- Pon Sep 21, 2015 4:45 pm
?
prvi bold. nismo svi isti.neko je emotivniji, neko plahovitiji, neko stvari shvata na jedan način neko na drugi. dok su rezultati dobri sve je super. čim krene malo lošije, ode mast u propast.prošle godine je Kalinić osjetio vjeru od strane selektora, podigao se dobrom igrom i sve je bilo super. ove godine je čovjek možda emotivnije shvatio Saletove kritike, manju minutažu... našao je podršku u masi i komentarima po internetu, što ga je navelo da je on u pravu. nešto u stilu, donio sam svjetsko srebro prošle godine, a sada ne valjam. ponavljam možda Kalina nije takav, a možda jeste, emotivac, sve prima k srcu.
drugi bold. možda ima sukoba, ali zašto dolivati ulje na vatru? dizati prašinu upravo znači to. ako je i bilo malih nesporazuma, pusti da se to riješi u svlačionici u 4 oka na relaciji selektor- igrač, a ne odmah pljuvanja, podrška za Kalinu i slične stvari.
Em.. napisao:@dovlimirstudiraš li ti psihologiju ili nešto slično
Imas li ti konkretne dokaze da prasine nema?
Salu na stranu, imam problem da razumem sta zelis da mi kazes, ali se potrudih i dodjoh do (mozda pogresnog zakljucka) da zelis da kazes da smo atmosferu u ekipi narusili mi navijaci, pisanjem o sukobu. O sukobu se masovno prica tek sada kada je sve gotovo, pa ne vidim kako smo mi navijaci mogli da narusimo atmosferu. Tek neki redak o Kalinicu u tom kontekstu, napisala sam ja (ponavljam, daleko pre svega ovoga i bez osude bilo koga) i to je bilo sve sto se moglo cuti na tu temu. Ostali kometari koji su se bavili njegovim partijama, nisu se doticali odnosa sa selektorom. Dakle, tokom priprema i samog takmicenja, nije bilo nikakvih histerija koje bi im narusile atmosferu, naprotiv, pucalo se od euforije i vere u finale. Sto recimo prosle godine nije bio slucaj. Ispraceni su uz prilicne skepse posle slucaja Micov, pa im ta prasina (a nije bila mala) nije pokvarila atmosferu. Nemam dokaze, jer je tema obrisana, ali sam tada stala uz selektora, doslovno rekavsi da je doneo pravu odluku, za sta takodje nisam imala dokazeali sam duboko verovala, sluzeci se psihologijom koju cesto zanemarujemo, ponekad i dozivljavamo kao palanacke price. Ispostavilo se kao tacno i pokazalo da oni mogu da funkcionisu uprkos komentarima po internetu, cime takodje isticem neslaganje sa tvojim stavom, ako sam ga uopste dobro shvatila. Mogu i moraju, odrasli su ljudi. Sale je tada uspeo da sacuva autoritet, uprkos masovnim kritikama, ali je to upravo posledica odlucnosti koju je tada pokazao, a sada nije (utoliko i strahujem za njegov autoritet u buducnosti; ne zbog kritikovanja kao kritikovanja, vec sto je do toga ovaj put ipak doslo zbog njegove neodlucnosti, ali to sad nije tema).
Dalje... najpre kazes da prasine nema (tj. da je ne treba dizati tamo gde je nema, dakle - nema sukoba), a potom kazes da ce na krilima masovne podrske Kalina da se naljuti na selektora. Zasto da se naljuti ako sukoba nema, ako su u dobrim odnosima? Zato sto tamo neki Paja i Zile s interneta govore "matori najbolji si, onaj tamo nema pojma"? Na stranu sad da li imas konkretne dokaze da li bi Kalina zbog toga digao nos, ali ako ti poverujem, ozbiljno cu se zapitati (nevezano za eventualni sukob sa Saletom) da li momka koji ne moze da podnese podrsku (jer ti govoris o podrci) zelim da gledam u reprezentaciji. Srecom, necu u to poverovati iz razloga koje sam vec objasnila.
Zaista imam problem da razumem sta si tacno hteo da mi kazes, pa se unapred izvinjavam ako sam izvela pogresne zakljucke.
prvi bold. nismo svi isti.neko je emotivniji, neko plahovitiji, neko stvari shvata na jedan način neko na drugi. dok su rezultati dobri sve je super. čim krene malo lošije, ode mast u propast.prošle godine je Kalinić osjetio vjeru od strane selektora, podigao se dobrom igrom i sve je bilo super. ove godine je čovjek možda emotivnije shvatio Saletove kritike, manju minutažu... našao je podršku u masi i komentarima po internetu, što ga je navelo da je on u pravu. nešto u stilu, donio sam svjetsko srebro prošle godine, a sada ne valjam. ponavljam možda Kalina nije takav, a možda jeste, emotivac, sve prima k srcu.
drugi bold. možda ima sukoba, ali zašto dolivati ulje na vatru? dizati prašinu upravo znači to. ako je i bilo malih nesporazuma, pusti da se to riješi u svlačionici u 4 oka na relaciji selektor- igrač, a ne odmah pljuvanja, podrška za Kalinu i slične stvari.
2010- polufinale, 2014- finale, 2019- titula