Teme o mladim igračima i reprezentacijama
By Bojdo
Po riječima Veselog, Kusturica je porastao jos par centimetara od perioda kadestskog. Vjerovatno je sada minimum oko 205.

Baš smo pre neki dan pričali, kaže da je porastao ne znam koliko centimetara otkako je osvojio zlato. Vidi se kako mu se tijelo ‘vuče’, treba mu da poklopi noge i ruke. Razumijem ga, isto sam bio takav oduvijek, visok, mršav
Korisnikov avatar
By Zex88
Надам се неће даље од 205.. Мислим да би то била идеална висина за њега.

Карабурац,не видим у првом тиму Динамика Миличића јуниора. Је ли повређен?

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Karaburac
Mislim da je prevelik hajp napravljen sa njihove strane oko par kadeta, prvenstveno njega i onog Nigerijca koje su registrovali za prvi tim.

Gledao sam juce kadete Dinamik protiv Vojvodine, obojica su bili u najboljem slucaju prosecni. Mali Macesic je izgledao ubedljivo najbolje na terenu kod Dinamika.

Kod Vose mi je Zeljkovic zapao za oko. Jako krupno dete i iznemadjujuce koordinisano za tu visinu. Plus meka ruka oko reketa. Acimovic mi isto deluje zanimljivo na pleju. Dobro je sto je presao u Vosu da igra jedinstvenu ligu, bilo bi steta da igra regionalnu.
By Bojdo
Zex88 napisao: Sub Nov 01, 2025 1:58 pm Надам се неће даље од 205.. Мислим да би то била идеална висина за њега.

Карабурац,не видим у првом тиму Динамика Миличића јуниора. Је ли повређен?

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока
Djeluje mi da mu je genetika takva da kad bi izvukao jos 2 cm, da ne bi značajno uticalo na motoriku.
Mene samo zanima hoce li mu i raspon ruku nastaviti ravnomjerno rasti paraleleno sa visinom, mada iovako ima predugačke ruke.
By Bojdo
Inače, ako malo bacimo oko u regiju, Ukicev sin je brutalno talentovan na PG poziciji. Za razliku od oca ima i izražen osjecaj za asist i čitanje igre. Jedinstvena kombinacija, brzine, tehnike i IQ. Kadetski je uzrast, ali genetika mu obecava tako da ne vjerujem da ce nesto posebno stagnirati sa onakvim prirodnim sposobnostima.
By Bojdo
Po misljenju skauta, važi za atletski dobrog igrača, koji je jak u duelu.

Potencijalno dobar igrač u oba smjera ako se izvuče dovoljno za SF u seniorima , sada je na 195, ali je pitanje ako bi ostao na ovom fizičkom nivou(visinski) da li bi mogao da se nosi sa jakim trojkama u seniorima.
By Bojdo
Odogovr jednog kosarkaskog znala iz Splita, oko Nikole Djurovica, i ja sam ga uporedio bio sa Gasolom:

Momak je definitino talent iako meni ne daje toliko na Pau Gasola, jer je Pau ipak bio centar od 213 a Nikola ima 207 i pola napadačke igre mu se svodi na šut za tri i prodore. Tek druga polovica njegove igre donekle sliči na Pauovu: ona ispod koša.

Svejedno, mene je kao Splićanina, Nikola podsjetija na kombinaciju mladih Kukoča i Rađe, jer su oni bili visoki 208 i 210, pa su time bliži Nikoli a oni su bili ili pokretljiviji od Paua (Kukoć), kao što je i Nikola ili jednako pokretljivi (Rađa) kao Pau. to mu je isto veliki kompliment.

- na Kukoća me podsjetila Nikolina igra izvana i u prodorima/ulazima te u reketu kada se izvija prema košu ispod ruke a

- na Rađu (pogotovo mladog Rađu) igra u prodorima (što je Rađa radio bolje od Pau-a) a apsolutno i igra pod košem, kada fintira i završava iz mjesta.

U asistencijama mi malo daje na Bodirogu, iako je atletičniji a u napadu ima i bljeskove Kirilenka s višestrukim skokovima krakatim udovima.

Ne mogu ga točno procijeniti u odnosu na Kusturicu jer je Djurović, po meni, 3/4 a Kusturica sada 2 a možda će završiti na 3. Znači, biraš onoga koji ti po pozicijama fali u ekipi.

Sve u svemu, obojica su odlični prospekti.
By Bojdo
Bojdo napisao: Čet Nov 06, 2025 9:45 am Odogovr jednog kosarkaskog znala iz Splita, oko Nikole Djurovica, i ja sam ga uporedio bio sa Gasolom:

Momak je definitino talent iako meni ne daje toliko na Pau Gasola, jer je Pau ipak bio centar od 213 a Nikola ima 207 i pola napadačke igre mu se svodi na šut za tri i prodore. Tek druga polovica njegove igre donekle sliči na Pauovu: ona ispod koša.

Svejedno, mene je kao Splićanina, Nikola podsjetija na kombinaciju mladih Kukoča i Rađe, jer su oni bili visoki 208 i 210, pa su time bliži Nikoli a oni su bili ili pokretljiviji od Paua (Kukoć), kao što je i Nikola ili jednako pokretljivi (Rađa) kao Pau. to mu je isto veliki kompliment.

- na Kukoća me podsjetila Nikolina igra izvana i u prodorima/ulazima te u reketu kada se izvija prema košu ispod ruke a

- na Rađu (pogotovo mladog Rađu) igra u prodorima (što je Rađa radio bolje od Pau-a) a apsolutno i igra pod košem, kada fintira i završava iz mjesta.

U asistencijama mi malo daje na Bodirogu, iako je atletičniji a u napadu ima i bljeskove Kirilenka s višestrukim skokovima krakatim udovima.

Ne mogu ga točno procijeniti u odnosu na Kusturicu jer je Djurović, po meni, 3/4 a Kusturica sada 2 a možda će završiti na 3. Znači, biraš onoga koji ti po pozicijama fali u ekipi.

Sve u svemu, obojica su odlični prospekti.
Kad pogledas mladog Radju:

Kukoc-Radja:

Narvno, govori se stilski, ne prognozira se domet.
  • 1
  • 344
  • 345
  • 346
  • 347
  • 348
  • 354
KK Partizan 2025/26.

Od Pokua definitivno dižeš ruke? Ovo bi m[…]

Изунду и Ђуришић су ок потези..Чекамо даље планове[…]