@Duka
Argentina jeste blago iznenađenje, Španija po meni nije iznenađenje, ipak je tu gomila igrača koji igraju dugo i kvalitetno.
Ricky Rubio se osporava kod nas, ali dečko igra kvalitetnu odbranu i godinama je starter u NBA, plus u poslednjih nekoliko godina je osetno popravio spot up šut.
Mark Gasol je ne znam koliko puta bio u prvoj defanzivnoj petorci u NBA, jednom čak i bio defanzivni igrač godine u NBA, ove godine ravnopravni član NBA šampiona. Ne znam da li je on ili Ibaka bio starter, ne sećam se.
Sergio Llull je jeziv u oba pravca. Rudy isto agresivan igrač u oba pravca, dokazan igrač. Obojica valjda multipli osvajači evrolige pri tom u bitnim ulogama, reprezentaciju da ne spominjemo.
Braća Hernangomez, dva mlada NBA igrača, koji u NBA nisu bitni igrači ali imaju minute.
Za Klavera sam mislio da je smešan ali izgleda da nije.
To je već ozbiljna skupina iskusnih igrača iz jakih šampionskih timova, znaju kako se pobeđuju utakmice. Čak su i na papiru jači od nas..
Španija za mene nije iznenađenje ni promil.
Argentina s druge strane jeste iznenađenje za mene, mada su mi pre 5-6 meseci drugari koji prate evroligu pominjali Kampaca da igra sjajno u Realu. Ono što ja nisam očekivao je "prime time" Skola, koji je odigrao turnir kao mladić. Duda je sa Teom, Krletom, Perovićem, Tepićem i Novicom tada 2010 pobedio Argentinu sa sve Skolom, Delfinom, Obertom i Priđonijem, do duše u grupi, već tad mi je delovalo da je Skola maltene gotov igrački, kao još 3-4 godine max i to je to, kad ono međutim
Tako da nije baš da su dva autsajdera u finalu, po meni je jedan favorit, i jedno blago iznenađenje. U krug favorita pored nas stavljam i Ameriku, Francusku i (uvek) Litvaniju.
@Peja: Sve si u pravu. Što je najgore, ne samo Mark, još se ne pominje ni da je Pau završio repreztentativnu karijeru, skoro se i nešto bio ljutio što ga "šalju u penziju", jer igraće dokle god on hoće. Što se tiče igračkih godina, ja ne znam zašto naši igrači kratko traju, i rapidno padaju sa formom posle 30te. Da li je to zasićenje od igre, finansijska sigurnost šta li je , ne znam... Ali u košarci imamo gomilu primera igrača kod nas koji su završili karijere i pre 30te. Danilović je završio karijeru sa 30, 2002 bi imao 32 i maltene je mogao da igra u Indianapolisu, ali on je već tada bio u penziji. Mnogo je primera... Vlade Divac je u Indianapolisu bio istih godina kao Mark Gasol sada, i tad ga je kari jedva namolio da igra jer on je pred penzijom i tad se govorilo "iskusni veteran" Divac... Što se Skariola tiče, posle ovog prvenstva sve je jasno, veliki je trener.
Ali kad pogledaš Raduljica i Bjelica su na prvenstvu delovali kao veterani, igraju kao veterani, kao da su na zalasku karijere. Do duše Bjelica je vrvtno igrao pod povredom