- Sub Feb 23, 2013 12:30 pm
Dobar mec je bio u Valjevu. Tvrde odbrane, borba sve vreme, veliki intenzitet, neizvesno, zaista mec koji bi mogao da popularise ovu ligu.
Vojvodina je bila oslabljena neigranjem Stojacica i Vukasina Petkovica (@Serbianhoops Petkovic ne igra vec neko vreme, da li je povreda ili nesto drugo u pitanju?), a Metalac je igrao bez Dragana Mitrovica i Bojana Bakica.
Bekovi Metalca Zivanovic (16 poena) i Kruscic (19 poena) su potpuno zaustavili u odbrani i u napadu nadigrali spoljnu liniju Vojvodine (Kuzeta 7 poena i Markovic 6 poena) i tu treba traziti razloge za pobedu. Vojvodina je gadjala ocajnih 4/16 sa linije za tri poena. Tim koji u kls-u timski gadja preko 40 posto za tri na nivou sezone, kada ima takvo sutersko vece ne moze da se nada pobedi.
Na pleju Vojvodini Pesakovic potpuno neubedljiv, a Covic solidan, ali nista vise od toga. Najvise me je iznenadilo kod Covica sto je bio racionalan, nije imao one svoje poteze ''zalecem se kao muva bez glave''. Zekovic je sjajno usao u mec, ali je brzo imao probleme sa licnim greskama tako da su Ivelja i Seslija dobili minute na njegov racun.
Na beku Kuzeta i Markovic potpuno razbijeni i u napadu i u odbrani i glavni su krivci za poraz.
Kalinic definitivno svoju srecu treba da trazi na poziciji broj 3, a ne na poziciji broj 4. Sa pozicije broj 3 sjajno skuplja skokove i otvara kontre ili pasom ili cesce time sto je sam povuce, a neretko istu i zavrsi jer je dobar atleta i na ulazu igra iznad obruca. Imao je sa pozicije niskog krila 11 skokova, a uz to 16 poena (mahom iz tranzicije, kontri i polukontri i mahom je sve sam odradio). Mislim da bi mogao jos dosta da pruzi na ofanzivnom skoku. Ipak u postavljenom napadu je manje opasan i pored solidne kontrole lopte, sut mu nije najjaca strana iako ume da pogodi. Morao bi malo da poraadi na sutu kao i kretnji bez lopte, uz kidisanje na skok u napadu mogao bi da postane mozda i dominantno krilo u kls-u (mada i nema neku konkurenciju, Sljivancanin, Krstic i Mitrovic jedini vredni pomena).
O Zekovicu ne treba mnogo pricati, Ivelja odigrao bled mec, ali cetvorka koja mi je interesantna je Seslija. Ovo je prvi put da sam ga gledao u igri i za svoje godine deluje zanimljivo. IGrao je samo 6 minuta, ali sa njim na terenu je Vojvodina delovala veoma dobro. U napadu nije dobijao lopte, a i kad je jeste nije imao slobodu da zavrsava, ali u odbrani je igrao zaista dobro. Dobro se gurao pod kosem, lepo je pratio i napadace koji mu se okrenu licem. Odbranu je igrao cvrsto, ali cisto sto mi se veoma dopalo. Deluje mi da ima dobru visinu za poziciju krilnog centra, kao i da je solidno popunjen sobzirom na godine.
Bozo Djumic, o moj Boze, kakav je to komad cepanice. Jeste mlad, ali ono je zaista strasno. Dva zicera cista promasena, bacanje jedno pogodio od tablu, a odmah sledece zafrljacio air ball. Zali Boze onakvog tela. Za 92 godiste je prilicno krupan i jak centar, ali zaista odsustvo svakog osecaja je evidentno.
U MEtalcu Kruscic i Zivanovic su pokidali, a uz to solidan je bio Balmazovic. OStali su imali zanemarljive role i nisu narocito vredni pomena po mom misljenju. Eh da, tatin sin Djukanovic je odigrao korektan mec i to je to.
EDIT: Upravo pogledao snimak Sloboda-Mega Vizura. Sloboda ih je razbila odbranom, jurenje Meginih plejeva preko celog terena. Kada Bobi primi loptu nisko 3 igraca idu u reket, udvajaju ga kada krece u okret i trude se da mu cackaju loptu. Kada Bobi primi loptu visoko igra se snazno na ostalim igracima kako ne bi mogli da prime pas. Dosta su i tukli klince, a sudije su to prilicno i dopustile. Mega se uopste nije snasla i otislo se na 20 razlike vrlo brzo. Fora je sto i kad bi probili taj presing bio pravi ili lazni, Dangubic, Micic i Reljic bi kretali brzo u realizaciju, ne bi stali na loptu i tako se dolazilo prvo do cestih gresaka, drugo do previse brzih suteva koji su Megu uveli u kontra ritam i trece do otvaranja tranzicije za igrace Slobode koji su se tu fino snasli. Sve u svemu, razmontirali su ih. U postavljenom napadu Sloboda je uglavnom isla ili na prodor niskih igraca ili bi koristili cinjenicu da Bobi ne izlazi iz reketa pa su njihovi visoki igraci opaljivali sa distance i poludistance.
I kad ne budes prvi ti...