Grobi napisao:ok,ok...mozda nisam imao argumente ali cemu otpadanje sa sireg spiska Macvana i Zagorca npr a ostavljanje Luke "nikad igrac"Mitrovica,Keselja,DangubicaStimca...?Onda vodjenje Simonovica na prvenstvo?Da se razumemo ja kritikujem Djordjevica!Markovic na 2?Najgori suter u evroligi da bude bek suter bilo koje reprezentacije?!Stavljanje Ercega da cuva Valancijunasa i Gobera?Ercega koji je uz Luku Mitrovica najgora odbrambena 4 u evroligi.Sama igra skroz sablonka,sve se svodili na individualne akcije,na neku inprovizaciju.U ovoj reprezentaciji sem Bogdanovica i donekle Bjelice nema vrhunskog igraca.Zelim skoro kompletan remont reprezentacije,zato sto su luzeri predvodjeni najvecim luzerom od kada ja pratim kosarku i jednostavno ne mogu da gledam vise neke igrace.
Mačvan je po kvalitetu iza Bjelice i Ercega..Znalo se da neće ići na prvenstvo sa 3 četvorke i nije bilo razloga da ga zove..Na stranu to što se koncepcijski ne uklapa u tim..
Zagorac je tek imao jednu pravu seniorsku sezonu..U ekipi bez ikakvog rezultatskog pritiska i gdje se ne igra odbrana..I dalje NIJE kalibar za reprezentaciju što ne znači da neće biti za godinu dana..Sada NIJE
Simonović je igrač koji je sasvim opravdao svoj poziv i minutažu,u odbrani bio vrlo dobar,uglavnom pogađao trojke kad bi ostao sam.Svakao se trudio..To što su Kalinić i on najbolji par trojki koji imamo trenutno a da su pri tom zdravi i u dobrim odnosima sa selektorom je drugi par opanaka..Volio bih i ja da su igrali Lučić i/ili Micov ali jbg..
Je li on poveo Luku,Kešelja,Dangubića,Štimca na prvenstvo pa da ga pljuješ Saleta ili te igrače? Momci nisu imali odmor,trčali po Sloveniji,trenirali,otpali sa spiska i niko ružnu riječ nije rekao..Kako je pozivanje njih na spisak i treniranje imalo uticaj na rezultat!?
Marković je bio tu da prenese loptu,odmori Teodosića u tom segmentu i juri najbolje protivničke bekove..Nikad nije bio prva,druga ili treća opcija u napadu bilo da je na parketu prva ili druga petorka ali je defanzivno bio najvažniji igrač i onaj koji je unosio energiju u tim..Budući da je za tebe košarka samo postizanje koševa i ofanziva ne očekujem da shvatiš njegovu ulogu jer to prevazilazi tvoj kapacitet poimanja košarke..
Ponavljam,Erceg nikad nije važio za defanzivnu zvijer ali je za Mačvana i Savanovića za 2 koplja ispred..Njegova uloga u kombinaciji sa Bjelicom je bila da izvuče Valančiunasa/Gobera zbog svog šuta van reketa i samim tim rastereti bekove prilikom ulaza i napada na koš..To je sve Karaburac lijepo elaborirao pa se nadam da si pratio nastavu..Šteta,nije pogađao ali šta da se radi..
Igra je bila sasvim u redu, sa odgovarajućim akcijama u odnosu na raspoložive igrače ali problem je bio šut..Previše otvorenih šuteva je promašeno,prije svega Bogdanović,Teodosić,Erceg...
Bogdanović NIJE vrhunski igrač..Bjelica JESTE..Bogdanivić je solidan EL igrač koji ima veliki potencijal da postane vrhunski igrač..Ali trenutno vrhunski nije..Protiv Litvanije je bio najgori spoljni igrač ali mu to nikad ne nih uzeo za zlo jer sigurno je dečko želio da uđu one trojke ili onaj ulaz više od svih nas..
To što ti hoćeš ili nećeš i takav nastup je meni samo pokazatelj da si ti u suštini jedna razmažena osoba koja je navikla da joj sve bude kako poželi pa kad ne dobije ono što hoće krene da drami..Tako da npr. i ja hoću da se nekom prilikom sretnem sa tobom,prvo da vidim da li znaš uopšte da trčiš a onda i odigramo neki basket