Hvala vam svima na dobrodošlici!
@ Jomer
Ko zna šta sam ja to pomešala. Jedino čega se pouzdano sećam je Žofrijeva izjava posle utakmice sa Iranom i po tome sam se ravnala u onom postu. Sećam se da smo navijali da Francuska dobije Iran, nešto nam je tu odgovaralo, a da smo se plašili da će ipak namerno izgubiti ne bi li imali bolji raspored u nastavku. Francuzi su, valjda, mogli da biraju između četvrtfinala sa Španijom i mogućeg ispadanja kao što si ti rekao, tačno? ... Kao što rekoh, ne sećam se detalja, pamtim samo uživo praćenje rezultata kad su naši pisali "Žofrilo, Srbine", "Francuzi gospoda" i slično (i meni bili smešni), pa sam onda pročitala Žofrijevu izjavu posle utakmice (pa su mi bili još smešniji). A evo i te izjave:
"Da smo izgubili ovu utakmicu, uz poraz Španije od Srbije, bili bismo eliminisani, tako da nije bilo dileme da li želimo pobedu. Nismo ni pomišljali da izgubimo radi povoljnijeg žreba" (izbegavanja Španaca do polufinala - prim. aut).
Meni su Francuzi simpatični, često i navijam za njih kad ne igraju protiv naših, ali, realno, ni njima nisu strane kalkulacije. Uplašili se jedni kalkulanti (Francuzi) drugih (Španaca), biće da je to. Nisu svi romantične dušice kao mi Srbi.
A šta mislite, u kom pravcu će se, na kraju, otići sa rasporedom ekipa po kvalifikacionim turnirima? Svi jednaki ili tri nosioca a ostalima kako se zalomi?
Krajem novembra znaćemo domaćine kvalifikacionih turnira i sva tri mogu da se održe u Evropi. Biće žreb koji će uključiti sve timove bez obzira sa kog kontinenta dolaze. To znači da evropski timovi mogu da učestvuju u bilo kojim kvalifikacijama – rekao je na konferenciji za novinare u Lilu Kamil Novak, izvršni direktor FIBA Evropa.
Domaći novinari su, fala bogu, počeli sa glasinama, nagađanjima, računicom, pouzdanim izvorima... 5 minuta posle utakmice sa Litvanijom. Iako je FIBA na toj gore pres konferenciji ostala nedorečena i slala neke protivrečne signale, najavljujući i mogućnost prve, potpuno random varijante, naši žutaći su istog dana objavili da smo, mada još uvek nezvanično, nosioci žreba mi i Francuzi, a da trećeg još biraju. Kako god, u praksi, FIBA je do sad uvek pokazivala da vodi računa o interesima uticajnih saveza/saveza iz zemalja sa platežnim sponzorima. A valjda moraju uzeti u obzir i čisto sportsku stranu, neki kvalitet olimpijskog turnira. Iz tih razloga, verujem da pri žrebanju ipak neće ostati pri random varijanti, već da će nosilaca ipak biti. Tom logikom, za početak, kao opasnikovići, trebalo bi da izbegnemo Francuze i Italijane, a ostaje pitanje gde će završiti Grci. Videćemo.
@ gramada To je to...