Teme o mladim igračima i reprezentacijama
By Crni Gruja
MILOS OBILIC napisao:Zvezda lose radi sa tim godistem. Simic je napustio ekipu i otisao u Vizuru tj. Smederevo,a Ivan Daskalovic prestao da trenira kosarku.
Pa FMP ne radi loše,nikada nije radio loše, mada je po meni isuviše rano bačen akcenat na tu fizičku snagu,jeste da je to trend novije košarke ali pitanje je koliko je to dobro?Dečaci sa 14,15,16 godina izgledaju ko ljudi a i kakvo je stanje tog organizma i njegove potrošnje za kasnije(Musli)?Sa druge strane pojavi se jedan žgoljavi Kinsi i svi se pitaju kako on uopšte igra košarku,ali on igra i to bez ikakvih problema.Izvinjavam se odlutah! :think:
Ne mogu da verujem da je Daskalović (kad si ga već pomenuo) prestao sa košarkom :doh: ,čudno da on nije mogao negde da igra? Mislim da će tu biti još takvih slučajeva jer je sadašnja Zvezda dobila sindrom Partizana vezano za mlađe kategorije,a to je imperativ rezultata seniorske ekipe i tokovi većeg novca vezano za igrače što uključuje gomilu stranaca u konkurenciju. Sve to to saužava ionako usko sito za prolaženje iz mlađih kategorija u seniorsku, još kada uzmemo one što moraju da bi se vratilo uloženo dođemo do tog problema!To je moje mišljenje,baš sam se iznenadio za Daskalovića,znaš li nešto više o razlogu za to!
By Crni Gruja
Ne razumem šta ti trebam reći?Rekao sam da ne želim lično da komentarišem pojedince jer nisam za to možda dovoljno kompetentan( omiljeni izraz među košarkaškim trenerima).Da u 97 ima puno talentovane dece inače ne bi bili tu gde jesu,mada po meni mislim da gomila ljudi gleda samo ono što mu je ponuđeno da vidi, a ne dalje i dublje iza kulisa.Ako pratiš kadetsku i juniorsku ligu i poznaješ te momke onda moraš da primetiš talenat!Generacijski gledano kada bi napravio reprezentacije 97,96,95 i pustio ih da igraju među sobom(na stranu fizikalije i starost, već igrački),ja bih bez razmišljanja odigrao fiks na 97, a da objasnim zašto treba da kucam do ujutru,a to nije toliko baš važno.
Ako je prešao na rukomet to onda nije loše jer i tu može da napravi neku karijeru,žalosno je da se prestane baviti sportom a toliko je uložio do sada.I eto jednog primera,do juče košarkaški "vunderkind" ,mislim da Obilić zna na šta mislim, a sada na rukometu :think:
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Daskalovic je upisao srednju skolu u Sapcu tj.valjda je dosao sad na polugodistu. Bio je povredjen u Zvezdi, a tamo su mu rekli da je bolje da se bavi rukometom. Izgleda da ce sad da trenira rukomet. Samo da nije malo kasno vec ce mu 18 rodjendan.
Ima on i sestru za koju se prica da je najtalentovaniji plej Srbije. No i ona je sjebala ligamente pa se nece jos vracati na teren. Valjda prva operacija nije uspela pa je isla na drugu i onda je par meseci morala da miruje. Odskora je pocela sa teretanom.
Korisnikov avatar
By Karaburac
@Crni Gruja

Trebas mi reci u cemu se ogleda talenat tih momaka i da ovde i jeste poenta da pricamo o pojedincima.

Kazes da nisi dovoljno kompetentan da dajes takve ocene, a u prethodnim postovima si apsolutno samouvereno tvrdio da Zvezda nije favorit i da cemo ih dobiti. Dakle da li si ili nisi kompetentan da dajes takve izjave? Ili cas jesi, a cas nisi?

Ako mislis da je veliki uspeh igrati za mladje kategorije Partizana onda ne znam sta da ti kazem.... Svakako da je mlad igrac koji igra u Partizanu talentovaniji od mladog igraca koji igra u Postaru, ali to mu nije nikakav garant da ce nesto postici u seniorskoj konkurenciji sto je jedino bitno.

Evo sam si spominjao to finale od pre dve godine kada nas je Zvezda pobedila 1 razlike. Nikola Radicevic je tada postigao 31 poen, sada greje klupu u Kahasolu. Nikola Majic je postigao 19 poena, ove sezone je odigrao 3 utakmice za Vrsac nakon cega je Oliver Popovic zakljucio da je beznadezan slucaj dao mu otkaz i od tad ne igra nigde... Sa druge strane Ognjen Jaramaz tad nije proveo ni sekund na parketu pa je sada medju najboljim igracima Prve Muske lige Srbije i smesi mu se da sledece sezone bude rezervni plej, a mozda cak i prvi plej Mega Vizure u Jadranskoj ligi...

Ali hajde da odemo jos malo ranije. Evo ti sastav juniorskog tima Partizana iz 2009/2010 sezone kada smo bili na F4 u Parizu. Tada su za Partizan na NIJT-u nastupali:

1) Nikola Radicevic
2) Stefan Bubanja
3) Nemanja Vucicevic
4) Aleksandar Djordjevic
5) Aleksandar Radenkovic
6) Nikola Vujovic
7) Marko Josilo
8) Stefan Zivanovic
9) Nemanja Besovic
10) Filip Zekavicic
11) Vukasin Vujovic
12) Lav Andrejic

Reci mi za koliko ovih momaka znas gde su sada i sta rade bez da ozbiljno konsultujes google? Ajde Radicevic je u Kahasolu, za Bubanju, Djordjevica, Radenkovica ne znam nista, jedan od Vujovica ''igra'' u Americi na prosecnom koledzu ne dobija ni 5 minuta po mecu, drugi je batalio kosarku. Josilo kao vazan igrac te generacije tavori negde u republici Srpskoj, ne mogu da se setim gde tacno. Zivanovic pojma nemam gde je sad. Besovic igra u pretposlednjoj ekipi belgijskog prvenstva, a i tamo je tek rezervni centar. Filip Zekavicic je prosle sezone igrao u republici srpskoj, pa razvojnu ligu za BKK Radnicki, gde je sada samo Bog zna. Lav Andrejic Boga pitaj gde je.

Da li i sad stojis iza toga da ti momci ne bi bili tu gde jesu da nisu talentovani? Sta za tebe znaci taj talenat? Ja sam ti lepo rekao da osim Marinkovica i Glisica i mozda donekle Anicica ja ne vidim ko moze da napravi relativno ozbiljnu seniorsku karijeru, ali i ti momci su mladji od konkurencije i ove godine nemaju sta da traze protiv Zvezde i to je cinjenica. Ne verujem da ce Zvezda da proizvede znacajno vise dobrih kosarkasa za seniorski pogon, ali sada fizikalijama odskacu i progutace konkurenciju. Kada ih ostali momci sustignu fizicki negde oko 20 godine onda ce to biti druga prica, sad im niko ne moze na crtu u zemlji Srbiji u njihovom godistu.
By Crni Gruja
To što je Simić (kada ste ga već pomenuli) otišao u Vizuru ne mora da znači da će biti toliko loše ako dobije priliku da igra.Možda ga je povukao primer Jaramaza koji tamo razvaljuje i po meni ima velike šanse za dobru karijeru iako je otišao iz Partizana,ujedno ne mora da znači da neće, da se vrati ili ode u Zvezdu, ili je možda menadžer tako procenio :idea: Čudni su ti putevi i nepredvidivi,mnogo je potrebno da se sklopi da se dođe do cilja.Po meni bitno je imati uslove za rad (salu, teretanu i nekog iole stručnog) i priliku da igraš sa jakim protivnicima da vidiš gde si ,a igrač ako je uporan i radi i pre svega voli to što radi i nije toliko daleko od tog cilja!

Mislim da je Lav prestao sa košarkom nisam baš siguran.Eto kada malo duže pišemo u suštini mislimo slično.Za turnir sam rekao da Zvezda jeste favorit,ali da se i Partizan nešto pita čak mislim da ako shvate turnir kao takmičenje a ne kao ličnu promociju pojedinaca, svašta može da se desi.Ko će napraviti košarkaške karijere videćemo ne bih ja sa takvom sigurnošću još nikoga izdvajao i sam si dao primer.Videćemo ja imam neke svoje vizije kao i svako,ali su lične pa bih ih zadržao za sebe.Na ovim forumima je gomila roditelja pa se uvrede ako im kritikuješ decu,ne shvatajući da je to za njihovo dobro ,a i to su subjektivna mišljenja i ništa ne znače.Da ova trojka koju si pomenuo iz Partizana verovatno će se baviti košarkom(Daskalović i ceo spisak koji si pomenuo)ali gde i na kom nivou videćemo :think: .Ne bih ja otpisao ni ostale koji su tamo,pa čak ni one koji su do sada otišli.Mladi su i još su u igri.Bar po meni možda grešim ko zna videćemo.

Za Bešovića si u pravu u odnosu gde je bio lično je njegov neuspeh gde je sada,ne znam zbog čega je to tako ali imao je priliku gde je zapelo on zna i ljudi oko njega.sa druge strane postoji gomila košarkaša koji bi se zamenili sa njime i sedeli na klupi Belgijskog prvenstva.
Korisnikov avatar
By miki
Uf skroz sam zapostavio ovu temu pa bi se vratio par postova nazad i odgovorio na neka pitanja i izneo neka svoja misljenja.

Prvo sto se tice Ilije Djokovica.Momak je igrao u FMP jedno vreme,cak je igrao i sa 2 godine starijima tada (Vasa,N.Jankovic) i smatrao se za najperspektivnijeg igraca '96 u FMP.Oterali su ga iz FMP jer je imao problem sa glavom.Prica se da je na pripremama FMP maltretirao mladje klince i zlostavljo ih,ne znam koliko je to tacno.Kao igrac nista posebno.Igra pleja-beka,levoruk,snazan,brz,solidan sut,solidna odbrana ali nema kosarkaski smek deluje mi kao robot.

E sad sto se tice naseg drzavnog INSEP-a nije losa zamisao,ali tu bi se slozio sa Karaburcem.Takav projekat je tesko ostvariv iz vise razloga.Prvi i osnovni je da drzavu i savez to uopste ne zanima i nema korist od toga.A da bi nam koristilo to svakako.

Karaburac je pomenuo sta bi bilo kada bi uveli skolske lige u sistem umesto mladjih kategorija klubova, pa me je navelo na razmisljanje.Pre svega ova ideja mi se jako dopada,ali znam da je gotovo nemoguce to uraditi pre svega sto su ljudi u savezu ograniceni i bez ikakve vizije,nazalost .Prvo mnostvo tih manjih klubova zivi od mladjih kategorija i clanarina(velikih clanarina) koje deca placaju i uz pomoc nekih sponzorcica koji obezbede dresove,hranu po koju kintu snabdevaju prvi tim a i ljude u upravi.Mislim da bi se oni zestoko pobunili.Dobre stvari koje bi nam donela ta skolska liga je prvo besplatno treniranje za decu ili bar upola manje clanarine s kojima bi se placali treneri.Naravno skolski tim bi morao da vodi kosarkaski trener a ne profesor fizickog tako ovi treneri koji su vodili ml kategorije u klubovima ne bi ostali bez posla.Siguran sam da bi se lako napravio sistem tipa u osnovnim skolama od 1-4. razred bi bila skola kosarke,5-6. ml pioniri,7-8 pioniri. Srednja skola 1-2.godina kadeti,3-4. juniori.Prvo bi se igrala opstinska liga,pa najbolji idu na turnir regiona,pa na kraju drzavni turnir.I posle toga draft :D .Prvo KLS liga zajedno sa klubovima iz ABA lige bi birala dve runde prednost bi imali oni klubovi koji se nisu plasirali u Superligu,onda II liga itd.Au al sam se zaneo :lol: Ali siguran sam da bi nam ta liga donela mnogo vise kvalitetnijih igraca.Do izrazaja ne bi dosao timski kvalitet nego individualni sto je mnogo bitnije u ml kategorijama.Primera radi, recimo igraju se kvalifikacije za juniorku ligu i sad za prolaz igraju lupam Zvezda i "neki levi klub".I taj "levi klub" ima jednog ekstra igraca koji ce da igra neku regionalnu ligu zato sto nije mogao da dobije sam Zvezdu koja ima jaci tim i niko nece cuti za njega. Ovako bi svaka skola imala 1-2. ''zvezde'' (a u Srbiji ima 550 srednjih skola) koje bi imale potpunu slobodu u igri i imale ulogu lidera,mogli bi da se nadmecu protiv najboljih igraca.Bio bi siri videokrug,ovako sve se bazira na JJL i JKL.Al sve je to samo dobra zamisao nista vise.

Hteo bi da napisem nesto o ekipi Zemuna koja ce igrati na ovom NIJT Evrolige u Beogradu.Iako su im otisli Bratislav Jekovic i Danilo Ostojic u Zvezdu(oba '96) Zemun ima jaku ekipu.Imaju par zanimljih igraca od '95 pa do '00.
Konkretno za ovaj turnir('96 i mladji) imaju pleja Jovana Starincevica '96 (plej reprezentativnog kalibra ,definitivno najbolji igrac '96 u klubu od njega se najvise ocekuje na ovom turniru) , bek Sloba Jovanovic '97(bio u reprezentaciji U16, igra stvarno odlicno ove sezone i za kadete i za juniore),plej Luka Vulikic '97(dosao iz Zvezde,radi se o jednom od najtalentovanijih plejmejkera u generaciji u Srbiji),Nikola Cirkovic '97 bek(bio je sa Slobom u U16 reprezentaciji,bio je povredjen do skoro nzm da li ce igrati ovaj turnir,dobar suter),Marko Pecarski '00 centar (sin Miroslava Pecarskog,momak je stvarno talenat veliki,igra sa 3 godine starijim decacima i igra veoma dobro,ne verujem da ce dobiti sansu na ovom turniru ali u buducnosti se ocekuje da bude glavna uzdanica Zemuna).Imaju jos par ok igraca ali ovi igraci bi trebali da preuzmu najveci teret na turniru.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Miki zanimljiva ideja i ja sam tako nesto razmisljao no taj sistem da prvo igras u opstini,pa u regionu pa drzavni turnir vec postoji i tako i funkcionisu turniri po Srbiji medju skolama.
Prosle godine za uzrast 1994.godista i mladjeg je moja srednja u koju sam i ja do ove godine isao osvojila turnir za devojke u Srbiji. Jedina kosarkasica vredna pomena je Olga Stepanovic koja igra krilo u prvoj petorci ZKK Sapca, a tu su i Jelena Ciric i Radmila Maletic koje su igrale za reprezentaciju do 18.godina ali ne ocekujem previse od njih. I mozda je bila jos koja clanica kadetkinja ZKK Sabac. Devojke su osvojile turnir sa 8 igracica jer je tesko naci po skolama u Srbiji 12 devojaka koje treniraju kosarku. Naprimer u tehnickoj skoli ih nema sigurno. Inace ta skola je Ekonomsko-trgovinska skola u Šapcu.

Jedini nacin da se to ostvari je da se napravi tim grada koji bi predstavljalo 12 najboljih momaka iz svih srednjih skola u svom gradu. Tako bi taj tim bio solidne jacine sa sigurno par dobrih talenata. No to je neizvodljivo jer te momke nema ko da trenira,a i oni nemaju vremena da idu u skolu,da idu u teretanu, da uce, i jos da imaju i te treninge za tim svoga grada.
A i cisto sumnjam da Srbija ima 60 igraca koji bi mogli da izadju na draft,a da su isto godiste ili priblizno isto. Realno jedva dvadesetak igraca ima dobrih u svakom godistu.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Miki koliko je visok Pecarski junior? Inace ja sam primer skolskog sporta dao samo kao primer onoga sto je kod nas nemoguce ostvariti. Ima i to svojih mana, ne znaju svi profesori fizickog ni pravila u kosarci, a kamo li da obuce klince, znaci treba svaka skola i trenera da zaposli, a to niko ne zeli... Jbg, mada generalno mislim da je taj sistem zdraviji.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 354

Moraju Dramicanin i Djurovic nekako da ojačaju. I […]

Страшан је играч Монтеро..А само 22 године.. Стига[…]

Волео бих га у Звезди,али мислим да је ово прави п[…]