Stare teme
Korisnikov avatar
By Lepus
Radičević je u Srbiji, ide na terapije, poslednjih mesec dana sezone je igrao pod blokadama. Mada, sumnjam da bi on i Mijatović bili u istom timu posle onoga od prošle godine i godine pre toga.

Ristićevi treneri na Arizoni su insistirali da ostane i da radi sa njima kako bi spreman dočekao sezonu i to je i za njega i za našu košarku najbolja opcija. Sad, naši su insistirali da on dođe i tu je bilo pregovora, očigledno je neki dogovor postignut. Zašto da dečko prevaljuje toliki put i da deli minutažu na nebitnom prvenstvu umesto da iskoristi leto za naredak.

Šta je sa Jokićem, Gudurićem i Đukanovićem ne znam.

Ovo je posto Bodija. Ne znam da li se kosi sa pravilima naseg foruma, ali mislim da su informacije korisne pa sam zato okacio.
Korisnikov avatar
By Karaburac
@Lepus hvala za link, iskopao sam ga i ja u medjuvremenu. Pise da ce tamo biti strimovi svih tekmi, tako da nam samo ostaje da sacekamo jos da vidimo kakav ce biti kvalitet. Sto se tice preuzimanja sa drugih foruma, generalno to ne radimo, ali u ovom konkretnom slucaju nemam sta da ti zamerim jer su informacije od koristi i 99% tacne.

EDIT: Dosta secka strim :(

EDIT 2: Spoljna linija nam za sada deluje dosta lose, Novak jos i najbolje otvorio mec. Tejic deluje dominantno pod oba kosa.
Korisnikov avatar
By Lepus
Gledao prvo poluvrijeme i poprilicno se smorio. Poljaci su losi, tako da je nas tim izgledao dobro.

Odbranu smo igrali dobru. Visoki igracu si iskakali na picku i veoma dobro se vracali na svog covjeka. Rotacija bekova je bila dobra. Defanzivni skok odlican.
Napad ne bas dobar, vidi se da su igraci neuigrani.

Visoki igraci su prednjacili u dobroj igri, pogotovo Tejic. Odmah za njim i Jankovic. Apic los.
Todorovic ima odlicnu fiziku, ali nije forsirao. Stavise, prilicno je zatajan bio.
Jaramaz, kao i prosle godine kada sam ga gledao, ispod prosjeka. Siluje, forsira, a pokrica za to nikakvog. Kao sto sam i onda rekao, cini mi se da nije bas puno bistar sto se kosarke tice.
Ostale ne bih komentarisao.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Rebic Boga mi fino kontrolise igru na pleju, ali opet ne mogu da se otmem utisku da nam fali Radicevic kao leb nasusni. Jankovic i Tejic fizicki zaista odskacu.
Korisnikov avatar
By Lepus
Odgledao i drugu utakmicu, cijelu, sa malim preskocima.

Generalni utisak slican kao i juce.

Imamo veliku prednost u reketu. Kao sto @Karaburac rece, Jankovic i Tejic fizicki dominiraju.
Gledajuci Jankovica, razmisljam da smo mozda malo pretjerali u otpisivanju njega kao igraca. Znam da mu fale centimetri i da nema neke atletske sposobnosti, ali momak konta igru. Odlicno se otvara iz picka. Ledjna tehnika mu je veoma dobro. Zna i da doda ako ga udvoje. Uopste nije spor, odlicno trci kontre. U odbrani nije rupa, odlican je u skoku. A, prije svega, momak je prirodno snazan. I, uz pravilan rad, mislim da bi tu fizicku nadmoc mogao prenijeti i u seniore (sto on vec sada i jeste). Ostaje problem suta, koji kada bi rijesio, postao bi EL igrac (moje misljenje).

Todorovic opet zatajan. Cini mi se da mu je sut problematican, sto vuce jos iz pionirskih dana. Polozaj nogu prilikom suta mu je katastrofalan, previse ih rasiri. Inace, ne znam da li sam spominjao, tog momka sam pratio od pionira. Naime, on je rodom iz Mrkonjica, pa sam ga imao prilike gledati i ranije, dok se nije preselio u NS. Talenat je bio lako uocljiv, kao i fenomenalne atletske i fizicke sposobnosti. On je u osmom razredu kucao kao manijak. Takodje ima onu sportsku drskost, mislim, bar je tada imao. Medjutim, i tada mu je sut bio kritican, a cini mi se da nije puno napredovao (mada, ovaj uzorak od dvije utakmice nista ne govori).

Rebic je danas bio odlican. Steta sto momak koji ima sve kosarkaske aspekte, sut, pregled igre, brzinu, kosarkaski IQ, osobinu liderstva ima katastrofalne fizikalije zbog kojih tesko da ce napraviti bilo sta u karijeri.
Korisnikov avatar
By Jomer
odgledao tekmu, i utisci da je mijatovic dunster, celu poslednju cetvrtinu nije menjao igrace do 2.40 kad Tejica zemenio Apicem :roll: , Bursac,Kutlesic,Babovic,Djordjevic ni sekund pa sta ih je vodio, ne igra SP pa da ne pruzi svima sansu, juri svoje neke imaginarne rezultate umesto da stvara igrace, ovi momci vise nisu ni klinci vec legitimni seniorski igraci, ali ih je on svojim vodjenjem ukalupio u neku losu kopiju Obradovicevog sistema gde svi deluju kao da su kadeti, mozda sam prestog jer su ovo sve pripreme ali to su moji utisci i moram da ih napisem :D :D
malo o igracima

Apic nista nije odigrao, Nemacki centri su ga urnisali, kad su hteli postigli su poene
Jankovic nista nije napredovao od prosle godine, bacanja losa, kratke ruke, losa zavrsnica na reketu gde dva tri zicera promasio, nista novo nije ubacio u svojoj igri, igra na snagu to u seniorima ne prolazi
Tejic Motorika 0, deluje kao brat koste perovica, njega su isto Nemacki centri razvalili, ali za razliku od Apica uspeo je par puta da zatvori reket, i u napada je odigrao na postu par puta savrseno
Rebic po meni mnogo sebican, preskakao je igrace, kod njega mi je ona krilatica dzaba sto si dobar igrac kad saigrace oko sebe cinis gorim igracima ili kako vec ide to poredjenje :D
Pot industrija blaza verzija Tepica, puni sve kolone
Novak da je rodjen u Spaniji bio bi novi Navaro, sa kojom lakocom igra i kako pravi visask :o , steta sto ga Muta zakucao na klupu, a i mijatovic ga gusi, on je onaj tip igraca koji je neobican , atipican, koji jednim potezom donosi razliku i kosarku cini lakom, ali dzabe sve to kod nas se neke druge stvari vrednuju :D
Jaramaz kao sto je neko pisao blaza verzija Nedovica, danas losa koncentracija i nemacki igrac broj 12 ga je urnisao, svaki put na ulazu ga je probio i poentirao
Todorovic prvi put sam gledao decka celu utakmicu, BB 2.0, vidi se da se skoluje u Spaniji,odusevio me u kretanju bez lopte :clap: , da ne pricam o driblingu i ulazu, losa stvar kod njega sto mnogo siri noge kod suta :shock: , i mislim da to dosta utice na njegove procente sa distance, svaki put kad je probio centrima je ostavio cistu poziciju za poentiranje, kao i Novak veliki potencijal nadam se da ce ici na EP

sto se tice Nemaca, vidi se da se kod njih radi na strucnom nivou i da su dosta napredovali, svaki njihov centar je ima bolju ledjnu tehniku od svakog naseg igraca pod kosem, mehanika suta kod bekova uz pravilan izbacaj savrsen, ulazu dosta i sigurno ce u buducnosti igrati glavnu rec u Evropskoj kosarci
Poslednja izmena od Jomer u Čet Jun 26, 2014 5:47 pm, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
By Zex88
Imam dva pitanja.
Ko je pobedio?
Ko je u pravu za Tejića?
Korisnikov avatar
By Lepus
@jomer
U mnogo stavri se ne bih slozio sa tobom. Cak sam se zapitao da li smo gledali istu utakmicu? Pa da krenem redom.

1. Nikola Jankovic - jedino se slazemo da ima los sut. I uopste se ne bih slozio da igra SAMO na snagu. Momak se odlicno postavlja, odlicno napada prostor, a kada primi loptu na postu umije da odigra ledjima. E, sada, ne moze momak dati svaki napad kos. Naravno da ce se desiti da promasi pokoji sut, cak i zicer.

2. Tejic - danas odigrao losije, ali ovo poredjenje sa Perovicem, ne znam bas. Ne slazem se.

3. Ja stvarno ne znam sta si ocekivao od Rebica? Momak je ubjedljivo najskolovaniji igrac ove ekipe i najbolje razumije kosarku. Kada god je trebalo, povukao je, pogodio sut, a ti na sve to napises kako je isuvise sebican. Ne razumijem?!

4. Novaka si opisao kao supertalenta (Navara), a on uopste nije bolji igrac od Rebica. Pogotovo to danas nije bio.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 40
KLS i Superliga

Porazom Hercegovca u poslednjem kolu Sloboda je i […]