Teme o mladim igračima i reprezentacijama
By Bojdo
СРБИЈА У15: Стефан Бјелобрк (Феникс, Бачка Паланка), Зоран Зорић (Велика Кикинда), Вукашин Николић (Партизан), Никола Сијамашвили (Партизан), Александар Савић (Бањица Мега), Павле Гавриловић (Бањица Мега), Реља Синђелић (Бањица Мега), Ђорђе Стоиљковић (БКК Раднички), Димитрије Пуртић (Црвена звезда), Петар Томашевић (Црвена звезда), Душан Тишма (Црвена звезда), Павле Ћукаловић (ФМП), Димитрије Милошевић (ШКК Звездара), Вукашин Самарџић (Слобода, Ужице).

СРБИЈА У16: Вукашин Велимировић (Дунав 2014), Доситеј Недељковић (Црвена звезда), Вук Обрадовић (Црвена звезда), Страхиња Стефановић ( Црвена звезда), Павле Јовановић (Партизан), Тодор Аврамовић (БКК Раднички), Филип Мрђен (Мега), Марко Авдаловић (Мега), Тома Капларевић (Динамик), Лука Панић (Динамик), Филип Думитрашковић (ФМП), Вук Лазић (Беовук), Вук Радојичић (Младост Земун), Тарик Муратовић (Нова Горица, Словенија).
By Bojdo
Velimirovic(2010) mi djeluje za klasu talentovaniji od Karalica iz 2008 koji se hajpovao kao pionir i kadet. Obojica imaju dobre fizikalije ali Velimirovic je tehnicki talentovaniji. Sut mu je dobar, ima i bolji ballhandling.

Bekovi iz 2010 su čini se fizicki zakinuti, čak i za 2011 godiste. Panic je jos uvijek prenizak(iako kosarkaski i tehnicki ima najvise smisla) a i Mrdjen je u duelu sa snagom dosta kritican i zasada se na istice po nicemu posebnom. Ono solidan je u svemu ali nema nesto specijalno dobro. 2010 je ovo dosta na snagu dobila, prije svega Avdalovic, plus Velimirovic koji odskace kombinacijom fizikalija i pokretljivosci.

Temerlan, treba pratiti Kjijestana i Grahovca, imaju odredjenu perspektivu.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Odgledao sam mec Partizana i Bosne u U19 ABA, Kljestan je bio na pragu tripl dabla (falio mu jedan skok), a Novak Manojlovic je bio prilicno dobar pod kosem.

Samo treba uzeti u obzir da se Manojlovic tu borio sa dve godine mladjim Djurovicem koji je po meni vise pokazao od njega.

Kljestan je takodje mahom u duelu bio protiv 2 godine mladjeg Pavlovica kojeg jeste nadigrao, ali nije osramotio.

Treba ih ispratiti obojicu, ali nisam se ne znam koliko odusevio.

Inace, Uros Danilovic je odigrao odlicne meceve i protiv Cedevite i protiv Bosne kojoj je presudio trojkom u zadnjoj sekundi. U Metalcu je takodje najkonstantniji za sad od Partizanovog trojca, a u JLS mec koji je odigrao pred u19 ABA je bio izrazito dominantan. Fenomenalan sut, jako dobro napada close out i odlicno trci tranziciju. Ukoliko malo ojaca i dotera odbranu sa takvim karakteristikama moze se nadati uskoro minutima na visem nivou. Ono sto mi se posebno svidja sto mu nije potrebno da lopta bude previse kod nhega da bi bio produktivan. Sa malo driblinga pravi prednost i onda se dize na sut ili ide do kraja. Jako pametno. Mislim da je letos nepravedno izostavljen sa u18 spiska, ali se nadam da ce ove godine dobiti priliku na u20.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Jeste, sva trojica su igrali ove godine evropsko u18 B diviziju.

Bojdo da nemas neku informaciju sta je sa Lukom Savanovicem? Imao je jako dobar nastup na u20, ocekivao sam da eksplodira u Vojvodini sad, a njega nema ni u protokolu iako je registrovan. Na slikanju nije bio sa ekipom. Nigde nikakvu informaciju ne mogu da pronadjem za njega.
By surda
Karaburac napisao: Čet Dec 04, 2025 11:45 am Ne mora da znači, eno ti ga Bogić Vujošević, igrao za naše mlađe kategorije, a sada nastupa za Austriju u seniorima.
Msm da smo mi morali dati dozvolu za to ili da FIBA posle nase odbijenice odluci da je to u interesu za razvoj kosarke.
By Bojdo
Nisam siguran, moguce da je i dalje u Vojodini, mada je navodno bilo nekog interesovanja iz NCAA.

2010 je bas kriticna, Rusi su ih rutinirali koji imaju 5 igrača rodjenih 2011. Mada se vidjelo to i ranije protiv Hrvata na onom turniru, cini si da od tada nikakav znacajniji iskorak nije napravljen.

Nadam se da nece opstanak ugroziti.
  • 1
  • 346
  • 347
  • 348
  • 349
  • 350
  • 354
KK Partizan 2025/26.

Od Pokua definitivno dižeš ruke? Ovo bi m[…]

Изунду и Ђуришић су ок потези..Чекамо даље планове[…]