Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
Korisnikov avatar
By zola
Pricao mi je skolski drug, koji sad radi sajt Borca iz Cacka, da Mozart sport daje oko 100 000 evra godisnje, da su dali pare za renoviranje hale i da nameravaju da napadnu jadransku za koju godinu. Bash mi je delovalo cudno, ali bash bi mi bilo drago
Korisnikov avatar
By Nookie
zola napisao:Pricao mi je skolski drug, koji sad radi sajt Borca iz Cacka, da Mozart sport daje oko 100 000 evra godisnje, da su dali pare za renoviranje hale i da nameravaju da napadnu jadransku za koju godinu. Bash mi je delovalo cudno, ali bash bi mi bilo drago
Pazi,koliko para uzimaju(tu i mene ukljucujem)bez problema bi mogli da napadnu i EL :)
Korisnikov avatar
By Karaburac
@Zola

Ne znam koliko je to realno, ali za nase uslove je to sjajna cifra...
Mada, tuzno je sto kada bolje pogledas to je opet uzasno malo za iole ozbiljniji klub
100 000 evra na da kazemo 12 igraca, glavnog trenera, pomocnog, kondicione, lekara, da zaokruzimo recimo na 20 ljudi na 10 meseci (cisto radi lakseg racunanja, mada je u domacoj ligi realnost 6 meseci) to je u principu plata od 500 evra mesecno u proseku, kada bi sav taj novac isao na plate, a naravno da pare odlaze i na druge stvari. Tako da je to opet prilicno bedno iako je za nase uslove ok.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Upravo odgledao snimak 21.kola Sloga-Vrsac. Mislim da rezultat 104-93 ne moze da ilustruje na koliko su losem nivou bile odbrane... Prve linije obe ekipe su se probijale kao da igraju deca :? Ne mogu da kazem da nije bilo lepih poteza, ali prosto utisak mi je bio bas nekako cudan dok sam gledao. Bilo je momenata kada sam pomislio da bih ja odigrao bolju odbranu :?
Sloga je u tom ludilu i natpucavanju odigrala bolje i zasluzeno pobedila. Iako je odbrana zaista bila krs, moram da priznam da je lepo za promenu videti ovakav rezultat i gledati utakmicu gde sve prsti od koseva.

Najvise sam obracao paznju na krilnog centra Sloge Aleksandra Marelju (92' godiste; 207cm visok). Opet je demonstrirao slicne vrline i mane kao i ranije kada sam ga gledao, pa cu probati to da sistematizujem:

Dobre strane:

1) Dobra visina za poziciju broj 4, uz fin ram koji moze da izdrzi nabacivanja jos misicne mase.
2) Dobro trci, lagan na skoku. Korektna visina odraza i zadovoljavajuca brzina skoka. Imao je nekoliko zakucavanja od kojih su 2 bila bas lepa. Prvi put je primio loptu iz punog trka u polukontri, naskocio sa obe noge i zakucao uz faul igraca koji je sledja pokusao da ga zaustavi. Drugi put je coskario po desnoj strani, njegov bek je zalomio u sredinu navukao njegovog igraca, on je uhvatio zalet i po prijemu lopte ponovo naskok i zakucavanje sa 2 ruke preko jednog igraca Vrsca koji mu je skocio na blokadu. Izuzetno lep poster.
3) Dobro prati prodore bekove i kada njegov direktni cuvar izadje na pomoc ume da kazni bilo sutom sa poludistance bilo odlaskom do kraja.

Lose strane:

1) Lateralne kretnje u odbrani su mu lose. Pogotovo sto mi deluje da bi to moralo da bude mnogo bolje. Ako bih morao neki primer da dam, recimo neka bude to Keselj, po svemu sto se vidi na njemu reklo bi se da mora da bude odlican odbranbeni kosarkas, a on to jednostavno nije.
2) Dogadja mu se na skoku da zaspi, odnosno da se vise oslanja na odraz nego na gradjenje.
3) Ne trpi kontakt. U situacijama kada ima prednost u odnosu na odbranbenog igraca makar pola koraka on ce to resiti, ali cim je nema nastaju veliki problemi makar bio pod samom tablom.
4) Previse se oslanja na igru drugih, ne zna da iskreira sebi poziciju ni licem ni ledjima. Potreban mu je dobar bek koji bi ga hranio upotrebljivim loptama.
Korisnikov avatar
By Karaburac
E ali pazi sad ovo... Imas utakmicu FMP (5)-Vojvodina (2), imas utakmicu Vrsac (6)- Metalac (3), imas utakmicu Sloboda (7)- Konstantin (4), sve medjusobni mecevi ekipa koje se bore za super ligu. Umesto toga, Tijanic prenosi OKK Beograd (9) protiv Mega Vizure (1) :doh:

Jedina dobra stvar je sto ce moci da se uziva u ovim klincima, ali mislim da bi po ligu bilo bolje da se pustaju zanimljiviji mecevi.
Korisnikov avatar
By Heisenberg
Karaburac napisao:E ali pazi sad ovo... Imas utakmicu FMP (5)-Vojvodina (2), imas utakmicu Vrsac (6)- Metalac (3), imas utakmicu Sloboda (7)- Konstantin (4), sve medjusobni mecevi ekipa koje se bore za super ligu. Umesto toga, Tijanic prenosi OKK Beograd (9) protiv Mega Vizure (1) :doh:

Jedina dobra stvar je sto ce moci da se uziva u ovim klincima, ali mislim da bi po ligu bilo bolje da se pustaju zanimljiviji mecevi.
A dobro,vec uveliko su nam poznate Tijaniceve procenjivacke sposobnosti kada je u pitanju sport! :?
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ma nema to veze sa procenjivackim sposobnostima, nego kockasta cicija nece da salje tv ekipu van BG-a. Eventualno Pancevo, jednom Vrsac.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Teska prevara ovaj peti faul Micica.
Steta sto je brzo usao u problem sa licnim greskama, sjajna napadacka partija, ako izuzmemo izgubljene lopte.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 218
KK Partizan 2025/26.

Mislim da Žo treba najviše da drži svlačion[…]

Ostali klubovi ABA lige

Marko Tofoski potpisao za Spartak. :clap: Sparta[…]

Re: KK Crvena Zvezda 25/26