- Pet Jan 11, 2013 3:39 pm
Bice zanimljiv duel. Mega dolazi u goste nezgodnom Vrscu posle dva vezana poraza i sigurno da zele da prekinu tu seriju.
Mislim da Vrsac nece imati nacina da odgovori Bobiju Marjanovicu jer Maravic koji je jedini pravi centar jednostavno nije taj kvalitet, a Vuksanovic je suvise nizak i lagan da bi mogao da se nosi sa njim.
Mislim da Vrsac ima izrazitu prednost na poziciji krila jer je Mitrovic po mom misljenju trenutno daleko bolji igrac i od Krstica i od Avramovica, mada su ova dvojica svakako perspektivniji. Pitanje samo koliko ce moci da iskoristi tu prednost jer Mega cesto igra zonu, a i pod kosem ima Bobija koji ce sigurno zatvoriti reket, tako da Mitrovic nece imati toliko prostora da se razmase sa ulazima.
Najzanimljiviji duel ce biti na bekovskim pozicijama i to cetvorice vrsnjaka. Jovan Novak (94) ce ici na megdan Vasi Micicu (94) i mene zaista zanima kako ce se pokazati u tom duelu. Do sada je Novak igrao na visokom nivou sa zreloscu daleko vecom od drugih igraca njegovog godiste. Skuplja dosta skokova za pleja, dobro asistira, gubi jako malo lopti, ima odlicnu selekciju suta tako da sutira u visokom procentu cele sezone, jedino sto ne uzima mnogo suteva sto je mozda i dobro sobzirom na to da igra pleja. Takodje ce biti zanimljivo gledati duel Dangubica i Milosevica (obojica 93). Milosevic igra dosta dobru odbranu na coveku, lepo trci, ima solidnu kontrolu lopte i pregled igre. Ima ubedljivo najvecu minutazu u ekipi Vrsca i bice jako zanimljivo videti koliko ce se dobro pokazati protiv Nemanje Dangubica koji je mozda i najtalentovaniji igrac u ovoj ligi.
Bice zanimljivo i videti duel Radovic (91)- Lukovic (92) jer su dva potpuno razlicita igraca. Radovic je atleta, dobar bloker, odlican skakac. Dok je Lukovic pre svega sjajan tehnicar i veoma inteligentan igrac. Bice zanimljivo videti koliko ce Lukovic moci da pruzi protiv atletskijeg cuvara kakav je Radovic.
Ocekujem pobedu Mege, ali cu ipak navijati za Vrsac koji mi je ove sezone neizmerno simpaticna ekipa. Nadam se zanimljivom mecu i jako mi je zao sto necu moci da gledam direktan prenos, ali cu zato sigurno gledati reprizu.
EDIT: Inace bice u ovom kolu jos interesantnih meceva. Sloboda ce braniti Veliki Park u kojem do sada nije porazena protiv Borca koji je uzeo skalp i Megi i Vojvodini, ali je sada oslabljen odlaskom drugog centra lige Pantica. U Beogradu ce se igrati gradski derbi, klubova sa velikom tradicijom koji su sada nazalost na niskim granama, Radnicki- OKK Beograd. Krstasi su sigurno favoriti, mada ce OKK verovatno zeleti da se osveti za poraz iz prvog dela sezone. Bezbradica je u prvoj utakmici imao nestvarnu partiju sa 30 poena, a da li ce i sada urnisati OKK videcemo za 2 dana. Na kraju jos jedna jako zanimljiva utakmica ce biti Konstantin-Vojvodina u Nisu. Konstantin u Nisu igra jako dobro i malo se koja ekipa naigrala tamo. Savic im se vratio iz povrede i to ce biti veliko pojacanje za Nislije, ipak Vojvodina je sigurno bez obzira na to favorit.
I kad ne budes prvi ti...