- Ned Mar 03, 2013 7:12 am
Borba za superligu se zahuktava, jos 3 kola je do kraja i moze svasta da bude.
Trenutna tabela:
1 Vojvodina Srbijagas 23 18 5 1977:1735 41
2 Mega Vizura 23 18 5 2066:1836 41
3 Metalac 23 15 8 1740:1686 38
4 Konstantin 23 13 10 1688:1585 36
5 Sloboda 23 13 10 1728:1746 36
6 FMP 23 12 11 1760:1673 35
7 Vršac 23 12 11 1879:1898 35
8 OKK Beograd 23 11 12 1888:1894 34
9 Borac Mozzart Sport 23 11 12 1680:1711 34
10 Tamiš 23 10 13 1695:1674 33
11 Smederevo 1953 23 8 15 1690:1784 31
12 Sloga 23 7 16 1780:1954 30
13 BKK Radnički 22 7 15 1635:1746 29
14 Jagodina 22 5 17 1571:1855 27
Dakle kao sto se da videti Vojvodina, Mega Vizura, a po svoj prilici i Metalac su obezbedili Super ligu, tako da ostaje jos da se vidi koje jos ekipe idu dalje.
Realni kandidati su Konstantin, Sloboda, FMP i Vrsac, a iskreno mislim da je to upravo i red kojim su zasluzili da budu na tabeli. Konstantin koji je pepeljuga ove lige i koji se bori sa vetrenjacama je definitivno zasluzio da se ogleda sa jadrnaskim ekipama i mislim da bi to bila lepa nagrada i za igrace i za Boska Djokica za sve sto su ucinili u ovoj sezoni. Sloboda zasluzuje super ligu, definitivno, pristupom i igrama od pocetka, a najvise to zasluzuje publika jer su Uzicani bili slobodno mogu reci najverniji navijaci ove ekipe. Poseta u Velikom Parku je uvek fenomenalna za ovaj nivo takmicenja i mislim da je u proseku na oko 2000 gledalaca, sto je za grad velicine Uzica i za standarde kls-a zaista fenomenalno. FMP ima talentovane klince kojima bi puno znacilo da odigraju protiv Zvezde, Partizan i Radnickog, ali bojim se da im je uloga premala i da bi tu priliku zloupotrebili polu igraci za svoju samoreklamaciju. Sledece sezone kada klinci budu nosioci, barem se nadam da ce tako biti, bila bi velika steta da ne odigraju utakmice protiv jadranskih ekipa, ove sezone mislim da je bolje da to budu prethodno dve nabrojane ekipe. Vrsac je meni veoma simpaticna ekipa sa par jako talentovanih momaka, ali objektivno moram da priznam da nisu zasluzili da igraju Super ligu. Zao mi ih je, ali mislim da sledece sezone treba da jure svoje sanse. Ipak su talenti prvog reda napustili Vrsac na pocetku ove sezone (Milutinov, Dangubic, Krstic), ovi koji su ostali iako talentovani ipak nisu na tom nivou i zbog toga ispastaju. Osim toga fali im dubina u sastavu koju ekipe Konstantina i Slobode ipak vise poseduju.
Konstantin u ova tri kola igra redom kuci sa Metalcem (jako tezak mec, verovatno!), OKK Beograd u gostima (isto tezak mec, OKK je u usponu forme, a jos uvek imaju teoretske sanse za plasman u Super ligu) i na kraju kuci protiv FMP-a (mec koji moze da odluci plasman u super ligu) moja prognoza je pobeda i nad Metalcem i nad FMP-om kod kuce, a vrlo lako moze da se desi kiks protiv OKK u gostima.
Sloboda gostuje u Smederevu (nece biti lako, ali ocekujem Slobodu da odnese bodove iz bivse prestonice), potom docekuje Jagodinu (poslednji tim na tabeli, sve sem ubedljive pobede ce biti iznenadjenje) i na kraju gostuje BKK Radnickom (dobar tim, koji nikako da se uigra, pretposlednji na tabeli. Nece biti lako, ali ocekujem pobedu Uzicana). Dakle vrlo realna opcija je da Sloboda dobije sve tri utakmice. Istina je da igra jednu kuci i da ima dva gostovanja, ali tesko da su mogli da biraju bolje protivnike za kraj, poslednji, pretposlednji i cetvrti od pozadi ne bi smeli da ih sprece da se plasiraju u Super ligu. Ukoliko ne uspeju protiv ovih protivnika da obezbede plasman dalje, onda ga nisu ni zasluzili.
FMP ima jako tezak raspored. Sledece kolo gostuju Mega Vizuri i jedino sto moze da ih spase je da Bobi bude i dalje bolestan. Medjutim, cak i da bude, sumnjam da ce Megini klinci ponoviti jos jednu bledu partiju kao protiv OKK. Mislim da ce Miloje ozbiljno da ih izdriluje ukoliko se to desi, a toga su verovatno i oni svesni. Nakon toga FMP docekuje Vrsac, isto konkurent za super ligu, bice to jako tezak mec za FMP. Na kraju gostuju u Nisu gde se niko ove sezone nije naigrao. Moja prognoza poraz od Mege, poraz od Konstantina, a verovatno pobeda nad Vrscem.
Vrsac prvo docekuje OKK Beograd. Bice to jako tezak mec, jer je OKK u usponu forme, a teoretski i dalje imaju sanse za plasman u super ligu. OKK nakon sto je zestoko namucio Vojvodinu u Novom Sadu i preslisao Megu sigurno ide u Vrsac sa puno samopouzdanja. Vrsacni mislim da su sa poljuljanim samopouzdanjem i moze svasta da bude. Licno mislim da je Vrsac kvalitetnija ekipa, ali sve je moguce. Nakon toga Vrsac gostuje u Zelezniku, a za kraj docekuju Tamis. Pobeda protiv Tamisa u poslednjem kolu ne bi trebala da dolazi u pitanje, medjutim u Zelezniku mislim da se nece dobro provesti, a uopste me ne bi iznenadilo da ih OKK brejkne u Vrscu.
Dakle kad bacim pogled na sledece meceve deluje mi da ce Konstantin i Sloboda proci dalje. Vec imaju pobedu vise, Sloboda ima ubedljivo najlaksi raspored i ona ne bi trebala da dodje u pitanje. Konstantin, FMP i Vrsac imaju tezi raspored, stim sto Konstantin igra odlicno kod kuce, a tu docekuje direktnog konkurenta FMP kojem u toj utakmici moze da presudi. FMP jednostavno pretezak raspored da bi dobio sva tri meca, zaista sumnjam da mogu dalje. Vrsac nema toliko los raspored, ali jednostavno ne verujem da ce da izvuku dovoljno pobeda za prolaz. U svakom slucaju ocekuje nas uzbudljiva zavrsnica KLS-a.
I kad ne budes prvi ti...