- Pet Maj 16, 2014 12:08 am
Sto se samog prvenstva tice mi smo u grupi B sa Spanijom,Nemackom,Slovackom i Svedskom.Dalje idu 3 ekipe i ukrstaju se sa grupom A gde su Litvanija,Grcka,Letonija,Madjarska i Velika Britanija.
U nasoj grupi tipujem da ce pored nas proci Spanija dok za trece mesto mogu sve tri ekipe da konkurisu.
Nemci od igraca koj vredi pomenuti imaju Paul Zipser-a iz Bajerna 3/4 .Proglasili su ga novim Novickim.Moze sve.Ima jako dobar sut i dosta se oslanja na njega,jako dobar atleta sa svojih 204cm moze da pokrije obe krilne pozicije.Igra fino u Bajernu za minutazu koju dobija.Pretpostavljam da ce im on biti glavna napadacka opcija,dok pored njega treba pomenuti i tamnoputog Kenneth Ogbe-a 198cm 2/3.Igrao proslo U20 prvenstvo gde je '93 bilo nosece i igrao veoma dobro,uz Radosavljevica bio najbolji igrac Nemacke.
Svedjani imaju takodje dva igraca koja se kvalitetom izdvajaju od drugih.Nikolas Spires 210cm 5 iz Barse .Po gradji igrac dosta slican nasem Ivanu Marinkovicu.Mrsav,veliki raspon ruku,dobar u odbrani i skoku, ima meku ruku ,i Alexandar Gorski 195cm 2 jako dobar suter i uglavnom mu se igra svodi samo na sut, bio je u USA na prep-schoolu ove godine cini mi se,videcemo da li ce zvati 2 godine mladjeg Ludviga Hakaansona u tim,to bi im bilo ogromno pojacanje.
Slovaci ce pored bivseg igraca Partizana,Cekovskog,koji ce sledece godine na Merilend na unutrasnjim pozicijama imati verovatno i Norbet Janicek-a 208cm '96 5 iz Kanarske Akademije.Imali ste prilike ko je pratio NIJT u Beogradu da ga vidite igrao je jako dobro,jako zanimljiv centar.Na spoljnim pozicijama im je glavni igrac Oliver Tot 200cm 1-3 bio na high schoolu ove godine.Za njega kazu da je veliki talenat,mislim da ima i nase drzavljanstvo,ne znam da li su mu otac ili majka iz Srbije,ali igra za Slovacku.
Sto se Spanaca tice njima je generacija '94 jedna od slabijih, dosta prosecnih igraca jedino mozda se izdvajaju dvojica: Willy Hernangomez 208cm 5 iz Kahasola.Nesto kao atletska verzija Felipe Rejese, dosta pokretan centar,uglavnom napadacki orjentisan,dobar u skoku,odbrana mu je slabija ali zato tu imaju Diopa.I Sebastiana Saiz 206cm 4 sa Misisipija.Atletska zver,podseca me na Kevina Serafina iz Francuske,odlican u skoku,jako dobro igra pik,a moze da odigra i ledjima. Dosta ce biti jaki unutra pored Hernangomez-a i Diopa koji je '95 na 5 imace i Moussa Diagne-a 210cm jos jednog Senegalca kog su naturalizovali ,kojeg mnogi vide kao novog Ibaku,na 4 ce imati pored Sebastiana Saiz-a i Alberta Homsa iz Obradorija.Spolja ce verovatno najveci teret preuzeti Josep Perez 184cm 1 iz Barse klasican plej tipa Viktor Sada,Alberto Diaz 190cm 1/2 iz Bilbaa i Oriol Pauli-a 201cm iz Barse 3.