vranes i Mile Ilic onda bi imali sanse da oforme najvisi trio u istoriji domace lige Vranes 230cm, Mile Ilic 216cm, Dujkovic 226cm. Po meni vise skripe na cetvorci i mislim da je zato od igraca koje si naveo Zarko (valjda si na njega mislio, posto za Zeljka u zivotu cuo nisam) Rakocevic najrealniji, tj. da bi im najvise pomogao, jer jedina prava cetvorka koju trenutno imaju Balmazovic se vise oslanja na sut i tehniku nego na snagu, mislim da bi ga Lovernj, Gordon, Savovic, Bircevic, Emening i kompanija oduvali bez problema u duelu. Dasic mi uopste ne zvuci kao realna opcija, decko koji je igrao Evroligu da zavrsi u Metalcu? Ne znam, ne verujem. Dobro bi im dosao svakako, jer i na trojci nisu bas genijalni. Mislim ima tu igraca, ali nisu njegovog kalibra definitivno. Krilna pozicija je i onako deficitarna u kls-u, mozda cak koliko i pozicija centra. Kvalitetnih trojki ima bas izuzetno malo. Na poziciji 2 su solidno popunjeni, tu im je najbolji igrac Zivanovic, tu im je Mitrovic, Kruscic (mada njih dvojica odu i na 3), korektni su tu. Poziciju pleja im igra tatin sin Djukanovic i on ima zagarantovanu minutazu, tako da sumnjam da ce tu neko pojacanje doci. Drugi plej im je Bojan Bakic, mada vidim da ne igra neko vreme pa kontam da je povredjen... Ako bi vec dovodili nekog iz kls-a na poziciji pleja kontam da bi to mogao da bude Boltic iz Radnickog sa kim je Gagi Nikolic vec saradjivao prosle sezone, a jedan je od najboljih kradljivaca lige (ako ne i najbolji), imao je nezgodnu povredu, ali se polako vraca na parket. Zanimljiv plej je i Popovic iz Sloge, kao i iskusni Aleksej Nesovic iz OKK.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Te ekipe kao sto su Vrsac,Sloboda i Metalac ako se ne pojacaju pucace po 20-25 razlike od Aba ligasa i to lagano.
Jeste Zarko moja greska je bila.
Korisnikov avatar
By Karaburac
А откуд то знаш? Прошле године је Раднички са Крста реално био скуп грађана у односу на саставе Звезде и Радничког из Крагујевца па им је узео скалп и једнима и другима. Војводина са истим саставом са којим је играла КЛС је добила Партизан у Новом Саду итд. Друго, колико би требале те екипе да се појачају да би могли да парирају Јадранцима? Вероватно једно 6 играча да доведу.... Да се има пара за тако нешто лига нам не би била распад какав тренутно јесте. Боље нека гурају са тимом који је уигран, евентуално неко појачање и то је то. Не боре се те екипе против Партизана, Звезде и РКГ-а, већ против Меге и Војводине за четврто место, а Мега је рецимо у Ужицу изгубила 25 разлике, Војводина је изгубила у Ужицу када је Слобода играла одмах по одласку Оташевића, сад већ Слобода има замену за њега, тад није. Металац је добио Војводину у Ваљеву, а у Новом Саду изгубио на једну лопту, од Меге изгубио на једну лопту код куће у гостима глат. Константин у Нишу добио и Војводину и Мегу, као и Металац и Слободу.
Као што видиш за четврто место све екипе које се пласирају у супер лигу имају подједнаке шансе и такмичење ће бити веома занимљиво. Уосталом, ко каже да се неће поновити нека сензација какву је прошле године направио Раднички са крста?
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Nekako mi se cini da ove ekipe nemaju kvaliteten.Priznajem da sam najvise gledao Vizuru i da mi je ona najveci kandidat.
Ipak mislim da su ove godine i Zvezda i Radnicki ozbiljnije nego prosle,Partizan bas i nije,pa ce se pre svega Sloboda naprimer tesko nositi sa njima.
Ali vidicemo kad pocne lige.Po meni Slobodini,Uzicu i Vrscu trebaju pojacanja pre svega u vidu dobrog centra jer kad ih Marjanovic razbija sa lakocom sta bi bilo tek sa jacim centrima od njihovih.Takodje i Vojvodini treba prava petica
Korisnikov avatar
By Karaburac
Слобода је јако фина екипа, мени се допадају како играју. У Ужицу играју сјајно, на страни и не баш, али одлика је већине домаћих екипа да су код куће много бољи.
Добрих центара нема, тако да то што њима треба је једно, а реалност је да од та посла нема ништа.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 218
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]