Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
Korisnikov avatar
By Karaburac
Sibalic nije centar, pa taj samo trojke prangija....
Napisa ti gore @Milanezija da je Vojvodina pod kaznom, tako da Balaban ne dolazi u obzir. Mile Ilic mozda, ali ni on celu sezonu nije igrao, a realno i nije bolji ni od jednog centra sa Jadrana, niti od Bobija.
Milovanovic nije los igrac, ali Bobi bi ga pojeo za dorucak.
Jereminov je dobar plej, ali meni je interesantniji Marko Popovic iz slobode. Ima u gotovo svakoj ekipi (sem Jagodine) zanimljivih igraca, koji bi mogli da odigraju barem neku rolu na visem nivou. Problem tih ekipa je dubina sastava.

BKK Radnicki- Boltic (vec ga kaparisala Vojvodina), Igrutinovic, Vujosevic, Bezbradica. Siladji slabo napreduje. Nisam zadovoljan ni kako Bezbradica igra, ali on je 93' ima telo, ima tehniku, mora samo svoju selekciju suteva i agresivnost da popravi, a to valjda ide sa iskustvom i igranjem u ozbiljnijem timu.

Sloga- Marko Popovic, Aleksandar Marelja.

Smederevo- Popadic, Sibalic, Svilar.

Borac Cacak- Protic, Sljivancanin, Trtic.

OKK Beograd- Jeftic, Knezevic.

Tamis- Jereminov, Miceta

FMP- Djokic, Sturanovic

Vrsac- Radovic, Milosevic, Vuksanovic, Mitrovic.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Izvinjavam se zbog duplih postova, ali sad kad se povela prica o centrima, mozda bi ekipe iz prve lige mogle da se pojacaju momcima koji igraju u drugoj ligi.
Na primer, statisticki su na poziciji centra veoma zanimljiva dva igraca:

1) Slobodan Gugleta, ubedljivo najbolji bloker lige koji igra za Zeleznicar. Njegova statistika je prosecni indeks 15,7, prosecno poena 12,3, bacanja 55%, za 2 poena 53%, 2,4 skoka u napadu i 4 skoka prosecno u odbrani (ukupno 6,4), 1,8 izgubljenih lopti po mecu, a onda 3,1 blokada po mecu (na jednom mecu imao 7 blokada!) uz 1,4 ukradene lopte. To je sjajan defanzivan ucinak i bilo bi interesantno (barem meni da ga vidim u prvoj ligi gde mogu i snimke utakmica da pogledam).

2) Milos Jankovic 94' igrac Mladosti iz Cacka. Drugi na listi po broju indeksnih poena u ligi. Ubedljivo najbolji skakac lige. Mlad igrac koji moze da napreduje. Najveca mana mu je to sto je nizak za poziciju na kojoj igra, te zbog toga sigurno nece izboriti poziv Jadranskih ekipa, ali u KLS-u gde uglavnom i igraju undersize petice, mislim da bi mogao dobro da se snadje, a posle ko zna... Ispod njegove statistike stavicu statistiku Milutinova koji je takodje 94' na 7 meceva koliko je odigrao u drugoj ligi ove sezone.

Statistika: Indeks 21,5, poeni 15,1, bacanja 58%, 2poena 58%, trojke 1/1, skokovi u napadu 4,7 prosecno! Prvi iza njega duplo manje. Skokovi u odbrani 6,7. Skokovi ukupno 11,4, asistencije 1,4, osvojene lopte 1,7, izgubljene 1,9, BL 0,4.

Statistika: Indeks 21.3, poeni 14.3, bacanja 67%, 2poena 56%, trojke 0/0, skokovi u napadu 3.7 (najblizi Jankovicu, ali mali uzorak). Skokovi u odbrani 5.1. Skokovi ukupno 8,8, asistencije 1,4, osvojene lopte 1.4, izgubljene 1.7, BL 1,1 .
Korisnikov avatar
By Zex88
Karabu,ispogadjao sam danas sve meceve kls-a,nastavi da pises analize. :)
Korisnikov avatar
By Karaburac
@BogdanB jeste, to je on. Vidis ovde pise da je 206cm, sto znaci ili da lazu ili da je porastao, posto sam ja imao informaciju da je on 200cm visok.

@Zex88 nema na cemu brate, kad god imam vremena ispisacu :)
Korisnikov avatar
By BogdanB
@Karaburac

Ja mislim da je on u osmom razredu bio oko 201cm (sigurno je imao preko 200cm) ,secam se u autobusu kako lezi sam na dva sedista zbog visine,a u busu 3 ekipe(mi,Mladost,Tuzla) :D
Korisnikov avatar
By Karaburac
Pa super je to onda, znaci da moja informacija nije bila tacna.
Do duse ona je i bila zastarela, a svodila se na neke preglede juniorske lige Srbije pre 2 godine.
Bilo bi odlicno kad bi uspeo da namakne bar jos neka 2cm.
Korisnikov avatar
By zola
Drugari su me juce zvali da idemo u Cacak da gledamo Borac-Radnicki Crveni Krst, ali nisam mogao, bio sam u selu, zbog zadusnica. Mnogo mi krivo. Kazu da je bila ludacka tekma, dva produzetka, igralo se bez centara. Dobi Borac i bez Sljivancanina i bez Bozovica. Da je Borac bio kompletan cele sezone, pretpostavljam da bi isli u superligu
Korisnikov avatar
By Karaburac
@Zola

Da im je igrao Pantic cele sezone verovatno bi isli. Sa druge strane i Sloboda bi bila recimo mnogo ozbiljniji klub da Otasevic nije otisao u MZT pred duel sa Vojvodinom.

Marelja drugi put MVP kola, decko je eksplodirao pred kraj polusezone i odlicno igra ovaj drugi deo. Valjalo bi ga pratiti.
Bobi Marjanovic 8 poena, ali i pored toga indeks 32! 15 skokova, jedna ukradena lopta, 4 asistencije, 4 blokade, 2 napravljena i 4 iznudjena faula. Inace Ristic izgleda odigrao vrhunski protiv Bobja za 22 minuta na terenu postigao je 16 poena uz 7 skokova :clap: Cekam da izbace snimak utakmice pa cu da ispisem impresije.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 218
Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Svaki djecak koji ne ode na koledz a ima priliku […]

KK Partizan 2025/26.

Mislim da Žo treba najviše da drži svlačion[…]

Ostali klubovi ABA lige