Stare teme
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Kakva doktorska disertacija u Madridu... :clap: :clap: :clap: stati i gledati :violin:

Odučili smo ih od košarke, kakva smirenost naših igrača i trenera da nakon što prospemo 15 razlike na početku 2. i 3. četvrtine, oni se približe na 5 poena, a mi se lagano vratimo na sigurnu distancu, bez ikakve panike. Kakva partija na obe strane terena.

Mi smo Jebusela zaustavili na 3 poena, čovek je jednom samo šutnuo na koš za 30 minuta. Ne znam koliko vas je toga svesno i koliko vas je to primetilo, ali jednog od njihovih glavnih igrača otaviti bez šuta iz igre 30 minuta je ogromna stvar i majstorska odbrana i priprema utakmice. On je svoj jedini šut za tri uzeo i pogodio u naletu u 3/4 mislim, zbog toga verovatno i frustracija nakon incidenta.

Dek takođe zaustavljen, on je dao svoje poene đubretarski i završio na 8 poena. Čoveka smo skroz neutralizovali, on nam je davao prosečno preko 15 poena u sve tri utakmice do sada. Doduše imao je svojih 7 skokova, ali je i ova napadačka opcija njima uništena.

Oni su pokušavali dosta drugačije ovog puta u napadu, nisu se odlučili da koriste Deka i Jebuselea na postu, što je bila taktika u prošloj utakmici, sada i zbog toga što nije bilo Tavaresa, su dosta išli na prodor i šutirali za tri. Taj šut za tri ih je i vraćao u igru, a prednjačili su Rudi i Hezonja koji su pogađali u možda i najbitnijim trenucima. Stara garda je ovog puta dobila više minuta, zanimljivo da je Kozer ostao pored klupe za ovu utakmicu, Rudi je najviše povukao i sa 4/6 za tri vraćao ekipu u igru. Poarje se pojavio i bio njihov X faktor, ali podbacili su ostali prosto. Mislim da je preveliki pritisak bio na njima i da ova grupa igrača, nema jasnog lidera, jer kao što sam pisao pred početak serije tu imaju dve struje stara garda (Ljulj, Rudi, Kozer, Ćaćo) i nove snage Musa, Hezonja, Jebusele. Svakako da je Tavares njihov glavni igrač i da im se igra na obe strane terena odrazila u odnosu na to što ga nije bilo na terenu juče, ali nije ni Tavares lider. Delovalo mi je da je to mesto i ulogu uzeo Musa, ali i on se pokazao dosta nezrelo u ovako bitnim utakmicama.

Što se nas tiče, procenti sve govore kako smo u napadu igrali, a oni su 89% sa penala (samo 3 promašena penala juče od 28), 61% za dva i 43% za tri, što je u ovako bitnoj utakmici ogromna stvar. Opet su nosioci odigrali najveću ulogu, ali su i epizodisti imali dobre role s klupe, te su svoj doprinos dali i Smajlagić, Papapetru, Madar i Avramović. Nemamo ni jednog igrača koji je imao negativni indeks korisnosti, što je neverovatan podatak iskreno.

Jedini period konfuzije je bio na početku 3/4 kada su oni krenuli da igraju zonu u odbrani, a mi na to nismo mogli da se adaptiramo i da damo koš 4 minuta, pa su imali seriju 12-0 na početku drugog poluvremena.

Vrlo bitne trojke Exuma, Nanelija i Lideja u odlučujućim trenucima, kao i smirenost svih igrača pri skoro svakom posedu...

Kad je već bilo jasno da je đavo odneo šalu i da smo ih rešili, raspucao se i Zek i Panter je uzeo da ih mrcvari, on je taj igrač koji uživa u takvim trenucima. I onda kada je pretilo da ode i preko 20 oni naprave onako prljave faulove iz frustracije i počinje sukob izazvan od strane jednog prekaljenog veterana Ljulja, što mi je fascinantno. Ali sa druge strane dođe ti neki Partizan koji do juče nije bio ni na mapi i ometla te u sred Madrida i ponižava te, pa je donekle i razumljivo da Ljulj kao kapiten ekipe i čovek koji je doneo mnoge trofeje Realu tako reagovao. Daleko od toga da ga pravdam, ali toga ima i biće ga uvek. Nastavak sukoba u kojem ga Panter gura i kuškaju se da bi naš kapiten u zadnjem trenutku odoleo i umesto da ga udari, diže ruku i pokazuje mu biceps. Kako šmekerski i promišljen potez našeg kapitena, a onda ono što je usledilo je čista frustracija njihovih igrača.

Što se tiče suspenzija, ovako objektivno gledano, ja mislim da Jabusele treba da je dobije najveću, pa onda Lesor za ono bacanje Muse na pod. To je sigurno, a ostali nešto sitno, jer ne može se tačno videti ko je koga i kako udario od ostalih.

To što je neko pomenuo da Panter treba da dobije suspenziju, oko toga se ne slažem, on je reagovao skroz ok, takvih situacija je bilo koliko hoćeš, da ga nisu ostali napali, ne bi se ni on branio.

Videh da je Exum dobro, da je sjebao tetivu na prstu na nozi, ali da će biti dobro.

Plašim se samo suspenzije za Lesora koji je nepromišljeno postupio i koji nam je možda i najbitniji igrač, a bez njega na F4 teško da bismo mogli išta.

Svakako u utorak mora da se stavi tačka na ovu seriju, verujem da će atmosfera biti paklena i da ćemo ih rešiti bez previše muke. Mada ako nam suspenduju neke od igrača, oni su u prednosti jer, kao što sam pisao imaju u rosteru 18 igrača, a mi jedva 12.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Valderama napisao: Pet Apr 28, 2023 2:06 pm Ja ne znam šta se dešava sa našim narodom: par drugova mi zvoca što sam rekao da bih voleo da Partizan uzme titulu prvaka Evrope. :doh:
Ostrašćeni ljudi...

Bogdane, pa realno je bilo viđen plus on, Musa i Dek...
Korisnikov avatar
By Zex88
BogdanB napisao:Panter dva, lesor jedan meč suspenzije. Sramota za pantera

Poslato sa FNE-NX9 pomoću Tapatoka
Verovatno zbog onog sukoba sa Musom..

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By BBBbbb
Vidim da se ne odnosi na F4, sto je dobro, jos ako je Exum lakse povredjen.
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 55
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]