Stare teme
By Bojdo
Inače, pročitao sam informaciju da je napravio 16 izmjena u posljednjoj četvrtini, od toga 15 od 7 minuta.
By Edibledi
Нелогично ми је да је Бућан водио младе на светско а да Клипа води млађе на европско.
Пошто је ово светско много важније требало је да буде обрнуто јер, ипак је Клипа много бољи и искуснији тренер.
Овај Бућан ми је деловао некако дезоријентисано, као да су ово тек припремне утакмице па он ту нешто као испробава. Минутажа је посебна прича, као и хокејашке измене.
Лоше је ово све било организовано и припреме и прикључивање неких играча а да не причамо о коришћењу играча на самом такмичењу.
Не знам, нисам тренер а правим се ту паметан али мени тако делује.
By Kacang
Šta je bilo-bilo je.Ovi momci su mladi i najbolje bi bilo kada bi ovo SP izbrisali iz svojih glava i krenuli dalje.Gledao sam nekoliko utakmica i slažem se da je trener katastrofalno vodio ekipu.Najveći poraz je da zbog ovakvog vođenja ekipe i (ne) davanja šanse nekim igračima kao i stavljanjem igrača na njima neprirodne pozicije nismo mogli vidjeti koliko su ti igrači u stvari napredovali-stagnirali-nazadovali.A to se najbolje vidi u susretu sa njihovim vršnjacima iz cijelog svijeta.
Ono što se moglo vidjeti je sljedeće:
Generacija 96 je jako slaba.Nema tu talenta za vrhunsku košarku.Možda Vučetić i Doković doguraju do ABA a kasnije do Rumunije ili Poljske i tu im je plafon.Generalno,iz tog godišta nećemo imati reprezentativca izuzev ako se ne pojavi neki novi Bjelica ili Milosavljević koji nije ni bio u kombinacijama za reprezentaciju.
Što se tiče godišta 97 nadam se da će ova četvorica igrati na EP ove godine pa ćemo vidjeti koliko su napredovali-stagnirali-nazadovali.Ono što se iz ovog SP može vidjeti ali sa zadrškom je da Peno stagnira.Stojanović je ipak malo precijenjen igrač.Marinkovića ne bih nipošto otpisivao.Čini mi se da igranje u prvom timu Partizana daje rezultate i mislim da će još više napredovati sldedeće sezone.Ipak bi on jednog dana mogao biti seniorski reprezentativac.Trojac 98 godišta je igrao ili suviše malo-Glišić, ili na neprirodnoj poziciji-Simanić tako da se stvarno nadam da će igrati na EP pa će slika biti jasnija.Ono što se na prvu može zaključiti je da bi Simanić ako se bude pravilno raszvijao mogao da bude veliki igrač.
EP-U 18 će meni biti daleko zanimljivije pod uslovom da budu igrali Marinković,Stojanović,Peno,Radanov,Glišić,Aranitović, Simanić
Tu bi mogli da vidimo pravu sliku kakav potencijal ima Srbija...
By Bojdo
Nadam se samo da se na EP do 18 , ne bude sve brtilo oko Rakicevicaa i Stojanovica, i sličnih.
Korisnikov avatar
By djokonda
Ekipa je definitivno neuigrana, ali mi to opet nije objašnjenje za forsiranje I. Đokovića, igrača sa verovatno najmanje šansi u ovoj ekipi da napravi dobru karijeru na seniorskom nivou. Za Pena sam mislim prošlo ili pretprošlo leto napisao u jednom postu da ga ne vidim kao pleja u seniorskoj konkurenciji i mislim da je to sve jasnije...i dalje može da izraste u odličnog kombo beka koji može određene minute da odigra na pleju (kao što je Bodiroga radio), ali neće biti plej tipa Teo. Kod njega je ključno da popravi šut, jer će samo tako moći da materijalizuje fantastičan dribling i finte koje poseduje...i naravno, da odbranu dovede na podnošljiv nivo. Ja sam Simanićem malo razočaran...ne samo na osnovu igara sa ovog SP nego generalno...stvarno mora mnogo više da pokaže od šuta za tri i pravolinijskog ulaza posle finte šuta...kod njega uopšte ne vidim dribling, finte telom, promenu brzine ili pravca ili bilo šta slično...ovo što je sada me više podseća na Birčevića nego na neko vanserijsko krilo...a i nije više ni toliko mlad...tehnički je neuporedivo slabiji od Bendera ili nego što je recimo Šarić, pa i Aleksandrov bio u njegovim godinama. Meni on najviše liči na Focisa i može da bude neka duža verzija njega...apsolutno ne vidim sličnost sa Kirilenkom, o Kukoču ili sličnim krilima da ne govorim (ovi su u njegovom uzrastu igrali sve od jedinice do petice...Boriša je već sada strogo četvorka bez dozvole trenera da spušta loptu u dribling). O ostalim FMP-ovim prospektima ne bih trošio reči...overklokovani akceleranti - u najboljem slučaju poboljšanje verzije Branka Lazića ili nešto na nivou Dragana Milosavljevića...neke nade polažem u Aranitovića, mada mislim da je njegov plafon osrednji EL tim. Ispade da je Marko Gudurić bolji prospekt od svih ovih FMP-ovih bekova iz 96-97-98 (sa rezervom po pitanju Radanova).
Korisnikov avatar
By Peja
djokonda napisao:Ekipa je definitivno neuigrana, ali mi to opet nije objašnjenje za forsiranje I. Đokovića, igrača sa verovatno najmanje šansi u ovoj ekipi da napravi dobru karijeru na seniorskom nivou. Za Pena sam mislim prošlo ili pretprošlo leto napisao u jednom postu da ga ne vidim kao pleja u seniorskoj konkurenciji i mislim da je to sve jasnije...i dalje može da izraste u odličnog kombo beka koji može određene minute da odigra na pleju (kao što je Bodiroga radio), ali neće biti plej tipa Teo. Kod njega je ključno da popravi šut, jer će samo tako moći da materijalizuje fantastičan dribling i finte koje poseduje...i naravno, da odbranu dovede na podnošljiv nivo. Ja sam Simanićem malo razočaran...ne samo na osnovu igara sa ovog SP nego generalno...stvarno mora mnogo više da pokaže od šuta za tri i pravolinijskog ulaza posle finte šuta...kod njega uopšte ne vidim dribling, finte telom, promenu brzine ili pravca ili bilo šta slično...ovo što je sada me više podseća na Birčevića nego na neko vanserijsko krilo...a i nije više ni toliko mlad...tehnički je neuporedivo slabiji od Bendera ili nego što je recimo Šarić, pa i Aleksandrov bio u njegovim godinama. Meni on najviše liči na Focisa i može da bude neka duža verzija njega...apsolutno ne vidim sličnost sa Kirilenkom, o Kukoču ili sličnim krilima da ne govorim (ovi su u njegovom uzrastu igrali sve od jedinice do petice...Boriša je već sada strogo četvorka bez dozvole trenera da spušta loptu u dribling). O ostalim FMP-ovim prospektima ne bih trošio reči...overklokovani akceleranti - u najboljem slučaju poboljšanje verzije Branka Lazića ili nešto na nivou Dragana Milosavljevića...neke nade polažem u Aranitovića, mada mislim da je njegov plafon osrednji EL tim. Ispade da je Marko Gudurić bolji prospekt od svih ovih FMP-ovih bekova iz 96-97-98 (sa rezervom po pitanju Radanova).
+1
By Park
Hrvati odrzali cas kosarke Turcima.Mali Zubac me odusevio,samo nebo mu je granica(a zna se odakle je :D ) :clap: Arapovic puno,puno napredovao od prije dvije godine pogotvo u sutu sa distance i poludistance.Isto da pohvalim trenera Nazora koji je i Nurkica vratio u zivot.Odlicno pripremio ekipu i vidi se njegova ruka a pogotovo saradnja sa centarske linije Arapovic-Zubac milina za gledat-Hrvatska ce imat prejaku reprezentaciju.
Korisnikov avatar
By djokonda
Imaće hrvati odličnu reprezentaciju to sigurno...Hezonja, Šarić, Bender, Arapović, Žižić, Zubac, Mazalin, Slavica, Božić. Problem je što ovde nema nijednog pleja, nema ni dvojke...pa bar neki kombo bek da je tu ali nema ni toga. Ovde su jaki jer imaju školovane i fizički sazrele visoke igrače, što je sasvim dovoljno za visok plasman na ovakvim takmičenjima...tako smo i mi dominirali sa generacijama 86 (Peković), 87 (Labović), 88 (Raduljica i Marjanović) i 89 (Mačvan). Meni Italijani prave zanimljive igrače, old school skorere sa dosta karaktera da ne kažem muda...dela vale iz 93. godišta, sada flakadori (po meni najbolji non-USA igrač na ovom prvenstvu).
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18

Da, da zanimljivih igrača ima, mada su to sve vete[…]

Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Ја се не могу отети утиску да би Радоња губио екип[…]