- Čet Avg 17, 2023 9:23 am
Nisam ubedio ženu da idemo, al smo gledali na TV-u. U 2/4 me je pitala, jel si ti normalan ti si hteo da mi idemo na ovu utakmicu i da za to damo pare?! Posle me je u 4/4 pitala zašto to još uvek gledam kad je 60 razlike...
Kako bilo, mislim da smo mogli nekog malo zanimljivijeg protivnika da nađemo, zašto se više ne igra "Trofej Beograda" to se igralo po principu "Akropolis Kupa" i uvek je bilo nekih košarkaških protivnika. Mislim da će nam provera sa Brazilom u ponedeljak jedino biti prava pripremna utakmica nakon Atine, jer su i Kina i Portoriko vreće za naduvavanje. Mogla je neka Slovenija da nam dođe da igramo sa braćom malo da bude lepa amosfera i jaka utakmica.
Razbismo mi taj Portoriko, al to nije ni važno, važno da se niko nije povredio. Odlično zalaganje svih momaka sinoć, čak se i Radanov za onih 6 minuta u igri pokazao i agresivno odigrao na obe strane terena. Lepo je što je Topić dobio skoro 8 minuta da igra i što se opustio, možda bi bila jača priča da ga je Kari ubacio u 2/4 na 2 minuta da oseti malo takmičarsku draž, ovo na +50 nije bilo previše komplikovano...
Mnogo smo dobili sa Stefanom Jovićem, neverovatno koliko sam opušten kada je lopta kod njega i koliko nam je napad brži, smisleniji i tečniji. Čovek lagano nabio 8 asistencija za prvo poluvreme, to je sve što treba da se zna o njemu i njegovom doprinosu timu. U odbrani je odigrao par put ono njegovo, al se u nekim situacijama i čuvao, deluje da se nije skroz psihički vratio iz povrede, ali će mnogo značiti i mnogo nam znači.
Dobrić će biti novi Kalinić ovog tima, tačno se vidi radi sve što je radio i Nikola pre 5-6 godina, a na to ima dosta dobar i šut. Mnogo me raduje što će konačno igrati prvenstvo, jer je par puta otpao kao poslednji višak.
Deda je bio odličan juče, na 4 on mnogo može da da, kao i Petrušev na 5. Fino to izgleda, a ni Rile nije bio loš. Izgleda da su svi ušli u neki dobar ritam i kliknuli.
Ostalo je sve manje-više fino delovalo, Nikola Jović se maksimalno opustio i baš ga je radilo, čak je pokazao i emocije na trerenu, što nije preterana sklonost novih generacija, kao ni ovih momaka koji igraju u NBA.
Delujemo fino, 13 igrača ide u Kinu, pa će otpasti Radanov ili Boriša.